»

Naslednik Wiija je potrjen

Z naslednikom Wii-ja se bo Nintendo lahko s svojima konkurentoma kosal še po zmogljivosti

vir: Ars Technica
Ars Technica - Pri Nintendu so potrdili, da pripravljajo naslednika Wiija. Načrtujejo, da bodo prenovljeno konzolo dokončno predstavili v naslednjem letu, a okvirni čas izida znotraj leta 2012 še ni znan. Vseeno so potrdili še, da na prihajajočem sejmu E3, ki se bo v Los Angelesu dogajal med 7. in 9. junijem, ne bomo izvedeli le več podrobnosti o novi konzoli, temveč bo le-to mogoče tudi preizkusiti. Na E3 bo namreč Nintendo pripeljal prve testne primerke, za katere zmogljivosti še niso znane. Obstajajo napovedi o AMD-jevem grafičnem čipu, osnovanem na R700 z dodano podporo DirectX 11, ter o trojedrnem...

16 komentarjev

Znanstveno računanje na Playstation 2

reddit - Če lahko v poljubno računanje vprežemo grafične procesorje, čemu ne bi mogli tudi kar cele igralne konzole Playstation 2, ki je s svojim Emotion Engine procesorjem nadvse primerna za določene vrste izračunov? Zlasti, ker že Sony sam ponuja namensko distribucijo Linuxa in vsa potrebna orodja.

Podobno so razmišljali tudi na univerzi Illinois, projekt pa se je izkazal za tako perspektivnega, da so sestavili kar gručo sedemdesetih Playstation 2.

Ko dospe novi Playstation 3 bo šele veselo!

12 komentarjev

3D na dlančnikih

OSNews - Igranje 3D iger na dlančnikih ni bilo nikoli posebno popularno. Glavni krivec za to je slaba podprtost 3D tehnologije s strani operacijskega sistema, ki teče na veliki večini žepnih računalnikov, Windows CE oziroma Windows Mobile.

Microsoft se je odločil temu narediti konec, ter tako izdal nov operacijski sistem za dlančnike, imenovan Windows Mobile 5. Windows Mobile tako ponuja izboljšano podporo DirectX knjižicam, ki so danes temelj večine 3D iger.

Zmogljivosti svojega novega izdeleka so prikazali na Dellovem dlančniku x50v, ki po mnenju mnogih velja za najhitrejši tovrstni izdelek. 624 megaherčnemu XScale procesorju je grafiko pomagala prikazovati 16MB Intelova 3D kartica. Rezultati so zelo impresivni in vse kaže, da se nam obeta nov boj, saj konkurenca na področju žepnih igralnih naprav že obstaja (Nintendo Game Boy Advance, Nokia N-Gage).

Intelova 3D demonstracija
Intelova predstavitev videa
Dellova predstavitev 3D igre

12 komentarjev

Windows Media Player 10

Google News - Danes je Microsoft izdal končno različico večpredstavnega predvajalnika Windows Media Player 10 in nas že s tem dejstvom pozitivno presenetil, saj smo pričakovali še eno različico beta. Glavna novost programa je digitalni nakupovalni center, ki uporabnikom v ZDA omogoča povezavo z več spletnimi trgovinami, med drugim CinemaNow Inc., Musicmatch Inc., MusicNow LLC, Napster LLC in Wal-Mart Music Downloads. Od jutri bo poskusno na voljo tudi Microsoftova nova trgovina glasbe, MSN® Music.

Windows Media Player 10 pri prenosu glasbe uspešno sodeluje z več kot 70 prenosnimi predvajalniki, vendar velja opozoriti, da med podprtimi napravami ni iPoda. Ironično je tudi, da za delovanje trgovine potrebujemo podporo ActiveX, ki je na voljo le v sistemih Windows. Tako je Microsoft odbil uporabnike iPodov in Applovih računalnikov hkrati. Več informacij.

Po neuradnih informacijah naj bi različica Microsoftu na splet "ušla" prehitro, zato so potem nekoliko pohiteli in jo tudi uradno...

29 komentarjev

AOL tudi v Linuxu

PC Linux Online - Linspire je danes naznanil, da je na voljo programska oprema za povezavo na internet preko AOL-ovega klicnega dostopa za njihovo distribucijo Linuxa. Največji ponudnik interneta na svetu s skoraj 30 milijoni naročniki je tako po Windowsu in Mac OS X našel mesto tudi v prostem operacijskem sistemu. Ker je program na voljo skupaj z izvorno kodo, ga lahko kmalu pričakujemo tudi v drugih distribucijah Linuxa. Po zagotovilih prvega moža Linspira, Michaela Robertsona, je odjemalec za AOL-ov internet v Linuxu prvovrstna pridobitve za njihov operacijski...

13 komentarjev

Brezžični GBA

Slashdot - Končno je prišlo do premika v vodah mobilnih igralnih postaj. Tako sta te dni Motorola in Nintendo napovedala brezžični adapter za Gameboy Advanced. Dodatek za 'igračko' bo tako omogočal sočasno tekmovanje med štirimi igralci. Zaradi zasičenosti 2.4Ghz frekvenčnega območja so pri Motoroli razvili posebno tehnologijo, tak da naj bi vse skupaj boljše delovalo.

Na letošnjem 2003 Tokyo Game Show pa je imel predsednik Nintenda, Satoru Iwata, tudi govor, v katerem je nakazal smernice razvoja igričarske industrije. Tako po njegovih besedah igričarji počasi odraščamo in si želimo vedno bolj sofisticiranih in kvalitetnih iger. Prav tako nam je pomebno, da lahko eno igro...

0 komentarjev

ATi podpisal pogodbo za XBox 2

X-Bit Labs - Že nekaj časa smo pričakovali podpis pogodbe med kanadskim grafičnim gigantom ATi-jem ter Microsoftom. Pred nekaj dnevi pa se je ta dogodek zgodil in tako bo nastal Xbox 2 v sodelovanju med ATi-jem ter Microsoftom. Pri Microsoftu napovedujejo, da bo šlo za konzolo, ki bo dobro nasledila predhodnika. ATi trenutno dobavlja grafične procesorje za Nintendo GameCube, vendar pa ni nobenih novih informacij o tem, da bi ATi pripravljal kaj novega za Xbox. Ostale zanimive informacije.

5 komentarjev

Nintendo je dobil klofuto

The inquirer - Evropski komisar za ekonomsko konkurenco (upam, da sem prav poslovenil) Mario Monti je danes objavil, da so Nintendu skupaj s njegovimi sedmimi distributerji v Evropi naložili kazen plačila 168 milijonov evrov zaradi nepravilnega usklajevanja cen svojih izdelkov. Tako naj bi Nintendo za svoje igre umetno vzdrževal cene, ki so presegale vse normalne meje, pravi Mario Monti.

Poleg tega uradniki v Bruslju preučujejo, kaj imajo za bregom CNN AOL Time Warner, Walt Disney, Sony in 21st Century Murdoch (Fox). Ti naj bi namreč sprejeli odločitev, da bodo zvišali cene DVD diskom. Če bo to res, se nam slabo piše..

4 komentarji