» »

Procesor..

Procesor..

Deno ::

Trenutno imam AMD 1600+, ki bi ga rad počasi zamenjal. Kateri procesor bi bil najboljši za okoli 20-25k? Trenutno gledam Celeron 2.4 (al pa 2.6), samo niso ravno na najboljšem glasu.

Najcenejši P4 pride 37 jurjev, kar je preveč zame, Athlon XP 2500+ BOX Barton pa pride 24k, samo nimam pojma, kakšen je to, tako da bi bil kakšen komentar zaželjen =) Predvsem pa nasvet.

Hvala ..la

Dr_M ::

ce mas ksno spodobno plato zdej, kup ksn xp2400, al pa tut bartona ampak najprej povej kero plato mas.

razlika med tbredom in bartonom je pa v tem, da ma barton 512kb L2 predpomnilnika, tbred pa 256kb.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

delfinus ::

Pozor, Bartona danes dobis ze za okoli 21.000 SIT seveda BOX varianta, zato malo poisci po internet trgovinah predno gres v nakup. Vsekakor ti svetujem bartona in eno dobro plato v stilu DFI Ultra infinity II, ki je pravkar prisla v SLO imajo jo pri PC-Hand ali pa Epox 8BRDA+ ali pa Abit NF7-S vse te tri plate so super plate za navijanje in bos zlahka poganjal svojega bartona na hitrosti 3200+. Bistvo teh plat je, da imajo bios z dovolj opcijami, da lahko nastavis in navijas. Nekatere plosce imajo bios z manj opcijami, kar onemogoca tako dober overclock. Pozabi na Celeron, ker je performance le teh znatno slabsi.

lp, D.

Plata je:
"Motherboard Properties
Motherboard ID 01/18/2003-VT8366-8233-MS8137CC-00
Motherboard Name Matsonic MS8137C(+)

Front Side Bus Properties
Bus Type DEC Alpha EV6
Bus Width 64-bit
Real Clock 133 MHz (DDR)
Effective Clock 267 MHz
Bandwidth 2133 MB/s

Memory Bus Properties
Bus Type DDR SDRAM
Bus Width 64-bit
Real Clock 107 MHz (DDR)
Effective Clock 213 MHz
Bandwidth 1707 MB/s

Chipset Bus Properties
Bus Type VIA V-Link
Bus Width 8-bit
Real Clock 67 MHz (QDR)
Effective Clock 267 MHz
Bandwidth 267 MB/s

Motherboard Physical Info
CPU Sockets/Slots 1
Expansion Slots 5 PCI, 1 AGP, 1 CNR
RAM Slots 4 DIMM
Integrated Devices Audio
Form Factor ATX
Motherboard Chipset KT266(A)

Motherboard Manufacturer
Company Name Matsonic Computer Co.
Product Information http://www.matsonic.com/products.htm
BIOS Download http://www.matsonic.com/update.htm"

..la

jest bi na tvojem mestu kupu xp2400+ za v tole plato.

Kaj pa ventilator? Trenutno imam Thermaltake Volcano 6Cu, bo v redu? ..la

ce ti zdej ql dela, ti bo tut na unmu ql delu. ker tale tbred nevem ce je kej bolj vroc kot palomino.

Bo vredu, ce ne bos pretirano navijal. Tko pa zraven BOX CPUjev vedno dobis se en svohnat vent, ki nekako zadosti potrebam. vendar pri extreme overclocku pa vedno pride prav kaksen boljsi vent in hladilnik. Nekaj v stilu Thermalright ALX800 je krasno imet v masini saj ti jo CPU perfektno ohladi, ko je navit seveda pa zraven je potrebno se vzeti vent, ki se vrti recimo na okrog 3000 obratih. Vec ne priporocam, saj potem postane hitro hrupno kot na aerodromu.

lp, D.

Sem kupil XP 2.4, samo je par težav..

Ko sem prvič zagnal rač. je bilo vse ok, sem zagnal še Gothic2, začne load'ati, ko se začelo iz rač. čisto potihem piskati in je cel sistem zmrznil..
Reset..

Vse ok, hočem še enkrat prižgati Gothic2, mi sistem zmrzne še preden je prišlo v igro.. Spet reset..

Probam še Splinter Cell, ki dela veliko boljše in ni nobenih težav več. Mi je pa temperatura malo čudna oz. previsoka.. Takoj ko sem prišel iz igre (igral sem kakih 10min), je bila temp. (v AIDA32) 61, 62'C, zdaj pa je počasi padla na 59'C, kar se mi pa še zmeraj zdi malo previsoko.. Je to normalna temp. ali se pregreva?

Motherboard 36 °C (97 °F)
CPU 59 °C (138 °F)

Cooling Fans
CPU 4963 RPM

Voltage Values
CPU Core 1.65 V
+2.5 V 2.54 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 5.08 V
+12 V 12.93 V
VBAT Battery 3.26 V

kajzer ::

Ne, previsoka.

A si vredu namestil cooler gor?

Caligula ::

Ma ni to neka kriticn temperatura za AMDja. Visoka da, kriticna ne. Kake mas timinge RAMov? FSB in mltiplier?
Ce si kaj navil povecaj voltazo za malo.

Skratka najprej bolj natancno napisi kake imas nastavitve.

Pritrjen je, kako drugače ga sploh ne bi mogel dati gor..

No, glede tistega piskanja.. Sem zdaj probal še enkrat pognati in je začelo isto piskati, ampak ne iz rač. ampak zvočnikov =) Samo igra mi pa vseeno zašteka pri nalaganju.. Mogoče še zmeraj misli, da je notri star procesor..

No, bolj me skrbi temperatura. Za ventilator sem že napisal, da imam Thermaltake Volcano 6Cu..

Na starem procesorju je bila še pasta vmes, ki sem jo dal nekaj tudi na ta procesor.. Je možno, da je premalo paste? Je sploh nujna?

Timing za RAM'e ne vem (oz. ne znam pogledati), FSB:mult je pa 7.5 x 267.. Navijal nisem nič, je direkt iz trgovine.

krucymucy ::

nujna nujna ... hitro dej pasto gor ... sej glih ne vem kake panike ni ... sam dej cimprej

Se pojavljajo tudi "napake"..

Če hočem zagnati Gothic2 mi štekne vse skupi (cel rač. zmrzne in morm resitirat).. Če hočem inštalirat isto, ko mi je nalagalo CS mi je tudi vse skupaj zmrznilo.. To prej ni delalo, tko da se najbrž res pregreva.. Bo samo pasta dost, al bi še bolši ventilator rabu? Čeprav se mi zdi trenutni kr ok ..la

kajzer ::

A ko si dal nov proc not si resititu bios?

Če si jo kr tk gor nametu itak ni čudno da maš tako temp. Kup eno termalno pasto, pa jo razmaž po hladilniku zelo na tanko z želetko.

Nism nč bios resitiru, ne, samo zamenju procesor.. A bi še bios (baterijo vn/not?) resitiru? Pasto pa dobim jutr, tko da bomo vidl ..la

Problem #2..

Sem odstranil baterijo, počakal par sekund, dal nazaj notri, prižgem in rač. zapiska v sekundnih presledkih.. Sem probu že vzet vse vn, pa dodajat počasi, vse isto, samo piska (ventilator na procesorju se prižge)..

Sem dal mogoče baterijo prehitro notr? Baterija bi mogla bit ok, ker sem probal še z rezervno in vse isto, tko da nimam pojma kaj bi blo narobe. Druzga pa nism naredil nič , samo baterijo vn, not in zdej poslušam beep... beep ..

Sem jo še enkrat vzel vn in bom pustil dlje časa, vmes grem pa po pasto, tko da upam da bo pol kej bolš ..la

Zheegec ::

Upam da si comp čisto izklopil iz elektrike ko si dal baterijo ven ;)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Izklopil ne, sem dal pa napajalnik na 0..la

Če ne bi vidu ne bi verjel..

Sem se kakšno urco zajebavu pa vn pa notr daju razne stvari in na koncu je prišlo do RAM'a.. Če sem dal notri 256 je bilo vse ok, takoj ko sem dal več (dve ploščici po 256 ali ena za 512) ni hotlo delat..

Po enmu čudežu so bili jumperji nastavljeni za stare ram'e. Po tej logiki ne bi smelo prepoznati več kot 256, ampak dokler nisem resitiral cmos'a jih je kljub temu prepoznal 512. Ko sem pa vzel ven baterijo in jo dal nazaj notri, ga je pa takoj motilo, da je preveč ram'a in je piskal.. Tako da po ponovni nastavitvi jumperjev vse dela normalno, procesor je ok, zdej je gor še pasta, tko da super =)

Hvala vsem za pomoč ..la

Samo se temperaturo spravi na okrog 40 - 53C (nov hladilnik comes to mind) in si lahko cisto brez skrbi na prihajajoce poletne dni. Lp, D.

Sumo ::

Pa je kakšna opazna razlika v primerjavi s prejšnjim procesorjem? Tud jst mam 1600XP, pa sm mislu počakat da Athlonu 64 pade cena na sprejemljivejšo raven, sam bo to zgleda se neki časa trajal. Se mi splača zdej vmes kupt kšnga 2400+ al pa 2600+? Mam pa Elite K7S5A, tko da 2600+ je maximum. Ker zdej mi UT2004 v gužvi kr precej šteka.

Oblivion ::

Sem imel 1700+ se Palomino prav tako na k7s5a in ko sem kupil 2400+ je bila razlika ocitna. Pol sm ga pa zamenjal s frendom, ker je nabavil bartona in sm imel namen navijat on pa ne. U glavnem, meni se je zelo poznalo.

Sumo ::

Ok, hvala. Kolk bi pa dons dobil za 1600+? Okrog 8 jurjev?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zmrzevanje kompa

Oddelek: Pomoč in nasveti
111327 (1098) mazid
»

Navijanje asus 6600 gt

Oddelek: Navijanje
8993 (878) siamm
»

problem z mrežno kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
112013 (2013) marsovcek
»

Kwa je bolše: AMD 1700+ & 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
534449 (3450) Mulh
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535409 (4773) krucymucy

Več podobnih tem