»

Brezplačni programi na Windowsih

OSNews - Ste že kdaj poskušali popolnoma presedlati na Linux, ampak se vam je vedno zameril s kakšnim čudnim problemom, ki ga niste znali rešiti? Če se vam je, potem verjetno uporabljate operacijski sistem Windows, na katerega ste navajeni in v katerem se počutite domače. Nekdo je imel podobno izkušnjo in se je zato odpravil na lov po brezplačnih programih s Freeware ali GPL licenco, ki bi služili kot alternativa komercialnim programom. Tako si je naprimer za brskanje po spletu našel MyIE2 (Mozilla naj bi imela memory leak in je porabljala preveč pomnilnika), za peko CDjev CD Burner XP ter za poslušanje glasbe Winamp. Povezava do seznama vseh alternativ z utemeljitvijo.

23 komentarjev

Intelovi Pentiumi 4 se ceníjo

DigiTimes - Medtem ko Intel že dolgo dela na tem, da bo splavil Prescotta, se tržišče vse bolj pripravlja nanj. In kar je za nas navadne smrtnike najbolj pomembno je to, da se cene Pentiumom 4 vsake toliko časa znižajo. Tako sta se tokrat poceníla 2,8 gigaherčneža, tako inačica C s Hyper-Threadingom, kot tudi tisti s 533 FSB-jem. Močnejši bratec bo tako cenejši za skoraj 19%, medtem ko bo šibkejši Pentium 4 stal 15,5% manj. Za prvega boste odšteli 178 $, ako...

17 komentarjev

Nekaj novega programja

Warp2Search - Jesen je spet poživila računalniške kroge, tako se je na spletu pojavilo tudi nekaj novih različic znane programske opreme.

Izšla je verzija 2004 priljubljenega diagnostičnega programa SiSoft SANDRA, ki še naprej ostaja dostopna kot okrnjena brezplačna ter plačljiva različica. Vsakemu svoje.

Pri Aheadu so izdali novo verzijo znane šestice Nera Burning ROM, katerega prejšnjo različico je za peko uporabljal skorajda slehernik, medtem ko šestica uporabnikov ni preveč impresionirala. Menda naj bi 6.0.0.19 šestici prinesla zasluženo slavo.

Brezplačni program za izživljanje nad videom VirtualDUB je ugledal že različico 1.5.5, za kateri nam avtor obljublja nemalo izboljšav.

Luč sveta pa je ugledala tudi 0.8.2055 inačica spletnega brskalnika, MyIE2.

1 komentar

CD prostega programja za Windows

Kiberpipa - V Kiberpipi smo pripravili peto kompilacijo prostega programja za Windows, namenjenega predvsem tistim, ki se s takšnim programjem srečujejo prvič.

Na njem se med drugim najde tudi pisarniški paket OpenOffice 1.0 in 1.1rc3, spletni brskalnik Mozilla 1.4, grafični program Gimp 1.2.5, program za tridimenzionalno risanje Blender 2.28, program za pretvarjanje videa VirtualDub, program za pogled v vesolje Celestia, najučinkovitejši pakirni program 7-zip, poleg tega pa še nekaj prosto dostopnih iger, kot npr. FreeCiv (svobodna civilizacija).

Skratka, če želite narediti svoj prvi korak v svet prostega programja, je to najlažja pot. Seveda lahko...

24 komentarjev