»

NASA odkrila bakterijo, ki v svoje celice vgrajuje arzen

NASA - NASA je danes na novinarski konferenci predstavila dokaze o obstoju življenja, ki uporablja tudi arzen. Že na začetku tedna so napovedali, da bodo predstavili astrobiološko odkritje, ki bo vplivalo na iskanje dokazov za nezemeljsko življenje. Zaradi tega so mnogi nestrpno pričakovali, kaj bo NASA povedala in ali so nemara res odkrili življenje v vesolju.

V jezeru Mono v Kaliforniji so odkrili mikroorganizem, ki uspeva v okolju, bogatem z arzenom. Ne le da v njem uspeva, arzen celo uporablja namesto fosforja za gradnjo celičnih struktur. To na glavo postavlja doslej veljavne teorije o potrebnih pogojih za življenje, med katere so uvrščali prisotnost šestih elementov - ogljika, vodika, dušika, kisika, žvepla in fosforja. Slednji je del...

25 komentarjev

Nova različica Bsplayerja

BSplayer - Webteh je včeraj izdal novo različico svojega med uporabniki zelo priljubljenega programa BSPlayer, ki nosi številko 1.01. Seznam popravkov si lahko pogledate v izvirni novici na uradni strani, novost pa je tudi, da je poleg standardnega predvajalnika sedaj na voljo tudi Pro različica, za katero je potrebno odšteti 19,90€. Vsebuje vse zmožnosti svojega malega brata, poleg tega pa je tu še podpora za snemanje audio in video posnetkov z video kamer, televizij, spletnih kamer, izgled podnapisov kot smo jih vajeni v kinih ter več različnih tipov nastavitev za zvok, ki jih lahko shranimo posebej. Več o novi različici si lahko preberete tukaj, "ne-pro" različico programa pa si lahko prenesete od tu.

29 komentarjev

BSplayer 1.00 RC1

BSplayer - Danes (oziroma včeraj zvečer) je izšel BSplayer 1.00 RC1. Prva končna različica verjetno kar najbolj popularnega in največ uporabljanega sukalnika DivX videa. Osnova oziroma pogon je bil napisan popolnoma na novo in bo zato verjetno precej bolj stabilen, prav tako pa avtor trdi, da je sedaj program bolj dojemljiv za spremembe in "vtiče" (plug-in).

Novosti in sprememb je preveč, da bi jih opisal, RC1 oznaka pa zato, ker bo v naslednjih dneh in tednih dodal še nekaj stvari, ki bi morale biti v prvi različici, a mu jih še ni uspelo dodati. Dolpoteg(tm) je tukaj, na novico pa nas je opozoril tudi gumby.

49 komentarjev

Nov članek: Mehki igralniki videa

Slo-Tech - Namizni in prenosni abaki so izvrstno orodje za poganjanje urejevalnikov besedil, spletnih strežnikov in doljemalnikov nelegalnin.

Zadnja leta -- predvsem s pojavom DVD medijev -- pa prevzemajo tudi vlogo multimedijskih centrov, saj se je predvajanju glasbe pridružila še slika. Žal pa je s tem povezanih nemalo težav: kodeki, predvajalniki, različni formati in mediji...

V tokratnem članku sta se Jure Čuhalev in Mato Žgajner lotila predvajalnikov za operacijska sistema Windows in Linux. Klik!

23 komentarjev