» »

Problem s driverji?

Problem s driverji?

WWailer36 ::

Pozdravljeni
Imam 3 mesece star racunalnik in se mi pogosto pojavlja "blue screen of death" med igranjem iger kot nfs:pro street in half-life 2 deathmatch.Ne vem kaj bi bilo lahko narobe saj se mi pogosto error sporocila menjajo.Do sedaj sem imel ze error s nv4_disp.dll ,kernel32.dll(ali nekaj podobnega),pogosto pa se mi tudi izpise IRQL_NOT_LESS_NOT_EQUAL ali PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA.To se mi zgodi cisto nakljucno lahko po 5 minutah ali po 1 uri.S programom DriverDetective sem pogledal ce imam primerne gonilnike in mi izpise da jih imam 9% out of date, med njimi tudi gonilnik za Nvidia nForce PCI system management,vendar teh gonilnikov ne najdem na spletu.Ali mislite da je moj problem sploh v vezi z gonilniki?
Moje specifikacije:
Nvidia nForce6m-a
Athlon X2 6000+
2gb Ram DDR2
Point of View Geforce 8600GT 512mb

Ce sem pozabil kaj dodati mi prosim sporocite. Vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za kakrsnokoli pomoc.

bluefish ::

tisti nv4_disp.dll je ponavadi sporočilo o napaki z gonilniki za grafično. Odstrani le te in namesti najnovejše. Potem pa povej, če je kaj boljše.

faceonline ::

če je plata z grafično onboard probaj taisto izklopit tak da ti potem dela samo 8600gt.

WWailer36 ::

Sem namestil najnovejse gonilnike z nvidia uradne strani...Forceware in se novejse beta gonilnike a problem ostaja...kje se pa izklopi onboard kartica?ceprav dvomim da je to vzrok ker naj ta maticna sploh ne bi imela integrirane graficne..ampak je vredno poskusiti...hvala

faceonline ::

Poglej si navodila al pa na internetu.
Če nima onboard grafe potem ok. Pač če je gor je najboljše izklopit. V biosu je vedno nastavitev enabled-disabled za onboard grafo če je gor na plati.

faceonline ::

Poglej v device manager ali imaš inštalirano onboard grafo oz če je kakšn ? unknown device?
lahka da še kaj druzga nima pravih driverjev

WWailer36 ::

Bom si pogledal...in sporocil ce bo kaj bolje.hvala

WWailer36 ::

aam..nimam nobenega unknown device-a..pomojem me zejbava to ker nimam driverja za Nvidia nForce PCI system management..saj tko mi pise da ga nimam..sam problem je ker ga nikjer ne najdem...

WWailer36 ::

drugace pa sem pogledal in nimam onboard graficne.

faceonline ::

http://www.nvidia.com/Download/index.as...
Tu si DL gonilnike za nforce6 čipset al pa 7 ne vem katerga maš. Inštaliraj zadevo. Notr so vsi gonilniki skupi za tvojo plato. Poišči si tut najnovejše audio gonilnike s strani proizvajalca tvoje mamaplate.

LP

faceonline ::

tam kje je product type išči NFORCE !!! ne pa GEFORCE !!!! Eni se pa res tu zmotijo.

WWailer36 ::

sem ze gledal na nvidia strani..samodejno mi sploh ne najde nforce maticne..rocno pa ne vem za katero naj driver dol potegnem ker imam chipset nVIDIA nForce 520LE single chip,model pa je nForce6m-a..nicesar od teh pa ni dobesedno tam na listi..verjetno moram kar iz serije 5 izbrati product,kajneda?

Hvala,Lp

faceonline ::

kater pa je proizvajalec ???
Chipset je verjetn ta 520le.
Asrock,ecs,asus, ????
Drugače pa ga maš tam nastavi nforce 5 series in išči 520 v product

Zgodovina sprememb…

WWailer36 ::

proizvajalec pa je ecs,ker sem tudi na njihovi strani nasel svojo maticno--
---> http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Produc...

Se enkrat hvala in LP

WWailer36 ::

Aja, pozabil sem povedati da sem dal downloadati driverje za 520, ker pa imam pocasno povezavo bom se kar nekaj casa cakal...po vsej verjetnosti bom jutri(mogoce se danes) sporocil ce je to popravilo problem..

Ponovno Hvala in LP

faceonline ::

http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Downlo...
Evo tle maš vse driverje.
Če nimaš raid varijante obvezno isklopi raid opcijo v biosu. Ide in sata oboje.
Če veš kako je tut lepo če si fleshas novega biosa gor na plati.

WWailer36 ::

Na zalost sem te driverje ze prej downloadu,pa niso naredili nobene kljucne spremembe...Kako pa izvem ce imam raid varianto? In ali bi mi update biosa mogoce pomagal?...oprosti ampak sem bolj laik glede teh stvari.

faceonline ::

DL še driverje za zvočno pa sprobaj spet.
Zdaj v Biosu(ne vem točn kak je za tvojo plato) bi naj bila nekje opcija nvraid,sata raid,ide raid ali podobno. če boš najdu kaj takega nastavi na disable.
Bios je pa vedno dobr imeti najnovejšega(sproti otpravljajo napake) vendar pa vsaka plata ima drugačn postopek flashanja. Če ne veš kako se flasha se z tem ne špilaj. Preberi na ecs-ovo stran če lahko fleshas bios v Xp okolju n v dosu kr je to precej bolj preprosto.

WWailer36 ::

ok bom probal...zaenkrat se z bios-am nom igral,bom pa instaleru une driverje iz nvidie in driver za graficno ,pa bom videl potem ce bo laufal...drugace sem pa nasel konflikt v device managerju pod system devices kjer imam 3kat napisan motherboard resources,ce kliknem na prvo je en konflikt in sicer:
Input/Output Range 0295 - 0314 used by:
Communications Port (COM2)
ali je to mogoce v zvezi z driverji ali z mojim problemom?

faceonline ::

maš kakšn externi disk,digitalc al pa kaj podobnega
na usb priklopljen. Če maš izklopi.
DL si program driver magician. Z njim zbriši vse driverje k jih ne rabiš. Zbriši tut za grafo pa potem na novo inštaliraj. Kr ta prog zbriše res vse sledi gonilnikov. lahka da je kaj ostalo od prejšnega gonilnika in to zafrkava. pol še enkrat inštaliraj gonilnike za grafo.
A maš pc-ja v garanciji. fajn bi bilo če bi si sposodil drugo grafo od kakšnga frenda pa sprobal kak ti bo zadeva laufala.

WWailer36 ::

zdravo
nic nimam prikljoplen na usb..res pa je da imam skoz ikono za safely remove hardware v opravilni vrstici.in mi zaznava kot da imam prikljoplen usb mass storage device, ceprav ga nimam in ne vem kako to skenslat.drugace pa un driver za nforce z nvidie ni pomagal...bom sprobal z driver magicianom..in reinstaleru za grafo. Drugace pa je komp se slabe 2 leti v garanciji in naj ga ne bi smel odperat(retoricno)...bom najprej probal s driverji zrihtat in bom sporocil potem.
Hvala,LP

bluefish ::

tista ikona je povezana s SATA diskom. Ko nameščaš nForce driverje, moraš odkljukati gonilnik za shranjevanje oz. nekaj podobnega in te ikone ne bo. Poleg tega ima Win veliko boljše gonilnike za disk.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ali lahko nadgradim procesor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
723463 (2947) hojnikb
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
375945 (5550) solatko
»

driverji za "other PCI Bridge device" in "SM BUS controller

Oddelek: Operacijski sistemi
71015 (917) petrus
»

BIOS update

Oddelek: Operacijski sistemi
9884 (759) nuuush
»

Pomoč pri zvočni in čitalcih kartice

Oddelek: Programska oprema
122340 (2244) jan01

Več podobnih tem