»

DirectX10 grafične kartice tudi za AGP in G90

Slo-Tech - Pred časom samo na Slo-Techu naše cenjene uporabnike povprašali, kje sedi grafični procesor. Rezultati so bili sledeči:

Grafična kartica v mojem namiznem primarnem računalniku sedi na vodilu:
AGP52%
(587)
PCI Express39%
(444)
GPU je na matični plošči3%
(37)
PCI3%
(34)
ne vem2%
(24)
drugo0%
(5)
Skupaj glasov: 1131


(Tudi) za to ne čudi odločitev Nvidie, da bo DX10 grafične kartice izdala tudi za vodilo AGP. Zadnja izdana AGP kartica (Nvidia) je bil GeForce 7600 GS in prav v ta rang naj bi prišel tudi novinec. Po zaenkrat znanih informacijah naj bil šlo za jedro G84 (48 Shader enot, s takotom pri 350 MHz), opremljene pa naj bi bile z 128 ali 256 MB pomnilnika, z jedrom povezanega po 256-bitnem vodilu. Kratica naj bi bila na voljo aprila. Več o tem tukaj.

Večno rumeni The Inquirer tudi poroča, da osvežena zamenjava za G80, imenovana G81, naj ne bi prišla na trg, pač pa se bo Nvidia v polni meri posvetila nasledniku, G90. Kar bi lahko pomenilo, da bo R600 (ko pride na trg seveda), resnično ne...

53 komentarjev

SIS obožuje Pentium4

X-Bit Labs - Uff, pa smo prebrodili še en naporen teden, v katerem ni bilo niti za minutko časa, da bi skočil na internet in napisal kako zanimivo novico, ki jih trenutno kar mrgoli. Ne bom se sicer postavljal, da ste me pogrešali, saj bi bila misel, da je en član izmed kar velikega Slo-tech teama tako zelo nepogrešljiv, slej ko prej nerealna. Gremo torej k novicam:
SIS se je pred kratkim izoblikoval v precej obetavnega proizvajalca naborov za procesorje, za katerega se vse bolj zdi, da prevzema pobudo pri razvoju. Posebej pri naborih za procesorje Pentium4. O primerkih SIS645 in SIS650 sem že poročal. Obetajo pa se nam tudi SIS655, SIS660 in SIS648 (slednji bo tema te novice). Za slednjega je SIS pripravil načrte, kako narediti nabor, ki bo imel implementirane vse funkcije, ki bodo prišle še kako prav v prihodnosti. Tako v njem ne bo manjkala podpora 533 MHz vodilu, ki je specifično za procesorje Pentium4, vmesniku AGP 8x ter standardom USB 2.0, ATA/133 in IEEE 1394a. Najpomembnejša lastnost...

0 komentarjev

English or/ali slovensko?

Slo-Tech - Danes sem dobil po elektronski pošti predlog za novo anketo, kar se zgodi na Slo-Techu zelo poredko. Evil mi je predlagal, naj uporabnike vprašam, v katerem jeziku uporabljajo svoj operacijski sistem. No, njegovo vprašanje se je nanašalo na Windowse, ker smo pa kozmopoliti, se ozrimo na katerikoli operacijski sistem. Čudno, toliko anket smo že imeli, pa še nikoli vprašali slednjega vprašanja... Drugače pa še ena novost, poleg amnestije ter ankete. Globoko se opravičujem za poročilo z Infosa 2001, saj sem v njem pozabil omeniti enega zelo pomembnih članov Slo-Techa. Prosim odpuščanja ter vabim na ponovno branje članka . Hitro si preberite - čez nekaj minut bo namreč v desnem meniju nov test.

5 komentarjev

Dvesto tisoč

Jaz - Od šestega novembra leta Gospodovega dva tisoč, je na našo stran (po definiciji polurnega IP bloka) zašlo že, reci in piši, dvesto tisoč (in kusur, bi rekel luni) ljudi. Mater ej, temu se pa reče dosežek in pol. Obisk samo še raste in raste, zato je prav, da si vzamem moment za samohvalo ter celoviti pregled delovanja te strani čez leto (in kusur) delovanja. Torej, luni (Goran Anders) je 26.12.1999 začel z majhnim projetkom, imenovanim Slo-Tech. Pod URLjem slo-tech.robas.si se je skrivala obetavna stran, ki je bila vsak dan osvežena z novimi informacijami iz sveta računalništva. Gor so bili tudi razni testi in triki, ki sem jih vse natiskal. Tako se je tudi začela moja pot modificiranja ter navijanja, a o tem kdaj drugič. Stran je začela svoje obratovanje na strežniku podjetja Robas. Kmalu za ustanovitvijo sem se strani pridružil tudi jaz, prvo kot vztrajen forumaš, kasneje pa kot "izterjevalec, tester, prepričevalec" ter lunijev VD, ko je "službeno odsoten". Junija smo se...

60 komentarjev

Seršotov brzdej

Jaz - Hehe, pred 10 in kusur leti je na svet prinergal še en član Slo-Techa, naš Serđ. Hvala njegovem očetu in matki, saj bi brez njega razni izterjevalski in izsiljevalski posli na Slo-Techu laufali zelo zelo slabo. Kaj hočemo, tip je pač naravni talent za takšne stvari in grem stavit, da če bi se rodil par desetletij prej, bi že v mladosti bil pomemben član kakšne mafijske družine. Kakorkoli, v imenu preostanka Slo-Tech teama mu želim vse najboljše, pa še veliko dobro opravljenih... ekhm... poslov. Zdaj pa se še vi izkažite preko komentarjev .

25 komentarjev