» »

problem z grafično

problem z grafično

pmodic ::

Imam plato z integrirano grafiko, zdaj pa sem si nabavil Radeona 9200. Problem nastane, ko grafiko instaliram in če hočem spremeniti resolucijo mi enostavno vrže ven (črna slika, utripa kurzor v zgornjem levem kotu) ali če računalnik po končani instalaciji resetiram se mi v trenutku, ko bi moral zagnat windows monitor postavi v "stand by" in ni nič več z njega. Po biosu sem že iskal, če se da kje onemogočit grafika na plati, pa ni nič takšnega.

Je imel kdo kakšne podobne probleme? Kakšen nasvet? Imam pa Win XP, celeron 1Ghz, 516 SDRam ...

Tilen ::

v viosu se mora dat isklopit! al pa gres v win v device managerja in tam pod lastnosti ko ti pise:

USE THIS DEVICE: DISABLE

in je isklopljeno :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Zheegec ::

Onboard grafa se da v BIOSu disalati 100%.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

samo po mojem ni v tem problem .... ker ko uporabljam integrirano grafiko jo v device managerju vidim, ko dam pa radeona notr pa ne, ampak je samo radeon. Kaj pomeni, če mi zraven piše še "secundary"?

totek24 ::

Ni nujno da se da onboard grafa v BIOSi izklopit. Sam vem da jo intelove plate same izklopijo automatsko ko das kako grafo gor na agp slot. Tak da v tem nebi smel bit problem. Zna pa bit problem v driverjih. Mogoce se driverji od onboard grafe kaj naprej silijo pa delajo probleme. Mogoce bi nova instalacija winsow kaj pomagala. Ampak potem mora bit instalacija kr z radeonom noter nareta. Lahko pa se prej probas konkretno ciscenje driverjev od onboard grafe.
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

kako oz. s čim naj očistim stare driverje?

Tilen ::

uninstall ? doh...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

doh ja .... :| če grem zdajle odisnstalirat driverje bo k****, ko pa dam radeona not, mi jih pa itak ne kaže več ... mislil sem če je še kakšna druga fora

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z matično ploščo in novo grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
102415 (1972) Mitch
»

int. ATI radeon HD 4200 GPU noče dat digitalnega izhoda

171373 (1143) ferdo
»

catalyst problemi

Oddelek: Strojna oprema
181167 (958) sirotka
»

Problem s driverji?

211581 (1456) bluefish
»

Se splaca kupiti komp iz Sparove reklame?

Oddelek: Kaj kupiti
101193 (1027) billy

Več podobnih tem