»

Nove slike PPU-ja

AGEIA PhysX, prve slike

Slo-Tech - O namenu in pomenu zelo zanimive in nekoliko skrivnostne fizikalne enote (PPU), ki jo podjetje Ageia razvija pod imenom PhysX, smo že poročali. Na strani Hardspell so se pojavile slike (ne sicer prve) ASUS-ove kartice, ki jo bomo, če bo žep dovolj globok, vgrajevali v naše mlinčke.

Kot je razvidno iz slik, kartica potrebuje dodatno napajanje, saj ji PCI utor očitno ne nudi dovolj energije. Predvsem upamo, da bo končni izdelek opremljen z, danes vse pogosteje uporabljenimi, heatpipe cevmi, kar bi omogočilo pasivno hlajenje PPU-ja. Slikan primerek kartice je opremljen z 128 MB Samsungovega RAM-a. Kartica naj bi bila končnim kupcem na voljo še letos.

Več slik je objavljenih na tem naslovu.

36 komentarjev

Moj PC je lahko tudi vžigalnik

System Cooling -

V naše mlinčke se dá vsekakor vgraditi marsikaj, če ne serijsko pa s pomočjo kakšne modifikacije, a vprašanje je, kje se konča meja uporabnosti. Na Systemcooling so si ogledali napravo imenovano Sunbeam Cigarette Lighter, ki počne natanko to, na kar namiguje njeno ime -- prižiga cigarete. Naprava se vgnezdi v vašo 5,25' režo, kjer domujejo tudi DVD pogoni in podobna šara. Priklopi se na molex konektor, gonilnikov pa kakopak ne potrebuje. Klik!

17 komentarjev

USB 2.0 razširitvena kartica

System Cooling - USB 2.0 postaja standard, ki vedno bolj izpodriva svojega predhodnika USB 1.1. Ponuja nam namreč kar nekaj bonitet, najpomembnejša pa je zagotovo veliko večja prepustnost. No, večina novih plošč ima USB2.0 že integriran, če pa novo tehnologijo želite tudi na kakšni starejši plošči, vam lahko pride prav dodatna razširitvena kartica za PCI režo. Takšno kartico so si tokrat ogledali na SystemCooling in bili z njo sorazmerno zadovoljni. Klik!

1 komentar

Pod pokrovom Pentiuma 4

System Cooling - Ne, tokrat ne bo govora o arhitekturi, taktu itd. procesorja, pač pa dobesedno o tem, kar je v naslovu novice - o tem, kaj se skriva pod termalno ploščo oz. 'pokrovčkom', ki ga Intel lepi na Pentiume 4.
Tega vprašanja so se lotili na Systemcooling.com. Vzeli so Pentiuma4 1.6 in z njega odstranili pokrovček. Kaj so pod njim našli, si pa preberite tukaj.

Namig: nekdo pri Intelu ima veliko dela s poliranjem jeder[:D].

5 komentarjev