Forum » Hlajenje in modifikacije » Thermalright SLK 900A ali Zalman CNPS7000-AlCu?
Thermalright SLK 900A ali Zalman CNPS7000-AlCu?
Golden eye ::
Naslov pove vse!
1.Zakaj je pa zalman ALCU verzija bolša kot pri CU?
2.Uporabljal bi ventilator z min. št. obratov (fan mate)
1.Zakaj je pa zalman ALCU verzija bolša kot pri CU?
2.Uporabljal bi ventilator z min. št. obratov (fan mate)
kuglvinkl ::
SLK. Lahko namestiš vent. naslednje vent: 60, 74 (TMD), 80, 92. Je pa to dražja zadeva.
Your focus determines your reallity
TribesMan ::
SLK je sigurno boljši, sam je tud skoraj dvakrat dražji (če upoštevaš da moreš ventilator posebej kupit). Če se ti gre za tišino, vzemi kar Zalmana, boš imel najmanj problemov, pa dobro ti bo služil. Če hočeš najbolje kar lahko kupi denar in si pripravljen odšteti 20kSIT pa nabavi SLK...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Golden eye ::
Ja rad bi ga imel za tišino. To se prav da se bolj splača vzet Zalmana, ane?
Ktero verzijo pa ALCU al CU?
Ktero verzijo pa ALCU al CU?
Pomojem je bakrena boljša...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
rkb2 ::
Zalman dela kar tiho na 5V, za čisto tišino vežeš dva Fan-Mate zaporedno in nastaviš malo pod 5 V - stvar postane neslišna dela pa ravno tako dobro. Med AlCu in Cu ni razlike - glej http://www.silentpcreview.com/article92.... SLK 900A je verjetno še boljše - vendar dražje in verjetno boš imel probleme najti ventilator ki bo delal tiho tudi pri nizkih vrtljajih (večina jih pri 5V začne spuščat neke klik-kliko zvoke).
Nikita ti pa moraš zelo slabo slišat, ker zalman na 12V se kar nesramno dere... na 5V je komaj slišen, na 7V je znosen, na 10V je glasen na 12 pa preglasen. Je pa res da sem sam zelo občutljiv na hrup.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Nikita H ::
pol sm pa res gluh...al se pa teb kej drucga v ohišju dere (saj govoriva o 7000A ne). To je sigurno najtišja stvar v mojem računalniku. Diske pa grafično se bolj sliši.
Ne men se v ohišju ne dere nič. Tud 7000Cu ne... ker ga nimam (sem na vodi). Mam pa 2 92mm zalmanova ventilatorja, ki sta prow tečna če jih naviješ na več kot 7V... Pa to sta enaka venta kot un na tvojem coolerju.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Nikita H ::
aha v tem je keč. Mam tud jaz drgač dva 92 mm zalmana, ki se pravtako tečno dereta
oni na proceorju je pa tih!
oni na proceorju je pa tih!
Zanimivo... Zgleda da niso vsi venti od zalmana enaki...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hladilnik za XFX 6600GTOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2762 (1621) | Urke |
» | S čim hladite vaše mlinčkeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1603 (1107) | Trubadur |
» | barton 2500XP M + Zalman 6000CuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1347 (972) | mchaber |
» | katere ventilatorje za na radiator?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2008 (1480) | GUFY |
⊘ | Kateri CPU coolerOddelek: Kaj kupiti | 3629 (3047) | boštjan |