»

Kako iz navadnega LCD zaslona dobimo Touchscreen

Slashdot - Na Slashdot-u poročajo o novi USB napravi iz NAVisis-a, ki je namenjen le uporabnikom Windows XP (in seveda Viste). Z namestitvijo na LCD dobimo popolnoma funkcionalen touchscreen, ki ga jo mogoče upravljati tudi s pisalom. Predvidena cena je 100 dolarjev za kos, ter predstavlja dobro zamenjavo za risalne ploščice vsem domačim umetnikom.

Več informacij je dosegljivih na uradni strani, ter povezava do originalne novice!

Pa da ne bo kdo rekel, da USB naprave niso uporabne [:D].

26 komentarjev

Moj računalnik je lahko superračunalnik

Wired News - Kaj bi rekli na to, če bi vam rekel da imate lahko na svoji mizi postavljen superračunalnik, ki bi se uvrstil med 500 najhitrejših računalnikov na svetu za samo 25.000 dolarjev? Mislim, da bi me po hitrem postopku razglasili za bedaka in krivoverca ter me odstavili s položaja administratorja Slo-Techa. Kaj pa če je vse res?

Podjetje ClearSpeed je namreč najavilo izid CS301 - procesor, ki bi deloval vzporedno z obstoječim/obstoječimi in vzporedno s svojimi bratci. Če sem prav razumel bi te zverinice, vsaka naj bi lahko izvedla 25 milijard operacij s plavajočo vejico v sekundi oziroma 25 gigaflopov, cinili kar na PCI kartice in to po štiri na vsako. Če preračunamo bi s šestimi PCI režami lahko dosegli računsko moč 600 gigaflopov, kar je kar ena šestdesetina (1/60) števila operacij na sekundo najmočnejšega računalnika na svetu - japonskega Zemeljskega simulatorja, ki je zapakiran v veliko skladišče in stane 350 milijonov dolarjev, s tem da si sploh nočem predstavljati koliko...

19 komentarjev

Gigaflop za manj kot 100 dolarjev

Aggregate.org - Univerza v Kentuckyju je predstavila svoj paralelni superračunalnik, poimenovan KASY0 (Kentucky Asymetric Zero), ki je sestavljen iz 132 čisto običajnih PC-jev z Athloni XP 2600+, polgigabajti pomnilnika, vseh skupaj povezanih z osemnjastimi 24-portnimi 100-megabitnimi switchi. Vse skupaj poganja RedHat Linux 9.0 z modificiranim WareWulfom 1.11. Kaj je torej tako posebnega na tem računalniku? Kot prvi na svetu, je razmerje cena/zmogljivost spustil pod 100 dolarjev za gigaflop, natančneje na 84 dolarjev. Uradna stran.

10 komentarjev

AMD znižal cene Athlonov

DigiTimes - Kot poročajo pri DigiTimes, je AMD znižal cene Athlon XP procesorjem. Cene se bodo spremenile procesorjem z oznakami 2200+ oz. manj. Cene 2400+, 2600+, 2700+ in 2800+ procesorjem bodo tako ostale enake. Seveda cene ne bo izgubil tudi 1600+, ki ni več v proizvodnji. Vseeno bo cena 2200+ procesorja še vedno nad 100 dolarji. Na to je vplival velik padec cen Celeronov, saj je 1.4 gigaherčni Celeron izgubil kar 27 odstotkov svoje vrednosti ob zadnji Intelovi pocenitvi. Klik!

1 komentar