»

Računalniki "bolehajo" več kot njihovi uporabniki?

ZDNet - Zanimive rezultate analize o računalnikih in njihovih virozah so objavili na strani ZDnet. Ugotovili so namreč, da je povprečen osebni računalnik v Veliki britaniji na bolniški več kot njegov uporabnik, in sicer kar devet dni na leto. V primerjavi s tamkajšnjim povprečnim delavcem je to dva dni več.

Razlog? Boj proti nezaželeni pošti in virusom.

Očitno Britanci ne poznajo filtrov proti nezaželeni pošti.

17 komentarjev

V Münchnu na prosto programje

ZDNet - Pred več kot letom dni so se v Münchnu odločili, da bodo na občinskih računalnikih prenehali uporabljati Microsoftovo programje in prešli na prosto programje. Sedaj gre zares.

S prehodom bodo začeli 1. julija, ko bo 14.000 občinskih računalnikov trajno prešlo z Microsoftovega Office in Internet Explorerja na OpenOffice in Mozillo. Odločitev bo gotovo povzročila veliko škode Microsoftu, ki se je po sprejetju te odločitve lani na vse pretege trudil oblasti prepričati, da mu ostanejo zveste. Microsoft je tako ponujal znižanje cene za 12 milijonov dolarjev, brezplačno usposabljanje uslužbencev itd. Zaman. V Münchnu bodo v celoti prešli na odprtokodno programje do leta 2009. Več o tem.

49 komentarjev

Maxtor podvaja kapacitete diskov

ZDNet - Kot poročajo ZDNet, Maxtor trdi, da so uporabili novo tehnologijo zapisovanja podatkov na trde diske, ki lahko njihove kapacitete kar podvoji. Tehnologija, ki to omogoča, se imenuje pravokotno (ang. perpendicular) zapisovanje in ni ravno nov izum (pravzaprav je več desetletij star), pomebnejše je dejstvo, da jo lahko Maxtor uporabi v diskih brez občutnih podražitev izdelave, kar do sedaj ni bilo mogoče. Z njo bo sedaj mogoče na 3,5' disk velikost 80 GB stlačiti 175 GB. S tehničnimi detajli vam postreže izvirna novica.

12 komentarjev

Zapisovanje podatkov na nivoju atomov?

SiOL - Predstavljajte si CD s spominsko kapaciteto, ki znaša ne 650 MB ampak 650.000.000 MB. To je res možno, vendar ne pričnite takoj snemati vseh vrst wareza iz interneta še prekmalu, zna se namreč zgoditi, da bo preteklo še mnogo let, preden se ta tehnologija zares uveljavi in preide v široko proizvodnjo in uporabo.

Največji trenutni problem pa znanstvenikom predstavlja počasnost branja ter pisanja informacij na atomskem nivoju. Zato lahko samo čakamo na tiste čase, ko bomo lahko na CD-je shranjevali nepredstavljive količine podatkov. Slin slin. Aja, pa skoraj bi pozabil... Še klik!

P.S.: Cena tudi še ni znana.[:D]

4 komentarji

ABITov FlashMenu

HardOCP - Za večino drugih proizvajalcev se je na področju flashanja BIOSa zganil tudi ABIT in najavil FlashMenu aplikacijo. Gre za programček, ki ob zagonu preveri trenutno različico BIOSa, se poveže z ABITovo web stranjo in vam pomaga izbrati in uporabiti novi BIOS. Seveda vse poteka iz Windowsov, tako da čisti DOS in boot diskete dokočno postajajo stvar preteklosti. Za več informacij in spisek plošč, ki zadevo podpirajo pa pojdite sem.

1 komentar