»

Sedaj še Asus

X-Bit Labs - Asus Radeon 9800 XT Limited Edition je različica posebne izdaje kartice, ki pa je še bolj posebna. A ne samo da je posebna, še omejena je (kot da ni vse). Na trgu se bo pojavilo le 2000 takih kartic, oziroma bolje rečeno, multimedijskih paketov, saj bomo poleg same kartice dobili še USB 2.0 čitalnik za sedem različnih pomnilniških kartic in ovitek za CD-je veliko plastično škatlo ter kup navodil. Za ceno med 600 in 1000 ameriškimi dolarji naj jo kar imajo (moje mnenje).

9 komentarjev

GeIL GT 2 Radeon 9800 Pro -- najhitrejša grafikulja na zemljinem obličju?

X-Bit Labs - GeIL, eden od vodilnih proizvajalcev pomnilniških modulov, je sporočil, da bo v sodelovanju s kanadskim podjetjem ATi izdelal najhitrejšo grafikuljo. Grafični procesor naj bi bil ATi Radeon 9800 Pro s povišanimi frekvencami, celo višjimi kot Radeon 9800 XT. Tiktakanje jedra naj bi bilo predvidoma pri 445 MHz in pomnilnika pri 740 MHz, katerega naj bi bilo 128 MB.

GeIL bo za hlajenje uporabil ThermalTake-ove rešitve. Zanimivo je tudi dejstvo, da proizvajalec...

14 komentarjev

ATi Radeon 9800 XT na voljo

vir: Akiba
X-Bit Labs - ATi je pred kratkim izdelal z megahertzi obdarjeno različico Radeona 9800 Pro -- Radeon 9800 XT. Od 9800 Pro se razlikuje le po frekvenci jedra (412 MHz) in 256 megabajtih pomnilnika (pri 730 MHz). Končno so te kartice poslali na police trgovin in sicer pod lastnim (Built by ATi), Sapphirovim, ASUStekovim in VisionTekovim imenom. Priporočena cena se giblje med $485 in $564 v čezlužju ter med $593 in $665 v deželi vzhajajočega sonca. To je trenutno gotovo najboljša in najdražja izbira za zagrizene igralce iger -- edina prava konkurenca je Geforce FX 5900 Ultra. Klik!

11 komentarjev

Radeoni 9800 XT in 9600 XT razkriti

več strani -

Kanadski ATI je danes uradno predstavil svoji novi high-end grafični kartici, Radeon 9800 XT in 9600 XT, ki bosta nasledili že uveljavljeni 9800 Pro in 960 Pro. Poglejmo, kaj so nam pripravili.

Radeon 9800 XT je močno navit 9800 Pro, saj ima osem cevovodov, jedro pa tiktaka pri 412 MHz. Družbo mu dela četrt gigabajta hitrega 730 MHz pomnilnika, vse skupaj zgrajeno v 0,15-mikronski tehnologiji. Cena: pol tisočaka ameriških zelencev.

Radeon 9600 XT ima zgolj štiri cevovode, so mu pa zato pri ATI-ju malce navili frekvence, tako da tiktaka pri 500 in 600 MHz, ima pa 256 ali 128 MB pomnilnika, odvisno od inačice. Cena: 200 dolarjev.

Na spletu se je že pojavilo nešteto člankov, testov in razmišljanj o novih karticah:

23 komentarjev

Procesorski nabori kot proizvajalci zvoka

Extremetech - Ni še dolgo tega, ko so zahtevnejši računalničarji samo pomenljivo pogledovali proti integriranim zvočnim karticam, oziroma bolje rečeno zvočnim kodekom, v procesorskih naborih. Upravičeno, saj te rešitve največkrat niso zadovoljile zahtevnega uporabnika, poleg tega pa so še prav nemarno obremenjevale procesor. Toda časi se spreminjajo in marsikaj se je spremenilo tudi na tem področju. Vprašanje je samo, ali so bile to spremembe na bolje, ali pa celo na slabše. No, na to vprašanje so poizkusili odgovoriti Extremetechovci, ki so med seboj primerjali pestro paleto izdelkov različnih podjetij in ugotavljali, če lahko procesorski nabori že konkurirajo samostojnim zvočnim karticam, kot je Creativov Audigy 2.

3 komentarji

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

Owca™ PC

Overclockers Australia - Kar zanimivo je gledati, kako nekateri modificirajo svoja ohišja. Nekateri se mučijo s pravilnimi kombinacijami lesa, drugi si uničujejo zdravje z barvanjem, spet tretji s svojo kirurško natančnostjo izrezujejo razne simbole. Nekaterim pa je kratkomalo vseeno za modersko umetnost in jim je dovolj že to, da svoje komponente zavalijo na kup in jih obdajo z nekakšno peno (to je Purpen - material za izoliranje in nameščanje okenj in podobnih stvari - alien-w). To je storil tudi lastnik tele owce™. Stvar sicer izstopa, vendar ocenjevalci niso bili ravno najbolj navdušeni. Ste vi istega mnenja?

10 komentarjev

Kupujete Geforce4 Ti?

GamePC - Zadnje dni se res dobesedno vsi testi vrtijo okoli GF4 procesorja. Zakaj ravno sedaj? Šele te dni je retail razpečevalcem uspelo dobiti zadostne količine procesorjev iz nVidie ter zadosti hitrega pomnilnika (pomnite, 650 MHz DDR BGA čipov ni tako lahko dobiti). Tako so se pri GamePC spravili klicati čez celo državo (hec :D) ter iztrgati kar sedem različnih Geforce4 Ti4400/Ti4600 grafičnih kartic. Primerjali so ceno, vgrajene bonbončke, overclockabilnost ter hitrost kartic ter prišli do kar lepih zaključkov. Test je dolg kar štirinajst strani, a se splača potrpeti :D. Klik!

5 komentarjev

Opis GeForce3

ProCooling - Vem, vem. Takih opisov je polno na Internetu. Samo ta je malo bolj poseben. Ukvarja se z dejansko katrtico in ne s čipom. Na ogled so si namreč vzeli Visiontek-ovo GeForce3 kartico. Kot je že v navadi so jo primerjali z GeForce2 Ultra, tudi od Visiontek-a. Tukaj gre za dejanski test dveh kartic in ne za razlago tehnologij. Primerjali so ju v Win2k in Win98 SE. Končna ugotovitev je, da je kartica super, ampak predraga. Kot ponavadi. Pravijo pa, da če ji cena pade, da postane zelo dober nakup. Opis lahko preberete tukaj.

4 komentarji