Forum » Strojna oprema » Help: Napetost v računalniku 13,4 V
Help: Napetost v računalniku 13,4 V
Braindead ::
Imam en problem... imam Asusovo osnovno ploščo, ki ima merilec za napetost... Inštaliral sem si program Asus Probe, s katerim sem ugotovil, da imam namesto 12V napetost kar 13,4V. Je to lahko kaj narobe? Program me namreč upozarja s "alert: voltage out of threshold"
Še to poližemo pa gremo...
Fury ::
13,4 zna bit kar huda za motor hard diska. Je pa mozno, da senzor narobe kaze. Preveri z voltmetrom napetost direkt na enemu molex konektorju (med rumeno in katerokoli crno zicko).
Kaj bi lahko bilo krivo za previsoko napetost? Vem da je bila nekaj mesecev nazaj (ko sem imel nazadnje posnet Asus probe) še normalna. Je morda kriv napajalnik?
Dr_M ::
najverjetneje ti senzor narobe kaze. ampak useen probi z voltmetrom zmert tako kot je ze Fury reku.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
jah... kaj če nimam voltmetra? Pri ostalih napetostih mi kaže da so vredu (3V in 4.5V)
delfinus ::
Nujno moras pomeriti, drugega ti ne preostane ali pa sprejmes to napetost, ki ti lahko unici kaksno komponento, ki se napaja iz 12V. Torej najdi kolega znanca z multimetrom.
lp, D.
lp, D.
kaj pa je lahko krivo za napačno napetost? napajalnik, ali kaj drugega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | APC SmartUPS v okvari, kaj je lahko narobe?Oddelek: Strojna oprema | 1073 (828) | Redneck |
» | hladno (ne)priziganje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1841 (1384) | jerkovicj |
» | Preveliko odstopanje 12V linije!?Oddelek: Navijanje | 1604 (1340) | sirotka |
» | TAGAN napajalnikiOddelek: Strojna oprema | 1972 (1441) | cbelica |
» | Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?Oddelek: Navijanje | 3026 (2153) | schurda |