»

Protivideonadzorna sončna očala

Hack A Day - Na Hack-a-day so objavili navodila za izgradnjo protivideonadzornih sončnih očal. Gre za očala, ki onemogočijo prepoznavo obraza osebe na videoposnetku kamere.

Izdelava, ki je nazorno prikazana v video posnetku je preprosta: na prednjo stran očal je potrebno namestiti dve infrardeči led diodi in vse skupaj povezati z dvema baterijama. Ko si očala nataknemo, led diodi zasvetita. Infrardeča svetloba je za človeško oko nevidna, jo pa zazna videokamera, ki na mestu obraza prikaže samo veliko belo liso.

Za nekaj evrov se tako lahko tudi sami prepričate, da je videonadzor lahko povsem neuporaben.

33 komentarjev

Vodno hlajenje za GF3 TI500

The inquirer - The Inquirer poroča, da nas bo podjetje 3D Power razveselilo s kompletom za vodno hlajenje za Geforce3 grafične kartice. Komplet se bo imenoval Poseidon (grški bog vsega mokrega ) ter izgledal - milo rečeno - fantastično. O ceni zaenkrat še ni govora, tako tudi ne o tem, ali bomo na kartici imeli peltierov element ali ne. Poleg malo dodatnih informacij so priložili le še sliko. Glej in se slini.

2 komentarja

Bejbe...

Insane Hardware - Seveda je na Computex mogoče gledati tudi kot na nadvse resen računalniški sejem, na katerem proizvajalci predstavljajo svoje novitete in načrte na prihodnost. Lahko pa ga pogledamo tudi z drugačnega kota, recimo bolj bejbastičnega. Ravno to so naredili fantje in InsaneHardware in nam (potem ko so pobrali oči s tal) svoj pogled na "dogajanje" tudi predstavili v posebnem članku. Kaj naj rečem... Computex je definitivno pravi raj za vse (nas) ljubitelje...

5 komentarjev

Zanimivo ohišje

Penis Mightier - Na PenisMightier (jaome ) strani sem zasledil slikico tega zelo zanimivega ohišja. Na žalost avtor strani ni dal nobenih podrobnejših informacij o kateremu proizvajalcu in modelu gre, toda že slika je tako zanimiva, da sem jo enostavno moral dati v novice. To ohišje s 335W napajalnikom je meni osebno eno izmed najlepših, ki sem jih videl do zdaj. Stvarca ima modre ledice, dva skirta USB vhoda na sprednji strani ter blowhole na stranici. Slin!

4 komentarji

Zanimiva modifikacija Orba

vir: HardOCP
HardOCP - Nekaj časa je bil ducting (ali usmerjanje zraka) precej popularna zadeva med overclockerji, potem pa ga je počasi izrinilo vodno hlajenje. Vseeno pa je ducting preverjenjo najboljša metoda izboljšave zračnega hlajenja in Orbi so očitno kot nalašč za takšen preprost, a učinkovit poseg. Tako si je neki Avstralec vzel pol urce časa, naredil to modifikacijo ter vmes poslikal postopek in končni rezultat. Opis njegovega dela najdete tukaj, dejanske fotografije modifikacije pa tukaj. Zanimivo...

1 komentar