»

Naj modifikacja 2006, izbrana na strani Bit-tech.net

Dark Blade, avtorja G69T

vir: Bit Technologies
Slo-Tech - Na strani bit-tech.net so uporabniki izbrali najboljšo modifikacijo v letu 2006. To je postala Dark Blade, modifikatorja G69T. Projekt je bil začet v novembru 2004, končan pa leta 2006. Predstavlja nov val modifikacij, kjer se avtorji prav malo ozirajo na običajne industrijske koncepte in ohišje zgradijo povsem na novo.



Prej zapisano še posebej velja za drugouvrščenega (bitka za prvo mesto je bila zelo zelo tesna) WDM - Weapon of Mass Destruction,...

48 komentarjev

Modifikacija za bogove

Bit Technologies - Bit-Tech je ena najbolj znanih internetnih strani, kjer se pogosto pojavljajo modifikacije računalniških komponent, ki jemljejo dih.

Tokrat so se lotili izdelave ohišja po imenu Hypercube^2. Avtor je dobil idejo za modifikacijo v filmu Cube 2: Hypercube.
Po večmesečnem načrtovanju in izdelavi so objavili prvi del članka. Vsekakor lahko trdimo, da gre za eno najlepših računalniških ohišij. Preseneča predvsem natančnost izdelave, ter ogromno super idej, katere dodajo piko na i celotnemu projektu.

Ogled je vsekakor obvezen, priporočam pa, da si pred ogledom nadenete slinčke. ;)

30 komentarjev

Pet PC-jev v enem ohišju? Seveda!

Bit Technologies - Na spletni strani Bit-Tech se je danes pojavil zanimiv članek. Max Klaentschi tako kot večina zagrizenih računalničarjev ne prenese dolgih časov, potrebnih za upodabljanje 3D-slik in animacij. Da bi ta čas skrajšal, se je odločil uporabiti pet cenovno dostopnih računalnikov (Duron 1,8 GHz, 128 MB DDR266 ram) in jih povezati v mrežo, tako da si delo delijo. Ker pa bi toliko ohišij v njegovi sobi zavzelo kar precej prostora je vse skupaj spravil v le eno večje ohišje, ki ga je naredil sam. Skupaj jih je povezal z...

25 komentarjev

Orac^3

Slo-Tech - Zgodovinsko gledano je Orac3 računalnik iz britanske znanstveno-fantastične nanizanke Blakes 7 iz zgodnjih osemdesetih let. V kontekstu današnjega časa pa je to ime ohišja, ki ga je navdihnila ta nanizanka. Ohišje tako vsebuje vse kar bi človek pričakoval od takšne modifikacije in še kaj več. Največ pa seveda povedo slike in članek, ki natančno opisuje postopek izdelave.

22 komentarjev

Ohišje iz naravnih materialov

Bit Technologies - V svetu modifikacij največ veljajo modifikacije, ki so zasnovane in izvedene v domači delavnici. V take modifikacije je vloženega veliko truda in živcev, saj se človek neredko sreča s težavami in problemi, katere je treba rešiti na pameten način.

Tole ohišje je prav iz teh voda. Narejeno je iz lesa, z dodatkom pleksi stekla. Ohišje si je avtor zamislil sam, ter ga tudi izvedel z maksimalno natančnostjo. Članek, ki ga lahko preberete na Bit-Tech, govori o nastanku tega, postopku izdelave, barvanju določenih delov ohišja, ter reševanju nastalega problema pri izdelavi.

Avtor članka je za izdelavo porabil 5 mesecev (od začetka, ko je prišla ideja, pa do konca, ko je nastal končni...

17 komentarjev

Ponovno lep modifičarski projekt za inspiracijo

Bit Technologies - Na bit-tech ponovno dokazujejo, da se pri njih rojevajo eni najboljših, najlepših sapo jemajočih projektov. Tokrat se je njihov novi član lotil projekta, ki ga opisuje kot "intektualno snobovski, kompliciran in izjemno brilijanten računalnik, ki ga je ročno naredil ekscentrični znanstvenik". Po takšnem opisu mi ne preostane drugega, kot da pokažem eno sliko, ter povezavo do članka.

8 komentarjev