Forum » Hlajenje in modifikacije » Ventilator pred ali za radiatorjem ?
Ventilator pred ali za radiatorjem ?
rkb2 ::
Kako je bolje postavit:
1 .ventilatorje pred (ventilator piha v radiator)
2. za radiator (ventilator sesa zrak skozi radiator)
Nekaj sem iskal na procooling.com in baje je bolša metoda 2, ima še mogoče kdo kako mnenje, link do kake podobne teme ?
Vse je seveda odvisno od ventilatorjev (ali delajo z boljšim izkoristkom ko vlečejo ali puhajo zrak ?).
1 .ventilatorje pred (ventilator piha v radiator)
2. za radiator (ventilator sesa zrak skozi radiator)
Nekaj sem iskal na procooling.com in baje je bolša metoda 2, ima še mogoče kdo kako mnenje, link do kake podobne teme ?
Vse je seveda odvisno od ventilatorjev (ali delajo z boljšim izkoristkom ko vlečejo ali puhajo zrak ?).
OrkAA ::
Bolje je, če zrak vlečejo od zunaj in ga pihajo skozi radiator. Še boljše pa je, če je tudi na drugi strani radiatorja ventilator, ker tako zrak hitreje in z večjim pritiskom potuje skozi radiator.
QuickShot ::
Po mojih izkušnjah je bolje, da vleče skozi radiator, ker če piha v njega se dosti zraka odbije nazaj in ovira vrtenje venta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Premaknjen radiator - mrzla sobaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4961 (4463) | Go-ahead |
» | Vodno - par vprasanjOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2068 (1484) | tec |
» | Upgrade vodnega - zgleda da je presvoh :)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2258 (1515) | frenk |
» | Kako obrniti vantilator na hladilnikuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2718 (1956) | DimmniBurek |
» | Push ali pull vntilator na radiatorju?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1685 (1440) | Pyr0Beast |