»

SpamAssassin označi letošnjo e-pošto kot spam

Slashdot - Pred točno desetimi leti smo se tresli v pričakovanju strašnega tisočletnega hrošča, pa se ni zgodilo praktično nič. Desetletni hrošč je prizadel orodje za boj proti nezaželeni elektronski pošti SpamAssassin, ki pošto poslano v letu 2010 označi kot spam. Eno izmed pravil za označevanje spama je namreč po mnenju avtorjev programa tudi datum sporočila, ki leži preveč v prihodnosti. V pravila so namreč vpisali vrstico header FH_DATE_PAST_20XX Date =~ /20[1-9][0-9]/ [if-unset: 2006], ki povzroči omenjeno obnašanje. Rešitev je sprememba datuma v pravilih na leto 2020.

6 komentarjev

Google Code Search

Google News - Ni preteklo veliko vode od časa, ko smo poročali o velikem Googlu. Fantje in dekleta pri tem podjetju so spet dobili in prinesli v obstoj novo idejo. Tokrat so iskalnik naučili brskanja po prosto dostopni izvorni kodi, ter to poimenovali Google Code Search.

Čeprav nekaj iskalcev po izvorni kodi že obstaja, se Googlov razlikuje od ostalih po tem, da zna vtakniti svoj nos v ZIP datoteke ter pregledati tudi CVS strežnike. Kot je seveda za Google značilno, je iskalec trenutno še v beta fazi.

Potrebno je še pa omeniti, da so se pravila, ki veljajo za iskalne nize spremenila, saj ta novi iskalnik upošteva tudi posebne znake, ki jih Google drugače ignorira. Za hitri tečaj uporabe si kar oglejte izvorno novico.

Ha, zdaj pa mi ne bo več treba moje kode pisat!

10 komentarjev

Google PC, Google OS in Google kocke?

Google News - Google je vsekakor spletni fenomen, ki je fasciniral svet s svojim razvojem iz garažnega projekta v megakorporacijo. A vendar podjetje ne počiva na lovorikah, temveč se vseskozi trudi z uvajanjem novosti in postavljanjem standardov. Tokrat mi je Google News (kako ironično) serviral kup novic o govoricah, ki se že nekaj časa širijo po različnih kotičkih interneta.

Po poročanjih business.scotsman.com naj bi Google pripravljal vstopni model PCja, za katerega naj bi strojno opremo dobavil Wyse Technology iz USA. Morebitna cena računalnika se bo gibala okrog 200 dolarjev, za software pa bo po nekaterih podatkih poskrbel kar Google sam. Kot ste verjetno že uganili iz cene, naj bi bila naprava omejeno uporabna, v povezavi s centralnim omrežjem bi lahko na takšnem računalniku počeli procesorsko in grafično nezahtevna opravila, kot so brskanje po internetu in urejanje besedil, ... Takšna rešitev pa bi s sabo prinesla tudi nekaj pozitivnih lastnosti, poleg izredno ugodne cene bi bila...

22 komentarjev

10 najhujših programskih hroščev v zgodovini

Wired News - Verjetno vsi dobro poznate razne neprijetnosti povezane z napakami oz. "bugi" v kodi programov, ki jih poganjate na računalih. Seveda se programske napake pojavljajo tudi v vseh ostalih napravah, ki maličijo kak kos kode - kot so naprimer mobilni telefoni ali avtomobili. Vendar, katere so najhušje napake do sedaj?

Na to vprašanje poskušajo odgovoriti na spletni strani Wired, kjer so zbrali najhujše napake in zablode pri programiranju do sedaj. Seznam je zelo različen - od napačno sprogramirane vesoljske sonde, eksplozije plinovoda do z rentgenskimi žarki "spraženih" pacientov v bolnišnici, če naštejem samo prve tri favorite. Tudi v tem pogledu je...

22 komentarjev

Malo zgodovine: Googlova prva strojna oprema

Celotno "sistemje"

vir: Google
Slashdot - Google se zadnje čase kar precej omenja v novicah (ampak SCO še vedno drži rekord [:D] ), in morda je prav to (ali pa število strani, po katerih išče - trenutno 4,285,199,774) v vas vzbudilo vprašanje, kakšen je bil Google v svojih otroških letih. No, kakor koli že, na tej strani si lahko ogledate prvo strojno opremo, ki jo je Google dobil od različnih sponzorjev - večinoma Intel in IBM.

Le kakšno opremo Google poseduje danes?

17 komentarjev

Pri Googlu imajo smisel za humor

Slo-Tech - Priljubljeni iskalnik Google zna včasih tudi presenetiti. In to na šaljiv način. Dokaz za to boste dobili, če boste kot iskalni niz vpisali "miserable failure". Prvi zadetek je namreč povezava na uradno biografijo ameriškega predsednika Georga W. Busha.
Za nejeverne pa še slika:


Če gre za namerno razvrstitev tega zadetka na prvo mesto, ima nekdo v marketinškem oddelku Googla očitno dobro idejo, kako povečati obiskanost iskalnika...

19 komentarjev

Googlov iskalni hrošč povzroči ne-prikazanje več strani

The Register - Hrošč, ki se je pojavil v Googlovem iskalnem algoritmu, povzroči pri določenih nedolžnih straneh, da se obravnavajo kot spam. Tako je eden izmed "poklicnih spamerjev", Elwyn Jenks, ustvaril serijo domen, ki so bile med seboj močno povezane, kar je povzročilo, da je Googlov PageRank-er močno dvignil oceno teh strani, kot posledico pa je to povzročilo popolno zmedo in zrušenje algoritma.

Kako bo vse skupaj vplivalo na povezave, ki jih Google deli z nami v prihodnosti, bomo še videli, a verjetno smo lahko prepričani, da bodo fantje in dekleta pri Googlu našli pametno in uporabno rešitev. Klik čaka!

Slo-Tech verjetno ne bo razglašen za spam ...

4 komentarji

Za kratek čas...

Google - Se še komu zdi rahlo ironično, da Google uvršča sebe šele na tretje mesto med iskalniki? Ne verjamete? Kliknite na to povezavo! To za marsikoga ni nevemkakšna novica, je pa vseeno zelo zabavno dejstvo. Kaj mislite? So ljudje pri Googlu šlampasti (ker po moje ne bi imeli veliko dela, da priredijo prvi zadetek) ali preprosto preveč pošteni, da bi posegali na tak način v delovanje njihovega iskalnega strojčka?

8 komentarjev