»

AMD: pomanjkanje procesorjev

CRN - Computer Reseller News poroča o pomanjkanju AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2, ki najbolj prizadene predvsem proizvajalce računalniških sistemov. Le-ti za pomanjkanje procesorjev s prstom kažejo na Dell, ki od poletja ponuja kupcem računalniške sisteme z AMD-jevimi procesorji. Zaradi njihovega pomanjkanja, se utegne povečati delež Intelovih procesorjev, saj ta lahko zapolni vrzel.

Več o tem si preberite na Computer Reseller News.

15 komentarjev

AMD želi 50-odstotni tržni delež

več strani - Na trgu procesorjev trenutno še vedno prevladuje Intel, vendar pri Advanced Micro Devices napovedujejo resen boj. Zastavili so si namreč cilj, da do leta 2015 na trgu mikroprocesorjev dosežejo kar 50 % delež. In kako se bo oz. se je AMD lotil omenjene težke naloge?



Letos je podjetje na trg spravilo kar nekaj novosti, ki že prispevajo svoj delež k rastoči prodaji. Na začetku leta so končno odgovorili na Intelovo tehnologijo Centrino ter začeli s prodajo procesorjev Turion (na trgu seveda še vedno ostajajo vse mobilne izvedbe namiznih procesorjev), pretekli mesec so se z dvojedrnim Athlonom 64 X2 odzvali na Intelov dvojedrni Pentium D, medtem ko se boj na trgu nižjega cenovnega...

57 komentarjev

Izdan popravek za Microsoft Office 2003

Newsfactor - Microsoft je izdal t.i. "critical update" za svoj najnovejši izdelek na trgu - Microsoft Office 2003 - in sicer že dva tedna po tem, ko je le-ta prišel na tržišče. Popravek naj bi odpravil napako, ki je uporabniku onemogočala odpiranje ali shranjevanje datotek, ki vsebuje OfficeArt sliko, ki pa je bila popravljana ali shranjena v prješnji različici Officea. Vodilni na Microsoftu pravijo, da je to še relativno nov izdelek, ter da prodaja še ni stekla s polno paro in da bo do takrat, ko bo dosegel večjo popularnost, popolnoma "delujoč". Upajmo da bo res tako, saj navsezadnje le ni zastonj. Popravek in novica.

Dodatek alien-w: Microsoftova stran o popravku in novica na CRN.

8 komentarjev