»

nVidiina Geforce 6600 serija

NvNews - Na NvNews so spisali zanimiv članek o najnovejši nVidiini seriji grafičnih kartic -- Geforce 6600. Zadeva je zanimiva zaradi dejstva, da za 199 oziroma 149 ameriških dolarjev dobimo grafično čudo, ki bo sposobno poganjati Doom 3 na 1024x768 pri 4-kratnem mehčanju robov in 8-kratnem anizotropnem filtriranju s 45 sličicami na sekundo. nVidia se je opremila z dvema inačicama te serije -- Geforce 6600 in Geforce 6600 GT (vsaka od njiju ima po 8 cevovodov in 128-biten podatkovni vod). Slednja je hitrejša in ima frekvenco jedra 500 MHz, prva pa 300 MHz. Geforce 6600 GT ima tudi možnost SLI povezave, kar nam omogoča, da lahko za ceno enega Geforca 6800 GT kupimo dva Geforca 6600 GT in ju povežemo, kar naj bi nam skoraj "podvojilo" moč grafičnega pospeševanja. Za več si preberite celoten članek.

22 komentarjev

Preporod čipovja nForce2: Ultra 400Gb

Overclockers Australia - Na več internetnih straneh so se pojavili prvi preskusi nVidiinega novega veznega čipovja za AMD-jeve procesorje Athlon XP. Sprememb je kar nekaj, predvsem v južnem delu čipovja (MCP). V njem po novem najdemo podproro za Gigabitni LAN, vgrajen je nVidiin "strojni" požarni zid, ki ga poznamo že iz nForce 3, dodana pa je tudi podpora SATA-diskom ter RAID-poljem, v katera lahko priklopimo tako diske PATA kot SATA. S tem so predvsem razbremenili promet preko zastarelega vodila PCI.

Vendar pa so na veliko žalost vseh iz južnega mostu umaknili podporo zvočnemu kodeku Soundstorm, tako da zdaj lahko uporabljamo samo navaden kodek, AC97. Prav tako ni podpore za težko pričakovani PCI Express, vendar se že širijo govorice, da je podpora za ta standard na poti in da bo nVidia izdala še eno različico Southbridgea, ki bo to podpiral.

Zdaj pa veselo na branje:
Hot Hardware
OC Club
PC Perspective
NV News
Tech Report
Sudhian

10 komentarjev

Modna revija oblačljive tehnologije

MicroOptical BV-1 Video Glasses

vir: Extremetech
Extremetech - Zagotovo ste že kdaj sanjali, da bi izgledali kakor Geordi LaForge ali pa kot Seven of Nine ter inovativno uporabljali vso moderno tehnologijo, ki jo s tem razkazujete svetu. Kakor kaže, dnevi ko bomo na cestah opazovali podobne osebe niso več daleč. To je pokazala tudi modna revija, ki so jo organizirali v okviru konvencije o brezžičnih tehnologijah v Atlanti. Seveda največ povedo slike tako, da kar oči na pašo.

10 komentarjev

Obleci nas!

Usnjena jakna

vir: NvNews
NvNews - Podjetja se ponavadi poslužujejo precej izvirnih načinov promocije. Od ton papirja, multimedijskih predstavitev, večini zelo spremeljivih hostes, do majic, kap, kulijev in podobnih drobnih izdelkov. Nvidia in Creative pa sta tokrat presenetila, saj ponujata usnjeno jakno.

Kot poročajo na NV News, sta Nvidia in Creative ob splavitvi grafične kartice Creative 3D Blaster 5 FX5900 Ultra izdala omejeno količino usnjenih jaken z logotipoma obeh podjetij. In nekaj teh vam ponujajo zastonj, če le pokažate interes, in jim sporočite svoje podatke, za kar imate sicer samo še 69 minut časa. Klik.

Če ne boste dobili želenega usnjega artefakta, lahko vseeno računate na kup reklamnih sporočil...

13 komentarjev

nVidiino tekmovanje v navijanju in modificiranju

NvNews - nVidia pripravlja tekmovanje, kjer boste na račun prišli vsi navijalci ter vsi, ki radi modificirate svoje mlinčke. Tekmovanje bo razdeljeno v štriri kategorije:
  • najbolj zmogljiv sistem
  • najbolj navit sistem (merjeno v odstotkih)
  • najboljša modifikacija ohišja, ki pripomore k boljšim zmožnostim računalnika ter
  • najlepša modifikacija ohišja.
Vsega skupaj bo šest nagrad, vsa tekmovanja (razen modificiranja) pa bodo potekala ločeno za AMD ter Intel sisteme. Vse meritvene programe je določila nVidia, pri modifikacijah pa bodo o zmagovalcu odločali sodniki. Nagrade so računalnik, osnovan na nForce2 Ultra 400-čipovju, grafični kartici GeForce FX 5600 Ultra, AMDjev procesor AthlonXP 3200+, Samsungov DDR400 pomnilnik in WDjev trdi disk. Izvorna novica ter informacije in pravila o tekmovanju.

8 komentarjev

Bizarnost na n-to potenco ali kretenizem na kvadrat

The Register - Ne vem, ali je tokrat šlo za Američane, ki se kar naprej tožarijo, ali za Angleže, ker je znesek v funtih. Kakorkoli že, Christine Jordan, ki je bila zaposlena na policiji je obogatela z raznimi tožbami. Prvo tožbo je dobila, ko jo je detektiv iz Kensingtonske policijske postaje označil za "CID groupie" (?) osebo. Jordanova ga je tožila zaradi diskriminacije ženskega spola in iztržila 7000 funtov, ter ostala na policiji. Jordanova pa je hotela še več. Nekega dne ji je prekipelo, ker ji je neimenovani kolega policijske postaje pošiljal razne e-maile. Jordanova ga je seveda spet tožila češ, da jo je v e-mailih nadlegoval ter pošiljal preveliko količino nezaželene in "nepovabljene" pošte. Tožbo je dobila in iztržila 40000 funtov (wow). Po dobljeni tožbi se ni več vrnila na staro delovno mesto. Zakaj, vemo vsi . Po eni strani take ljudi obtožujem čistega "Ameriškega sindroma", po drugi strani pa jih občudujem. Najbolj zoprne se vam bodo zdele take tožbe, ker se ljudje tožijo za vsako...

5 komentarjev

IBM kupuje Creative ?

CNet - Creativove delnice so pred kratkim precej pridobile na vrednosti, kar kaže, da se nekdo precej zanima za podjetje. Ta nekdo naj bi bil po analizah IBM. Zakaj bi IBM hotel Creative? Creative ima nekaj precej uporabnih tehnlogij, ki bi utegnile koristiti IBM-u. Creative pa je tudi svetovno znan zaradi svojih Sound Blasterjev in Nomadov. Seveda so to zaenkrat samo govorice, saj tako Creative kot IBM vse skupaj zanikata. Več tukaj.

0 komentarjev