»

Navijanje Pentiuma 4

OCAddiction - Vsi novopečeni (pa tudi tisti, ki ste se že ohladili) lastniki Pentiumov 4 z 800 megaherčnim zunanjim vodilom, boste kmalu ugotovili, da vaš miljenček le ni tako hiter, kot se je zdel takrat ko ste ga kupili. Morda pa je dovolj hiter, pa bi za vaš denar iz njega iztisnili kar največ - takrat lahko kaj hitro posežemo po navijaškem orodju. Na OCAddiction so za vse take spisali krajši članek o navijanju teh pošastkov in če je v vas vsaj kaj "prekournika", se na branje in nato navijanje le podajte.

2 komentarja

Intel bo podpiral navijanje

The inquirer - Kaže, da je Intel po dolgem času prišel do ugotovitve, da navijanje ne prinaša ničesar slabega. Sodeč po tej strani, so se projekta lotili dokaj resno, saj naj bi v kratkem izdali program, ki bo omogočal navijanje in spreminjanje parametrov Intelovih matičnih plošč kar iz Windows okolja. Več o tem tukaj.

Poteza niti ni tako presenetljiva, saj se podobnega principa poslužuje vse več proizvajalcev strojne opreme, predvsem grafičnih kartic. In konec koncev, če boste procesor zaradi navijanja uničili sami, plošče verjetno ne boste menjavali. Kdo pa s tem pridobi, posebej če uporabniki ne bodo prebrali drobnega tiska, pa je seveda jasno.

Hvala TribesMan-u, ki nas je opozoril na novico.

15 komentarjev

Intel znižal cene Celeronom

X-Bit Labs - Danes je Intel (zopet) spustil cene svojim procesorjem, namenjenim trgu poceni računalnikov, Celeronom. Sicer znižanje ni tako drastično, kot so bila nekatera v preteklosti, saj znašajo 'le' od 6 do 14%, tako da je sedaj treba za najmočnejšega celerona, ki tiktaka pri 2600 MHz, odšteti 89 dolarjev (prej 103), najšibkejši pa od danes naprej velja 69 (prej 74) dolarjev.
Tabelo za ostale Celerone si, skupaj z originalno novico, lahko ogledate na X - bit Labs.

Tako, Intel je pripravil trg na splavitev novega, 2,7 GHz Celerona, ki bo stal predvidoma 103 dolarje. Sedaj pa počakajmo, kako se bo odzval AMD.

In vojna cen se nadaljuje...

1 komentar

Intel potihoma splavil novo čipovje

i848P

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - V naših novicah ste že lahko zasledili novico, da je Intel napovedal izid enokanalnega Springdale čipovja, i848P poimenovanega. Vseboval bo vse funkcije Springdale čipovja (podpora DDR 400, AGP 8X, Serial-ATA, Hyper-Threading), le da bo do pomnilnika dostopal po enem samem kanalu.

Intel je torej vsaj za polovico prirezal krila svojemu čipovju. Verjetno se sprašujete zakaj. Razlog za to je želja po osvojitvi nižjega cenovnega razreda. Več o tem.

0 komentarjev

nVidiino tekmovanje v navijanju in modificiranju

NvNews - nVidia pripravlja tekmovanje, kjer boste na račun prišli vsi navijalci ter vsi, ki radi modificirate svoje mlinčke. Tekmovanje bo razdeljeno v štriri kategorije:
  • najbolj zmogljiv sistem
  • najbolj navit sistem (merjeno v odstotkih)
  • najboljša modifikacija ohišja, ki pripomore k boljšim zmožnostim računalnika ter
  • najlepša modifikacija ohišja.
Vsega skupaj bo šest nagrad, vsa tekmovanja (razen modificiranja) pa bodo potekala ločeno za AMD ter Intel sisteme. Vse meritvene programe je določila nVidia, pri modifikacijah pa bodo o zmagovalcu odločali sodniki. Nagrade so računalnik, osnovan na nForce2 Ultra 400-čipovju, grafični kartici GeForce FX 5600 Ultra, AMDjev procesor AthlonXP 3200+, Samsungov DDR400 pomnilnik in WDjev trdi disk. Izvorna novica ter informacije in pravila o tekmovanju.

8 komentarjev

Navijanje grafične kartice

HardOCP - Procesor zna že skoraj vsakdo navit, z grafičnimi karticami je pa drugače - predvsem zato, ker nimamo nekega BIOS - a zanje, ki bi omogočal navijanje, poleg tega pa je ponavadi treba zato, da lahko kartico navijemo ali poseči v register(GeForce - i, Voodoo5 5500) ali pa dobiti poseben program, ki nam to omogoča (Voodoo3 Overclocker). Torej, za vse, ki se nameravate lotiti navijanja uboge grafične kartice, pa ne veste povsem, kako bi se tega lotili, vam priporočam ogled tega članka na HardOcp - ju.

0 komentarjev