»

Kaj pa vaše oči?

The inquirer - Pogled na danajšnjo prvo stran Slo-techa mi ni, če sem iskren, prav nič všeč. Če našo stran spremljate redno, in posebej, če berete naš Forum, boste tako ali tako vedeli zakaj. Kljub vsemu me je pregled večine novičarskih strani precej pomiril. Zatišje je globalno. Kar pa niti tako slabo. To je namreč čas, ko mora večina urednikov novic v skrbi za svoje bralce napisati nekaj iz glave, editorial, po domače.

Tako se je Andrew Miller z Inquirerja zamislil, koliko nam pomenijo naše oči. Kot opaža, se je hitrost računalnika, v skladu z Moorovim zakonom, večala, kot je bilo pričakovati. Vendar se v času, ko se v ohišjih bohotijo najhitrejši Radeoni, ki delajo družbo zadnjim linijam Intela ali AMD-ja, kot ostanek zgodovine na veliko mizah pojavljajo nekvalitetni zasloni.

Kot ugotavlja Miller, veliko ljudi sploh ne pozna prednosti, ki nam jih nudijo grafične kartice, ali pa celo ne poskrbi, da bi še rešili prenizkih frekvenc, ki nam jih vsiljuje Microsoft. Kako pa prenizke frekvence...

38 komentarjev

Mrtve točke na LCD-jih pobliže

Tom's Hardware - Verjetno ste si kdaj zaželeli videti LCD zaslon na vaši mizi. Morda ste kasneje tudi odšli ponj v trgovino in vam je bil všeč. Ampak, ali ste se sploh kdaj o mrtvih točkah, ki "mučijo" vaš monitor v katerega strmite noč in dan? Na Tom's Hardware so spisali zanimiv članek o mrtvih točkah na LCD zaslonih, beseda pa je tekla tudi o proizvajalcih teh zaslonov. Za podrobne informacije priporočimo tudi naš članek. Več o gradnikih slike si lahko preberete tukaj.

3 komentarji

IIYAMA je začela prodajati nove CRT in LCD monitorje

Digit Life - Iiyama je začela s prodajo novih monitorjev: 15" ProLite E380S LCD ter 22" MA203D CRT. Prvi bo na voljo v črni, sivi ter beli barvi ohišja z maksimalno ločljivostjo 1024x768 ter odzivnim časom 23 ms. Navpični zorni kot znaša 110°, vodoravni pa 120°. Cena monitorja se giblje okoli 315 ameriških dolarjev.

Profesionalni monitor MA203D pa ima maksimalno ločljivost 1920x1440, tehta 28 kilogramov, njegova cena pa se giblje okoli 700 ameriških dolarjev. Zaenkrat so monitorji na voljo le na Japonskem, kmalu pa jih lahko pričakujemo tudi na našem trgu. Za podrobnosti si preberite celotno novico.

1 komentar

Hlajen monitor?

Twisted Mods - Res je, tudi monitorji potrebujejo hlajenje. Na Twisted Mods so spisali članek o modifikaciji CRT (se pravi katodnega) monitorja. V monitor je avtor vdelal dva prozorna ventilatorja - vsakega na eno stran - čeznju namestil mrežice, vstavil pleksi steklo in za osvetljavo še modre LED diode. Končni rezultat izgleda osupljivo! Članek si lahko ogledate tukaj! Pa še slikico kot žgečkljivček ("teaser").

9 komentarjev