»

Visa z (zelo) pametnimi karticami

The Register - Visa se je z štirimi evropskimi bankami dogovorila, da bodo preizkusili novo generacijo kreditnih kartic, ki je namenjena zajezitvi internetnih zlorab. Britanska podružnica Bank of America, Corner Bank iz Švice, izraelski Cal in IW Bank iz Italije bodo 500 oz. 3000 komitentom izdali nove kartice. Te bodo imele na zadnji strani vgrajeno številčnico, s katero bodo uporabniki vnesli PIN, kartica pa bo izpisala kodo za enkratno uporabo. Podobni sistem so že v uporabi za dostop do npr. elektronskega bančništva, le da se kalkulator za izračun enkratne dostopne kode ne nahaja na kartici, temveč je ločena enota.

Na ta način izdajatelji želijo preprečiti napade, v katerih so...

30 komentarjev

Optimus končno uradno najavljen

The inquirer - Eden od bolj popularnih kosov hardvera na internetu, z OLED zaslončki v tipkah opremljena tipkovnica Optimus, se je poslovila od Duke Nukema, zapustila megleno sobo izven časovnih dimenzij ter se materializirala. Čez par dni bo namreč možno prednaročiti omenjeno tipkovnico, prvič napovedano pred dvema letoma, v roke pa jo boste dobili najkasneje do jeseni. Glavni problem pri celi zadevi je trenutno predvsem cena, saj znaša neverjetnih 1564 ameriških dolarjev. Izvorna novica.

70 komentarjev

Simsi na letalih

The inquirer - Electronic Arts in DTI sta napovedala, da bosta začela v povezavi s 62 letalskimi partnerji v letala vgrajevati sisteme, s pomočjo katerih se bodo lahko potniki med letom kratkočasili z igricami. Vključili bodo nekaj enostavnih mini-iger, kar je razumljivo, preseneča pa dejstvo, da bodo na voljo tudi Sims 2. Ob tem se porajajo vprašanja v zvezi s strojno opremo, saj vemo, da gre za relativno zahtevno igro, ki bo potrebovala zmogljiv hardver. Na Inquirerju pozdravljajo novost in upajo, da je letalski prevozniki ne bodo preveč mastno zaračunavali.

7 komentarjev

Modifikacije ventilatorjev

Jaz - Heh, to novico pa je Timon spisal kar pošteno, tako da vam bom kar posredoval njegov e-mail:

Glede na to, da so vse Big Kahune zaposlene, je na mojih majhnih in neizkušenih ramenih, da vem prinesem dnevne novice. Upam le, da mi jih bodo Big Kahune (luni&Co) objavili . Če pa ne, pa pač ne. Torej k stvari! Glede na to, da se naše tekmovanje Portorož 2001 približuje z svetlobno hitrostvo (dejansko!) vem predlagam, da si modificirate ohišje. Za vse tiste, ki boste tekmovali v kategoriji "Najbolj šminkerski računalnik", je vodič, kako pobarvati lopatice na ventilatorju. Nakaj podobnega je objavil že luni, ampak več glav boljše pofarba! Vodič najdete tukaj.

1 komentar

Sandra 2001

SiSoft - HM, že nekaj dni je na voljo SiSoft Sandra 2001, pa tega še vedno nisem objavil. Čudno [8-O]. Kakorkoli, novo verzijo najdete tukaj, vsebuje pa optimizacije za TBird/Duron in Pentium4 procesorje, tako da rezultati najverjetneje sploh niso primerljivi s tistimi od stare verzije. Verjetno ne rabim razlagati, da je to zelo slabo za nas, ki testiramo hardver, saj celotna baza dobljenih rezultatov gre po gobe. Drugače je samih izboljšav kar precej, še posebej kar se tiče podpore novemu hardveru, tako da je download skorajda nujen. No ja [:\\].

0 komentarjev

Uničevanje hardvera

vir: HardOCP
HardOCP - Da so američani čuden narod tako ali tako vemo že vsi, toda to presega že skoraj vse meje. Kaj se zgodi, če zmešate dve zelo popularni stvari v Ameriki: orožje in hardver? Uničevanje hardvera, seveda. Neki tip je postavil stran, na kateri objavlja slikice raznih delov hardvera, ki jih je prestrelil s svojo Big Kahuna pušketino. Še več, če hočete, mu lahko celo pošljete svoj hardver, ki ga bo zastonj uničil, pa še na strani boste omenjeni! Lame...

14 komentarjev