»

Google pripravlja iskalnik po glasbi

Wired News - Wired poroča, da Google pripravlja nov iskalnik po glasbenih datotekah, ki bi ga lahko ugledali že prihodnji teden. Sklicujoč se na interne vire, sicer priznavajo, da večina informacij sicer še manjka. Povsem znano ni niti še ime: omenjajo se možnosti Google Music, Google Audio in Google OneBox. Uporabniki bodo imeli možnost iskati po skladbah, pri čemer bodo zadetki vodili na strani Lala ali iLike, kjer bo moč poslušati posnetke. Obe podjetji za naslednjo sredo načrtujeta dogodek z imenom Discover Music, kjer naj bi vso stvar uradno predstavili. Bomo videli, kaj bo nastalo iz tega.

9 komentarjev

Računalniki "bolehajo" več kot njihovi uporabniki?

ZDNet - Zanimive rezultate analize o računalnikih in njihovih virozah so objavili na strani ZDnet. Ugotovili so namreč, da je povprečen osebni računalnik v Veliki britaniji na bolniški več kot njegov uporabnik, in sicer kar devet dni na leto. V primerjavi s tamkajšnjim povprečnim delavcem je to dva dni več.

Razlog? Boj proti nezaželeni pošti in virusom.

Očitno Britanci ne poznajo filtrov proti nezaželeni pošti.

17 komentarjev

V Münchnu na prosto programje

ZDNet - Pred več kot letom dni so se v Münchnu odločili, da bodo na občinskih računalnikih prenehali uporabljati Microsoftovo programje in prešli na prosto programje. Sedaj gre zares.

S prehodom bodo začeli 1. julija, ko bo 14.000 občinskih računalnikov trajno prešlo z Microsoftovega Office in Internet Explorerja na OpenOffice in Mozillo. Odločitev bo gotovo povzročila veliko škode Microsoftu, ki se je po sprejetju te odločitve lani na vse pretege trudil oblasti prepričati, da mu ostanejo zveste. Microsoft je tako ponujal znižanje cene za 12 milijonov dolarjev, brezplačno usposabljanje uslužbencev itd. Zaman. V Münchnu bodo v celoti prešli na odprtokodno programje do leta 2009. Več o tem.

49 komentarjev

Kazaa in Bollywood

ZDNet - Pri Sharman Networks so v četrek najavili, da bodo omogočili prenos filma Bollywoodske produkcije, s svojim "peer-to-peer" programom Kazaa. Gre za Hindujski film Supari, ki si ga bodo uporabniki lahko ogledali za 2,99 avstralskega dolarja. Glasba iz filma oz. posamezne skladbe pa bodo na voljo za 90 centov, medtem ko bodo filmski izvlečki - prikolice in posnetki s snemanja - dosegljivi zastonj. Producenti filma bodo denar dobil vsakokrat, ko bo film dodan v javno dostopne datoteke ali kupljen s pomočjo programa Kazaa. Klik!

4 komentarji

Zmešnjava z SP2 za WinXP

ZDNet - Po tem ko je Microsoft - natančneje človek ki je odgovoren za Windows popravke in spletno stran - najavil, da bomo lastniki Windowsev XP še letos videli Service Pack 2 so točno to isto najavo umaknili in jo "malce" popravili. Letos bo izšla samo beta preizkusna različica Servisernega Paketka 2, medtem ko bo pravi SP2 zunaj šele sredi leta 2004.

Prav tako zamuja Longhorn, ki je sedaj predviden za konec leta 2005 oziroma bolj verjetno šele v začetku leta 2006. Več!

10 komentarjev

Ask Goo-ves

Newsfactor - "Ask Jeeves" in Google sta najavila $100 MIO vreden posel, po katerem bo Google skrbel za dobavo rezultatov plačljivega dela butlerjevih storitev. Na tem mestu bo nasledil znanca iz sodišč, Overture. Klik!

Očitno pa je, da v svetu interneta vrednost plačljivih (kvalitetnih) razultatov poizvedbnarašča. No, s sorazmernim porastom 'neuporabnih' strani je to razumljivo, saj je včasih s preprostimi iskalnimi tehnikami skoraj nemogoče ločiti zrn od plev, sam 'Ask Jeeves' pa je v zadnjem letu zabeležil 40 % porast plačljivih zahtevkov.

0 komentarjev

Novi iskalniki

The Register - Čeprav je Teoma po sporočilih na The Registerju dvignila kar precej prahu, ko so jo omenili kot možnega konkurenta Googlu, se iskanje novih iskalnikov (hm, zanimiva besedna zveza ) ni prenehalo. The Register je objavil tri nove iskalnike. Opise si lahko ogledate tukaj, za tiste, ki pa vas je poletje dodobra zdelalo (lenoba ) in se vam tekstov ne ljubi brati, pa lahko iskalnike preizkusite ne sledečih linkih:

0 komentarjev