Forum » Strojna oprema » Problem z ventilatorji
Problem z ventilatorji
SpaWn ::
NA radiatorju mam 2 120mm venta, ki nočeta delat. Najprej sem mislil, da sta crknla in kupil nove a z novimi venti je isto. Priklopu sem jih tako na molex kot na plato a rezultat je isti. Najbol čudno p aje to da vse ostalo deluje BP in če na molex/plato prklopim 80mm vent ta deluje BP. Kaj mi je storiti, plz help.
Imam pa Antech TP 430W napajalnik, plata abit an7.
Imam pa Antech TP 430W napajalnik, plata abit an7.
Eddy ::
Mogoče je pa voltaža premajhna za zagon tega ventilatorja.
Poskusi ju dat na 12V.
Poskusi ju dat na 12V.
www.ekwaterblocks.com
Sej je 12V na plati pa tud na molexu, bom ju3 provu na compu od frenda kako delajo venti in poročau.
Tugo ::
Spawn: Kaj ko bi napisal katero žico od venta si priklopil na kaero žico na molexu?
Drugače pa menim, da si naredil to, kar ti je že jest10 napisal.
lp, T.
Drugače pa menim, da si naredil to, kar ti je že jest10 napisal.
lp, T.
Žic nisem mogu narobe obrnt saj gre samo na en način gor. So pa to vstandardni venti kupljeni pri mlacomu in ne delajo nikjer. Poizkušal sem na 2h drugih compih in nič zadeva ne dela.
Eddy ::
Pa vseeno napiši kako imaš žice vezane.
Pravilno more bit črna rdeča modra, samo s katere smeri ti pa nebi znal povedat!
Pravilno more bit črna rdeča modra, samo s katere smeri ti pa nebi znal povedat!
www.ekwaterblocks.com
Tugo ::
probaj takole:
na ventu imaš eno črno, eno rdečo in še eno žico (modra?). Veži pa tako, da boš povezal rdečo iz venta na rumeno! na MOLEXu in črna na črno. Če ne dela, nesi nazaj!
Pa poročaj!
lp, T.
na ventu imaš eno črno, eno rdečo in še eno žico (modra?). Veži pa tako, da boš povezal rdečo iz venta na rumeno! na MOLEXu in črna na črno. Če ne dela, nesi nazaj!
Pa poročaj!
lp, T.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fan, na starejšo plato.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1136 (1061) | Blinder |
» | začetniško vprašanje glede ventilatorjevOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2524 (1969) | Opkow |
» | Stikala za ventilatorjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2777 (2289) | T0RN4D0 |
» | Čemu služi rumena žica na ventilatorju?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2733 (2351) | segi |
» | tri zicke na ventu?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1136 (928) | Binji |