»

iFixit želi popraviti svet

iFixitov napad na iPod Shuffle

vir: Ars Technica
Ars Technica - iFixit je sploh pri navdušencih nad Applovimi izdelki precej poznana stran, saj ponavadi kot prvi naprave razstavijo, nato pa spišejo še vodiče, s pomočjo katerih lahko kar sami poservisirate svojo napravo, dele pa naročite kar prek njihove trgovine. A fantje pri iFixit so spoznali, da se ves svet ne vrti le okrog Appla. Zato so se odločili, da odprejo globalno skupnost, prek katere upajo, da bodo ponudili navodila za vzdrževanje in popravljanje praktično katerekoli naprave. S projektom Repair 2.0 odpirajo vrata prostovoljcem, ki niso zaposleni pri njih. Zaposleni so se, kot rečeno, posvečali predvsem Applovim izdelkom, a so prostovoljci v okviru programa beta od lanskega septembra že...

28 komentarjev

Najneumnejši varnostni ukrepi

The Register -

Z današnjim dnem je Privacy International končala tekmovanje za najneumnejše varnostne ukrepe na svetu, ki se je pričelo v februarju. Nominiranih je bilo prek 5.000 institucij širom sveta (natančneje iz 35 držav). Verjetno je odveč poudarjati dejstvo, da so bila letališča v veliki večini. Varnost na prvem mestu, kakopak. Poglejmo si zmagovalce v nekaterih kategorijah.

  • V kategoriji najneumnejšega ukrepa naspoh je zmagala avstralska vlada za "vrsto nesmiselnih, vznemirjajočih ukrepov, namenjenih zgolj samim sebi;"
  • V kategoriji najbolj nečastnih ukrepov je zmagal New Yorker Hotel za "agresivne, nepomembne in nepotrebne varnostne ukrepe," karkoli že to pomeni;
  • V kategoriji najbolj ostudnih in vsiljivih ukrepov pa je zmagal terminal Delta JFK-letališča, kjer so doječo mater prisili piti lastno mleko. Zavoljo varnosti, seveda.
Vse ostale kategorije, zmagovalce in drugouvrščene si lahko ogledate v izvirni novici ali neposredno na straneh prirediteljev tekmovanja.

5 komentarjev

Danova pisma bralcev

Dan's DATA - Dan je objavil že 23. izdajo svojih pisem bralcev, v katerih skuša odgovoriti na vprašanja, najbolj pogosta na spletnih forumih. Tokrat se posveča možnosti ponareditve MAC naslova mrežne kartice, nam razloži, kakšni so simptomi preslabega napajalnika, kako izračunati moč UPSja glede na želeno trajanje računalnika, in tako dalje. Priporočljivo branje vsem, ki jim forumašenje še ni po godu ter ne znajo uporabiti dobrega starega strica Gugla. [:D]

0 komentarjev

Sketchev članek o barvanju ohišij

Jaz - Z veliko zamudo končno objavljamo prvi sketchev članek, in sicer vodič po barvanju računalniških ohišij. Verjamemo, da je že veliko ljudi naveličanih nad bež barvo in da bi malo spremembe prav prijalo v vedno enakem delovnem okolju. Vse kar rabite, je za okoli 5 KSIT materiala, nekaj prostega časa in seveda sketchev članek.
Za tiste manj nadarjene, a željne posebnih motivov na ohišju, je poleti odprta tudi sketcheva moderska delavnica. Potrebujete le njegov e-mail in zajetno denarnico, njegova dosedanja dela pa vključujejo alien-wjevo in Sergiotovo kišto.

9 komentarjev

Modifikacije ventilatorjev

Jaz - Heh, to novico pa je Timon spisal kar pošteno, tako da vam bom kar posredoval njegov e-mail:

Glede na to, da so vse Big Kahune zaposlene, je na mojih majhnih in neizkušenih ramenih, da vem prinesem dnevne novice. Upam le, da mi jih bodo Big Kahune (luni&Co) objavili . Če pa ne, pa pač ne. Torej k stvari! Glede na to, da se naše tekmovanje Portorož 2001 približuje z svetlobno hitrostvo (dejansko!) vem predlagam, da si modificirate ohišje. Za vse tiste, ki boste tekmovali v kategoriji "Najbolj šminkerski računalnik", je vodič, kako pobarvati lopatice na ventilatorju. Nakaj podobnega je objavil že luni, ampak več glav boljše pofarba! Vodič najdete tukaj.

1 komentar

Dodana je "Kdo smo?" sekcija

Jaz - V glavnem meniju pod postavko "Ostalo" se od danes naprej nahaja tudi sekcija "Kdo smo?". Tukaj se na vsakemu lasten način predstavljamo vaši dragi Slo-Techerji, Big Kahune, ki ustvarjamo to megastično stran ( kako smo skromni, ane? [>:D]). Vsakdo je napisal točno tisto, kar je hotel napisati in vam s tem povedal točno toliko, kot je hotel, le za našega Primoža sva si s Sergiotom morala izmisliti podatke, ker jih sam ni hotel povedati ( v bistvu ni hotel priznati, da je totalno brez domišljije [:D]). Stran bo po potrebi spreminjana, mogoče pa bomo kdaj v prihodnosti celo dodali kakšno slikico [;)].

10 komentarjev

Uničevanje hardvera

vir: HardOCP
HardOCP - Da so američani čuden narod tako ali tako vemo že vsi, toda to presega že skoraj vse meje. Kaj se zgodi, če zmešate dve zelo popularni stvari v Ameriki: orožje in hardver? Uničevanje hardvera, seveda. Neki tip je postavil stran, na kateri objavlja slikice raznih delov hardvera, ki jih je prestrelil s svojo Big Kahuna pušketino. Še več, če hočete, mu lahko celo pošljete svoj hardver, ki ga bo zastonj uničil, pa še na strani boste omenjeni! Lame...

14 komentarjev