»

Abita uradno ni več

Logotip, ki ne bo več pogosto viden

Slo-Tech - Od prvih novic dobrega pol leta nazaj se je predvsem navijalski svet pripravljal na ta, roko na srce, žalosten dan. Vmes je sicer še bilo nekaj upanja, da se Abit pobere, a temu očitno ni tako. Po zadnjem neuspelem poizkusu, kjer so v digitalni foto okvir vgradili tiskalnik, je USI, lastnik Abita, včeraj dokončno obupal nad Abitom in zaprl firmo.



Abit bo ostal v spominu predvsem navijalcem prvih penitum 4 in takratnih Athlon XP procesorjev, kjer so bile matične plošče iz NF7 in IC7 serije glavno orožje za vse, od nedeljskega navijanja, podiranja rekordov in celo težkih modifikacij domačega izvora.

Po Epoxu še Abit. Naslednji prosim!

22 komentarjev

Združili možganske celice s čipom

FOX News - Nedaleč od naše deželice, na univerzi V Padovi jim je uspelo s pomočjo proteinov vzpostaviti komunikacijo med nevroni in čipom. Član raziskovalne ekipe Stefano Vassanelli sicer pravi, da bodo minila še desetletja do praktične uporabe v medicini, saj se nevroni sedaj med simulacijami poškodujejo.

Že vidim Apple iLife BlackBox, ki bo poleg ostalega, v primeru nevarnosti naredil backup možganov. V primeru neuporabnosti biološkega telesa, te bodo prenesli na InternetHeaven oz. iWalhalla, če boste naročili vaše bodoče bivanje v skandinavskem pomnilniku.

46 komentarjev

µGuru

Envy News - Abit bo zopet razveseljeval računalniške navdušence. Tokrat so se odločili narediti integriran mikroprocesor, imenovan ľGuru. Z njim bomo v "prijetnem" Windows okolju lažje navijali, nadgrajevali BIOS ter opazovali stanje našega računalnika.

ľGuru združuje do sedaj ločene Abitove tehnologije ABIT EQ, ABIT FanEQ, ABIT OC Guru, ABIT FlashMenu, ABIT AudioEQ in ABIT BlackBox v uporabniku prijaznem okolju. Ker deluje kot samostojna komponenta, razbremeni celoten sistem, kar se pozna predvsem na zmogljivosti le-tega. Klik in še uraden klik!

4 komentarji

Abit IC7-MAX3 - revolucija ali nateg?

Abit IC7-MAX3

vir: ABIT
več strani - Po napornem popoldnevu, ki sem ga žrtvoval za moj prihodnji članek, sem se malce zdolgočaseno podal na Slashdot in tam odkril kar zanimivo novico o Abitovi nedavno predstavljeni matični plošči IC7-MAX3, ki jo Abitova stran, posvečena temu izdelku, omenja kot najboljšo stvar odkar obstaja singingbrdklok™ [:D]. Plošča na prvi pogled izgleda dokaj impresivno in poleg lepega dizajna, ki bo gotovo pritegnil pozornost marsikaterega računalniškega navdušenca, ki mu ni vseeno, kakšen kos tiskanega vezja leži v njegovem ohišju, in spodobnih dodatkov, kot se za MAX serijo spodobi (firewire, USB 2.0, AGP 8x Pro, gigabit ethernet, SerialATA, ...), posebno izstopata dve Abitovi tehnologiji - OTES in Secure IDE.

Tehnologija OTES je že stara znanka iz Abitovih grafičnih kartic,...

8 komentarjev

"Game Accelerator" v novem Abitovem biosu

Viper's Lair - Abit je pred kratkim izdal novo inačico svojega BIOS-a za ploščo IC7. Vanj so vgradili zelo zanimivo novo funkcijo, ki so jo poimenovali Game Accelerator. Kaj pravzaprav to je? Pospeševalnik iger™ nastavitve vašega pomnilnika prilagodi, tako da dela kar najhitreje. Verjetno si veliko uporabnikov želi poganjati procesor in pomnilnik v razmerju 1:1 in se hvaliti z agresivnimi "tajmingi". Prav take stvari vam omogoči najnovejši Abitov bios, katere funkcijo Game Accelerator lahko poganjate pri več različnih nastavitvah, ki so izvirno poimenovane "Turbo", "Street racer" in "F1". Klik!

0 komentarjev

Srečelov kot način privabljanja v Seti

SETI@Home - Pri Seti ekipi Team Seti USA so se odločili, da organizirajo že drugi srečelov, ker jim je že pri privem uspelo nabrati precej novih članov. Nagrade so precej bogate, saj je prva nagrada kar celoten AMD XP1700+ računalnik, druga nagrada je Barton 2500+, tretja pa komplet za vodno hlajenje IceBerg. Ekipa imenu navkljub ne računa samo Seti paketkov, ampak še celo vrsto drugih DC projektov, kot so na primer Folding@Home, RC5-72 in RSAttack576.

V žrebanju lahko sodelujejo tudi srečelovci iz Slovenije, kamor bodo nagrade v primeru dobitka tudi prispele. Več o tem projektu si lahko preberete tukaj

5 komentarjev

Nove Abitove osnovne plošče

Tech Seekers - ABIT je predstavil novo serijo matičnih plošč, osnovanih na Intelovem i865 vezju, imenovano IS7. Matične plošče te generacije bodo podpirale Pentium 4 procesorje s 400/533/800 MHz-FSB in HyperThreading tehnologijo. Na teh ploščah bomo našli še Serial ATA, 6-kanalni zvok, USB 2.0, IEEE 1394 ter Intel Extreme Graphics 2 za grafično nezahtevna opravila. ABIT takisto ni pozabil na navijalce, saj zraven plošč dobimo tudi ABIT SoftMenu Overclocking funkcijo. Klik!

3 komentarji

Ponovno znižanje cen

Digit Life - Zadnje čase smo priče pogostemu nižanju cen procesorjev. Tokrat je podjetje Intel znižalo cene svojim Celeron procesorjem. Znižanje se pozna predvsem pri procesorjim z višjo zmogljivostjo, kot je naprimer Intel Celeron 2.3 GHz, kateremu je cena padla za kar 24 odstotkov. Cene modelov nižje zmogljivosti pa so ostale nespremenjene. Tabela.

1 komentar

ABITov FlashMenu

HardOCP - Za večino drugih proizvajalcev se je na področju flashanja BIOSa zganil tudi ABIT in najavil FlashMenu aplikacijo. Gre za programček, ki ob zagonu preveri trenutno različico BIOSa, se poveže z ABITovo web stranjo in vam pomaga izbrati in uporabiti novi BIOS. Seveda vse poteka iz Windowsov, tako da čisti DOS in boot diskete dokočno postajajo stvar preteklosti. Za več informacij in spisek plošč, ki zadevo podpirajo pa pojdite sem.

1 komentar