» »

nov računalnik za profesionalno rabo

nov računalnik za profesionalno rabo

analitik ::

Kupujem nov računalnik, ki naj bi bil zelo vzdržljiv , hiter in močan. Torej- mora bit res dober. Cena: 250 do 300.000 SIT (da se razumemo- brez monitorja in tiskalnikov). Področje dela: industrijsko oblikovanje. Nanj naj bi bilo pripeto 5 napravic: rezalnik, 2 ploterja velikega formata, 1 navaden tiskalnik- vse čez mrežo. Kar je tukaj hecnega- rabim gor TV- ja, vem, tega resni ljudje nimajo na mašini, ki jim prinaša kruh. Ampak vseen-razmislite.

Torej prosim za konfiguracijo- če kdo ve, da kera firma prodaja že sestavljeno škatlo- mal je pa vseen cenej a ne?

koyotee ::

ne kupvat sestavlenih računalnikov.
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Caligula ::

Pentium Northwood 2.6 in Asus plata na 875 cipu(skupaj s procesorjem cca 90.000 SIT), IBM disk, ki ti ga bodo zagotovo omenili(cca 30.000 SIT), graficna Nvidia 5900 LX ali XT za cca 50.000 SIT(nekateri pravijo, a je za dizajniranje,... Nvidia boljsa samo bi pa rad sam kmalu kak bolj konkreten argument temu v prid slisal), ohisje kako z vgrajenim 400W napajalnikom(tam 12.000 SIT),.. RAMa bi moral met 1 giga za zacetek dost-dve 512 Mb ploscici Twinmosa z Winbond cipi po 19.000 SIT na komad.

pa v bistvu ti ne bo ratalo zagonit vsega denarja, ki bi ga rad, ker ni potrebe :D

Ali pa AMD 64 in Abit MAX3 plata. To bi znala bit celo boljsa varianta pri procesorju in plati.
V tem primeru bi skoraj blo vredno pocakat se kak mesec in par dni, da se cena bolj izenaci s tisto v tujini.
Na tak racunalnik bi lahko potem dal tudi naslednjo generacijo Windowsov, ko bo, ce bo>:D



Racunaj tam z dobrimi 250.000 ali 260.000 SIT z kako kulturno misko in tipkovnico tam za 20.000 SIT..

Kar se sestavljanja tice-ponudi komu na forumu 5-10 cukov pa ti pol vse skupaj vestno sestavi in ne slamparsko, kot znajo v kaki stacuni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Backup22 ::

Kupi AMD sistem pa ATI grafično (kolko vem ma boljšo 2d sliko in nasploh se baje za grafiko uporablja več ATija, ne nVidije.. al pa kaki WildCat, če bi rad dal 250k+ za grafično>:D Kaki monitor maš?

sloxl8 ::

Če govoriš o industrijskem oblikovanju in imaš pri tem v mislih Mayo, 3DMAX, Wavefront ali celo hardcore industrijo Catio, Pro/E, Unigraphics ali kaj podobnega, je vse, kar potrebuješ, odlična grafična in veliko RAMa. Procesor je sekundarnega pomena, pomemben je le pri renderiranju, sicer pa večinoma ne.

Glede na to, da pri industrijskem oblikovanju večinoma uporabljajo sisteme, ki so za današnje čase relativno zastareli (tudi PIII 600), zato ti svetujem, da kupiš večjo količino RAMa (1GB ali več) in grafično Nvidia (dejansko se Nvidia najbolje obnese, bolje od ATI-ja, ki je kartica za rajo), priporočam ti od Quadro 750 XGL naprej. Sicer je pri tem problem s TV-outom, vendar imajo nekatere tudi to.

tratto ::

Verjemite, da so gonilniki od Nvidie bolj priljubljeni med proizvajalci profi CAD programov bolj priljubljeni od ATI-jevih.
Poznam človeka, ki dela pri firmi, ki zastopa precej znan strojniški CAD program pri nas. Povedal mi je, da imajo same težave s strankami, ki uporabljajo ATI "PRO" kartice. Na njihovo nesrečo pa jim NE MOREJO pomagati. Stranke seveda skačejo do stropa (od jeze), ker so se pustile prepričati prodajalcem, ki gledajo le teste grafičnih kartic opravljenih na igrah. Tam pa se, kot vemo, ATI odreže nekoliko bolje.

Zatorej Quadro in nič drugega!!!

Caligula ::

OK, moj najnovejsi predlog je AMD 3000 (64) asrock plato, ki ju v JAE skupaj prodajajo za 68900 _SIT.

Mimogrede, NECa 2500 so se pocenili za 3 jurje.

TUKAJ

Zheegec ::

Delaš reklamo za Jae? Saj ne da se ne splača tale ponudba z A64, samo vseeno se mi zdi da malo pretiravaš.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Caligula ::

Mislim, da ce pogledas moje pretekle poste velikokrat napisem kje se kako stvar mogoce se najbolj splaca kupit. Tukaj se verjetno strinjas, da je za omenjene artikle tezko najti boljso ponudbo, razen mogoce pri Mlacomu a se ne poznam njihove akcije.

Drugace pa rad namignem na kaj koristnega, ker koristi forumovcem in prodajalcem, ki kaj pametnega ponudijo. Tudi sam cenim take namige, ker mi kdaj pomagajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalo za CAD - kaj vzet (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716131 (4227) cryptozaver
»

Ocenite računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635941 (4457) opeter
»

Nov PC za 2000 Euro; (500k)

Oddelek: Kaj kupiti
101661 (1265) Turtle
»

Pomoč pri odločitvi nakupa novih komponent (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
684258 (3024) maticm
»

kaj pravite na tole konfiguracijo??!?

Oddelek: Kaj kupiti
121456 (1232) boštjan

Več podobnih tem