Forum » Strojna oprema » Masaža mrtvega piksla na LCD monitorjih
Masaža mrtvega piksla na LCD monitorjih
Marjan ::
Kakor sem slišal in videl pri drugih:
- priporočam rahlo masažo
- zelo odsvetujem grobo masažo
(razen, če si prepričan v garancijo - potem izvedi tudi drugo)
- priporočam rahlo masažo
- zelo odsvetujem grobo masažo
(razen, če si prepričan v garancijo - potem izvedi tudi drugo)
Mercier ::
PARTyZAN:S prstom in brez exotičnih olj. Z namenom, da začne spet delat, seveda. Kakšna konkretna navodila bi pa tudi mene zanimala.
Kako se pa "masira" mrtev pixel?
No, upam da nisem bil preskop v prvem postu. Zanimajo me vaše izkušnje, sploh pa kakšno expertno mnenje lokalnih hardware gurujev in avtoritet glede tovrstne "masaže".
Diema je jasna. LCD-ji so dragi, sploh če se držijo prenosnika, mrtvi piksli so pa zoprni.
Kaj je grobo in kaj rahlo? Rahlo pritisneš, ko zaškrta začneš masirat? Monitor je na off/on? Je vseeno kakšne barve je piksel? So bolj ali manj "mrtvi"?
Jaz konkretno imam na notesniku eno belo piko, ki sem jo (pre?)rahlo probal zmasirat. Še vedno je bela pika.
Caligula ::
Jz sem mel na Samsugu enkrat enega pa sm ga zmasiral pa ga ni bilo nikoli vec. To je bilo pred po leta.
Pac ocitno kdaj kak zasbi. Crnogorec Treba mal podrezat in vstane.
Pac ocitno kdaj kak zasbi. Crnogorec Treba mal podrezat in vstane.
Mercier ::
Hvala obema, ampak tale moj očitno ni Črnogorc, ampak mrtu. Sem se malo ojunačil, pa pritisnil malo močneje. Pa nič. Ma, samo da mi je notesnik živ i zdrav, vse ostalo se prenese...
Ne odnehaj. Sam prtisnt ni nc. Lepo si vzam 5 min casa pa nezno in pocasi majcekno manj nezno masiraj. Ce pa pol ne bo pa nic.
pirpy ::
Na mojem samsungu se je tudi pojavila moteca pika potem pa sem enkrat nehote s prstom udaril v tisto piko pa je za trenutek zginala in potem sem malo "zmasiral" in pike ni vec.Kako dolgo bo mir?
LP
LP
||_^_|| ::
pr men je tut en pixl mrtu, ampak je ze od rojstva tak. Sepravi s prstom ga zmasiram? a se zajebavate al resno?:)
Resno. Lepo ga z prstom-itak da ne nohtom, mal krozno nezno masiri. Lahk pocas mal stopnjujes pritisk.
Skratka probaj. Lahko, da samo spi.
Skratka probaj. Lahko, da samo spi.
||_^_|| ::
ok bom probu. A mi loh kdo priporoca kaksn dobr cistilo za LCD (ker po tem posegu ga bom nedvomno rabu:).
Jah ne tok zlo, ce si roke tud prej umijes
Drugac mam pa jz take vlazne brisace CIF k se pakunga pol spet zapre tko, da je vlazn skos.
Drugac mam pa jz take vlazne brisace CIF k se pakunga pol spet zapre tko, da je vlazn skos.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mrtev pixel na ekranu prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1374 (1169) | gslo |
» | pri koliko mrtvih pixlih se lahko uveljavlja garancija...?Oddelek: Zvok in slika | 1299 (1073) | Opkow |
» | mrtvi pixliOddelek: Pomoč in nasveti | 8187 (7147) | Pyr0Beast |
» | Rdeča pika sredi zaslonaOddelek: Strojna oprema | 1019 (915) | element |
» | Rdeča pika na zaslonu novega Gericom prenosnika?Oddelek: Operacijski sistemi | 2670 (2256) | Lime |