Forum » Operacijski sistemi » Encrypt-anje folderja v XP-jih
Encrypt-anje folderja v XP-jih
tratto ::
Eno vprašanje:
Ali mogoče kdo ve za kak program, ki bi mi omogočil, da zaklenem (zakodiram) določen direktorij na disku. Mislim, da sem enkrat že videl na netu nekaj podobnega. Pri njem je bilo možno nekako 'skremblati' direktorij, da si vanj lahko vstopil le z geslom.
Sam sem na računalniku le user in ne bi pa rad, da mi v direktorij gleda administrator. Tako odpade nastavljanje pravic dostopa. Ali je to sploh možno?
Saj vem, da lahko tudi sam poiščem z Googlom, toda ali mogoče kdo ve iz glave.
Ali mogoče kdo ve za kak program, ki bi mi omogočil, da zaklenem (zakodiram) določen direktorij na disku. Mislim, da sem enkrat že videl na netu nekaj podobnega. Pri njem je bilo možno nekako 'skremblati' direktorij, da si vanj lahko vstopil le z geslom.
Sam sem na računalniku le user in ne bi pa rad, da mi v direktorij gleda administrator. Tako odpade nastavljanje pravic dostopa. Ali je to sploh možno?
Saj vem, da lahko tudi sam poiščem z Googlom, toda ali mogoče kdo ve iz glave.
Dr_M ::
se mas ntfs particijo lohk to nardis... samo pazi...pr takih stvareh mimgrede ostanes brez podatkov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Microsoft ::
Dr_M, a ni tak, da lahka administrator vedno naredi "take ownership"? Ko to naredi, si pac lahka prikroji pravice, pa dela z fajli, kar mu srce pozeli...
Ka pa mogoce EFS?
by Miha
Ka pa mogoce EFS?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
--Switch-- ::
Poglej na tucows! Vpiši encrypt in ti bo vrglo kar nekaj programov! Kakšne datoteke imaš v mapi(text,mp3,slike...)?
Če imaš txt,doc ali podobne potem to ni problem zacryptirat! Nism pa prepričan če lahko prav celotono mapo! Bom pogledal!
Če imaš txt,doc ali podobne potem to ni problem zacryptirat! Nism pa prepričan če lahko prav celotono mapo! Bom pogledal!
--Switch-- ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z glavnim geslomOddelek: Pomoč in nasveti | 3316 (3009) | StratOS |
» | Linux - problemi, problemi,... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5476 (4237) | M.B. |
» | Odkodiranje datoteke - NTFSOddelek: Pomoč in nasveti | 2082 (1413) | Loki |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2020 (1510) | cbelica |
» | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1857 (1310) | moj_nick |