»

Največ člankov na Wikipediji opisuje Evropo

Izmed prvih desetih je v Evropi sedem konurbacij.

Slashdot - Članki na Wikipediji, ki opisujejo turistične znamenitosti, mesta in vasi, pomembne zgradbe, postaje podzemne železnice in podobno, imajo že nekaj časa dodane zemljepisne koordinate tvarine, ki jo opisujejo (geo-tagging). Projekt se je začel leta 2005 in do danes so bile koordinate vnesene v vse pomembne članke (v angleščini, drugod so različno aktivni). To nam omogoča zanimivo primerjavo, o katerih področjih na Zemlji Wikipedija pove največ. Izkaže se, da je to Evropa.

Rezultat je seveda odvisen od zrnatosti, a bistvenih razlik ni. Če primerjamo področja s premerom en kilometer, so najgosteje popisani Firence, Stockholm, Dunaj in London v centru. Prvo neevropsko mesto je New York na 15. mestu. Če širino intervala razširimo in primerjamo področja z desetkrat večjim premerom, še...

0 komentarjev

New York v boj proti terorizmu s 1000 kamerami

Slo-Tech - Kot poroča New York Times, je Lockheed Martin Corp. z mestom New York, oziroma njegovo upravo za mestni transport, sklenil 212 milijonov dolarjev težko pogodbo. Predmet te pogodbe je namestitev in oprema sistema podzemne železnice z 1000 video kamerami in 3000 senzorji, občutljivih na gibanje. Prav tako bo po novem možno klicati (predvsem na 911) iz 227 postaj podzemne železnice.

Za razliko od Londona, ki je pokrit z veliko več kamerami in Houstona ter Bostona, kjer so eksperimentirali z napredno programsko opremo, bodo v NY poizkusili združiti več tehnologij in tako doseči varnostno ugodno situacijo. Kamere bodo nameščene v nekaj tednih in mesecih.

V pripravi pa je že nova pogodba, ki se osredotoča na prepoznavo bioloških, kemijskih in radioloških snovi v prometnem omrežju.

Bo NY...

17 komentarjev

Lahko bi bilo slabše

Slashdot - Če ste mnenja, da je služba v računalniškem sektorju nekaj najboljšega, kar se vam lahko zgodi -- pomislite še enkrat. Prekratki roki, stres in preveč kofeina, vodstvo, ki ne razume tehnologije, in nesposobni sodelavci. Za povrh pa še nemogoče delovne razmere. Na Slashdotu pravkar poteka debata o najbolj čudnih delovnih razmerah, v katerih obiskovalci delajo oziroma so delali nekoč. Zaenkrat so se pojavile tako osebe, ki so morale plezati skozi zatemnele jaške in risati potek mrežnih kablov, kot tudi tisti, ki so bili informacijska podpora v Iraku. In ne pozabite, (skoraj) nikoli ni tako slabo, da ne bi bilo lahko še slabše.

In kakšna je vaša najhujša delovna izkušnja?

1 komentar

Pisarna vaših sanj

Slashdot - Joel Spolsky, direktor podjetja Fog Creek Software, je bil nekaj časa nazaj predstavljen pred dejstvo, da mora preseliti prostore iz stare babičine hiše v bolj primerno četrt mesta New York.

Ker je želel, da se njegovi programerji čim boljše počutijo na delovnem mestu, se je o opremi pisarne pogovoril z arhitektom Royem Leonom. Končni izdelek je malo nenavadna, vendar izredno navdušujoča pisarna.

9 komentarjev

Še eno pikiranje

Slashdot - V New Yorku se je zgodila še ena letalska nesreča. Strmoglavil je Airbus A 300 podjetja American Airlines, namenjen v Dominikansko republiko. Tokrat gre sicer verjetno za mehansko okvaro, saj očividci poročajo, da je bil motor pred sesutjem v ognju. Če bi ciljal Osama, bi bil bolj logičen cilj zasedanje WTO v Qatarju...
Več morda na Slashdotu
Update: Še boljše novice pa se navadno najde na Indymedia

7 komentarjev

Grandiozno

Microsoft - Majnen-mehek (Microsoft) je danes najavil, da bo WindowsXP izdal 25. oktobra (to je znano) v New Yorku (to ni bilo znano). Glavni dogodek, ki po tradiciji Microsofta nikoli ni skromen, se bo dogajal na Marriott Marquis Theatre v Time Square's theatre okrožju.
Zakaj bo Microsoft predstavil WinXP ravno v Rušolandu, ups, New Yorku mislim, ni znano. Ali ima to kakšen globji simbolični pomen ali pa gre pač za to, da ima New York veliko prebivalcev (tj. potencialnih kupcev) lahko le ugibamo. Kaj menite vi?

9 komentarjev