»

ATI ALL-IN-WONDER Radeon 9600XT preizkušen

vir: ATI
Overclockers Australia - Da, res je, velikokrat smo že podajali povezave na različne strani, na katerih so preizkusili in spisali sodbo ATI Radeona 9600XT. A morda je prav da podamo povezavo tudi na ta test. Kaj je na tem tako drugačnega od drugih? Namesto da bi preprosto spisali besedilo in dodali nekaj slik, so se fantje pri 3dGameMan.com kot ponavadi potrudili na malce drugačen način in naredili video reportažo. Klik!

1 komentar

Prebitih 5 GHz s tekočim dušikom

Tom's Hardware - Danes, ko je v svetu računalništva mogoče skoraj vse, je mogočih tudi mali miljon metod hlajenj. Na Tom's Hardware so nam prikazali, kako lahko s pomočjo tekočega dušika pripravimo procesor Pentium 4 do tega, da deluje pri skoraj nemogočih frekvencah -- preko 5 GHz. V navezi z Asusovo ploščo P4C800-E in Corsairjevim DDR550 so spravili procesor do tega, da se je pri -196° C prebudil pri 5,25 GHz. Procesor so navili na 330 MHz FSB, pomnilnik pa na 285 MHz. Sapojemajoče rezultate najdete tukaj, ne pozabite pa tudi prenesti videoposnetek, ki...

27 komentarjev

Sapphire + Zalman = Tiha grafična kartica

X-Bit Labs - Veliko je že bilo govora o trenutno najhitrejši grafični kartici na tržišču, ATi-jevem Radeonu 9800 XT. Podjetje Sapphire Technology pa je naredilo še korak dlje in izdelalo verjetno najtišjo tovrstno grafično kartico. Sapphire RADEON 9800 XT Ultimate Edition bo opremljen z unikatnih Zalmanovim heat-pipe hladilnikom. Čeprav je hladilniku priložen tudi Zalmanov ventilator s 1500 obrati na minuto, nam Sapphire zagotavlja, da je kartica zmožna brez problemov delovati tudi brez njega, saj je ta namenjen predvsem navijalcem, ki želijo iz svoje grafične kartice izstisniti kar največ. Klik!


5 komentarjev

Geforce FX 5950 Ultra in FX 5700 Ultra

Tom's Hardware - Naš predragi striček Tom je tokrat pod svoje prste vzel dve novi NVidiini kartici - GeForce FX 5950 Ultra in 5700 Ultra. V svojih testih je (ponovno) ugotovil, da nVidia zaostaja za ATijem, vendar je s svojo najnovejšo ponudbo skoraj enako hitra kot ATijev najmočnejši prikazovalec slike, Radeon 9800 XT, medtem ko ga v nekaterih testih tudi premaga. Ali to pomeni ponovno vodstvo nVidiie v večni tekmi za prevlado na trgu, je še prerano ugibati.

Če naredimo kratek povzetek: Oboje lepo, oboje drago, in katerakoli izbrana kartica vam bo služila več kot dobro. Klik!

14 komentarjev

Sedaj še Asus

X-Bit Labs - Asus Radeon 9800 XT Limited Edition je različica posebne izdaje kartice, ki pa je še bolj posebna. A ne samo da je posebna, še omejena je (kot da ni vse). Na trgu se bo pojavilo le 2000 takih kartic, oziroma bolje rečeno, multimedijskih paketov, saj bomo poleg same kartice dobili še USB 2.0 čitalnik za sedem različnih pomnilniških kartic in ovitek za CD-je veliko plastično škatlo ter kup navodil. Za ceno med 600 in 1000 ameriškimi dolarji naj jo kar imajo (moje mnenje).

9 komentarjev

ATi Radeon 9800 XT na voljo

vir: Akiba
X-Bit Labs - ATi je pred kratkim izdelal z megahertzi obdarjeno različico Radeona 9800 Pro -- Radeon 9800 XT. Od 9800 Pro se razlikuje le po frekvenci jedra (412 MHz) in 256 megabajtih pomnilnika (pri 730 MHz). Končno so te kartice poslali na police trgovin in sicer pod lastnim (Built by ATi), Sapphirovim, ASUStekovim in VisionTekovim imenom. Priporočena cena se giblje med $485 in $564 v čezlužju ter med $593 in $665 v deželi vzhajajočega sonca. To je trenutno gotovo najboljša in najdražja izbira za zagrizene igralce iger -- edina prava konkurenca je Geforce FX 5900 Ultra. Klik!

11 komentarjev

Radeoni 9800 XT in 9600 XT razkriti

več strani -

Kanadski ATI je danes uradno predstavil svoji novi high-end grafični kartici, Radeon 9800 XT in 9600 XT, ki bosta nasledili že uveljavljeni 9800 Pro in 960 Pro. Poglejmo, kaj so nam pripravili.

Radeon 9800 XT je močno navit 9800 Pro, saj ima osem cevovodov, jedro pa tiktaka pri 412 MHz. Družbo mu dela četrt gigabajta hitrega 730 MHz pomnilnika, vse skupaj zgrajeno v 0,15-mikronski tehnologiji. Cena: pol tisočaka ameriških zelencev.

Radeon 9600 XT ima zgolj štiri cevovode, so mu pa zato pri ATI-ju malce navili frekvence, tako da tiktaka pri 500 in 600 MHz, ima pa 256 ali 128 MB pomnilnika, odvisno od inačice. Cena: 200 dolarjev.

Na spletu se je že pojavilo nešteto člankov, testov in razmišljanj o novih karticah:

23 komentarjev

Intervju z nVidio -- David Kirk

FiringSquad - Zadnje čase se zdi, da nVidia nikakor ne more narediti koraka naprej v primerjavi z ATI-jem, in tako še vedno poteka hud boj med njima. Na FiringSquad so opravili zanimiv intervju z Davidom Kirkom. Govorili so predvsem o programskem jeziku Cg, gonilnikih Detonator 50, primerjali so 32 in 24-bitno barvno globino, Half-Life 2 in še marsikaj zanimivega v zvezi s tem podjetjem. Branje je dokaj zanimivo -- klik!

1 komentar

V soboto zvečer nad grafikulje!

več strani - Verjetno ste se velikokrat spraševali o tem, kdo je boljši -- ATi ali nVidia. Med tednom smo brskali po internetu in samo za vas iskali teste najnovejših in najhitrejšeh grafikulj ter jih danes zbrali na kupček. Vse testirane grafične kartice prihajajo od prej omenjenih podjetij in predstavljajo trenutno eno najboljših izbir za nakup. Med preizkusi boste našli tako tiste "navadne" grafikulje kot tudi večnamenske kartice, ki ponujajajo tudi že vgrajeno TV kartico. Vsem potrebnim (grafikulj seveda[:D]) priporočam, da si preberete kakšen članek ali dva.

- Prolink GeForceFX 5200
- Gigabyte Radeon 9200
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - prvi del
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - drugi del
- eVGA NVIDIA Personal Cinema
- FIC Radeon 9800 Pro
- MSI FX5200
- MSI FX5600-VTDR128

10 komentarjev

Crucial DDR333@412

Adrian's Rojak Pot - Danes se potrebe po vse hitrejših ram modulih, zaradi vse zahtevnejših iger in programov, večajo in večajo. Zato prihajajo na trg vse hitrejši pomnilniki. A vseeno nekaterim niso dovolj niti najnovejši, zato se lotijo navijanja le-teh. Na Adrian`s Rojak Pot so si ogledali trenutno sicer ne-najhitrejši pomnilnik, a vseeno zelo overclockabilen, podjetja Crucial, velikosti 256 MB. Modul deluje pri taktu 333 MHz. Odločili so se, da ga preizkusijo, kako daleč bo šel z navijanjem. Že rezultat brez višanja voltaže je odličen, kaj šele potem. Končni rezultat je bil 412 MHz DDR iz začetnih 333. Članek bo verjetno zanimiv vsem, ki želijo iz svojega pomnilnika iztisniti tisti zadnji megaherc, zato ga priporočam. Klik!

6 komentarjev