» »

Pomoč pri odločitvi nakupa novih komponent

Pomoč pri odločitvi nakupa novih komponent

«
1
2

Terraner ::

Odločil sem se da bi malo posodobil računalnik. Pa saj ne preveč. Predvsem zaradi mamaplate (zdajšnja je Gigabyte 8PE667 Ultra). Pa to nekako za sabo potegne še procesor (trenutni Intlov tiktatka pri 2.4GHz), zapovrh pa tud grafika (Nvidia Geforec 4 Ti 4600 v Leadtekovi WinFast A250 izvedbi) neki nagaja (kondenzatorji so bli že menani), tko da vse v vsem bi to nekak menjal.
Zdaj s procesorjem ne bi pretiraval. 2.8GHz (Intel seveda) bo kar zadost. Nekoliko težav pa imam pri odločitvi glede plate. V ožji izbor mi je prišla Asusova P5GD2 DELUXE, nisem pa čisto prepričan če je to tisto tapravo. Glede na to da sem uč vrgel na X800 XT Platinum 256MB se splača kupovat PCI Express. Pa vseeno. Zadeve na področju matičnih plošč so trenutno kar pestre. Je že mogoče res da je X800 praktično zadnja tehnologija kar jih je, vendar nekako pri ostalem ne bi pretiraval.
Vse skupaj vsekakor naj ne bi presegalo 300K SIT.
Vprašanje se torej glasi, katero matično v rangu nekako 50K dejansko kupit?
Torej, na plano z nasveti in predlogi.
Že v naprej najlepša hvala.
Feri Hajos

Terraner ::

Hmm, saj vem da zgleda kot da poskušam temo spravit bolj na vrh :D in delno to tudi je res. Samo po 18 ogledih še nobenega nasveta. Karkoli?
Feri Hajos

Slowenc ::

Če ti nihče noče svetovat, ti bom pa jaz. Preklikaj slo-tech, ker takih tem je kar nekaj oziroma so v kratkem bile in si tam poglej kaj svetujejo.

Ampak ti maš pa res preveč denarja. Trenutno imaš kar dobro mašino in ti bi jo šel menjat? Zakaj? Ti mogoče doom 3 ne dela na high detajlih?
Skiny gate.

AtaStrumf ::

Če imaš 300k za zapravt za nadgradnjo, pol je odgovor na dlani: AMD 64 :)).

Plata: MSI K8N Neo-FIS2R Platinum NF3-250Gb
Proc: AMD Athlon 64 3000+ (pazi, da se OPN koda konča z AX, da je ta novo CG jedro, ki se super navija (2,4 GHZ ti ne uide)
RAM: nek orenk (Corsair Twinix LL, OCZ Platinum) DDR400 ali več, če ti ni škoda keša; kapaciteta: 2x512 MB
Grafika: NVidia 6800GT AGP

Pozabi na Intel, DDR2, PCIe, ATi X800 serijo >:D.

Zgodovina sprememb…

Terraner ::

Dobro, vsaj nekaj v razmislek.
Samo osebno pač z athlonom nimam najboljših iskušenj, pa zadnje cajte z Nvidio tud ne. Nekam temna slika ponavad. Po drugi strani pa z ATI-jem tud ni ravno najbolj. Najhujš je pa z boardi!
Hvala za nasvet. Bom še mal raziskal!
Še kdo?

P.s. Aja, ram je pa v željeni konfiguraciji tako ali tako DDR2 512MB PC2-4300 OCZ, 533 Mhz OCZ HeatSpreader
Feri Hajos

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Terraner ()

AtaStrumf ::

Tvoje negative izkušnje Z AMD-jem so naključje in nimajo kaj dosti veze s samim AMD-jem. To je ponavadi posledica plate, ki jo izdeluje nekdo drug in chipseta, ki ga spet izdeluje nekdo tretji. Intel resda dela sam svoje chipsete, ampak plate pa spet ponavadi dela nekdo drug, tako da pravtako prihaja do zapletov in je čist odvisno od sreče ali nabašeš na njih ali ne.

Glede temne slike, bi prej krivil monitor kot pa grafično kartico. Monitorji s časom izgubijo svetlost, pa tudi ostale lastnosti grejo pa, pa, kriva pa ni grafična, ampak zasnova monitorjev. Tako je in bo tako ostalo še dolgo časa.

Resno pozabi Intel, go 64 :)). NE BO TI ŽAL!!! Če ti bo žal lahko meni prodaš pol, tolk sem prepričan, da boš zadovoljen.

Caligula ::

Za plato ne vem, je pa glede procesorja in graficne prav napisal, tudi glede procesorja se mi zdi, da je prav napisal, diske vzami Hitachi 7k250 serije, ker so hitri, tihi, imajo dobro garancijo pa se poceni so, napajalec pa bi bil kak LC power silent vredu. Stane 10.000 SIT v Mlacomu.

V tej generaciji je pa AMD definitivno boljsa izbira. Je cenejsi, manj se greje in se novi Windowsi ti bodo gor delali, ko ven pridejo...

Terraner ::

Bom skušal spet odgovoriti na vse.
Pravzaprav mam najslabše izkušnje ravno z izbiro matičnih plošč. Do sedaj sem vedno uspel nekako kiksnit. Z to zadnjo je zelo velika verjetnost da je nekaj narobe z IDE kontrolerjem ali driverji zanj, lahko pa da je tudi kaj z diskom. Definitivno dela prepočasi. In ker že imam načeloma 300K za zapravit... B) No, če pridem skoz za manj, toliko bolje. Sicer pa sem prepričan da za temnost slike ni kriv monitor, ker mam čisto slučajno tri popolnoma različne (19" Samsung Synmaster 950p, 17" Nokio 447Xi in še en mal 15 colar, pa je povsod isto). Nisem sicer preverjal, ampak sem skoraj prepričan da je spet kakšn kondenzator napihnjen. Eden je že bil.
Sicer pa sem glede NVidie na sploh ugotovil da ma precej temnejšo sliko kot recimo ATI. O.k. Pa saj gre samo za nasvete. Končna odločitev je vseeno moja. Mi je pa vsaj malo dalo za mislit.
Hvala!
Feri Hajos

AtaStrumf ::

Kot sem že rekel, plata je največje tveganje, vsaj po mojih izkušnjah, ampak tu ni pomembno ali je AMD ali Intel, pomembna je QA (Quality assurance - zagotavljanje kakovosti) od proizvajalca plat.

Glede temne slike, zaradi grafične kartice. Ne rečem, da ni možno, a zopet ne krivit nVidie, to je krivda proizvajalca same grafične kartice. Če imaš Sparkle ali pa Innovision, pol se sploh ne bi čudil.

Resno razmisli in če misliš zaprav 300k, ne rabiš vzeti moje besede, pojdi pogledat kak test, pa se sam odloči. Dobro mesto za začet je http://www.anandtech.com/, samo ne se odločit za nekaj kar tako malo s pomočjo voo-doo magije.

BTW, a se meni samo zdi ali so vsi uni monitorji že počasi okoli 5 let stari 8-O.

Zgodovina sprememb…

mahi ::

prosm ne vzet P4 ... prosm prosm. ce mas prevec kesha, vzemi amd 64 3500+ ta nov socket 939 in asus plato a8v deluxe ... ne bo ti zal, pa seveda dobre rame. Amapk kaj ko to pride mal cez 300k sit

AtaStrumf ::

Poglej si recimo to konfiguracijo ( klik), ki so jo sestavili pri Megahit-u, ki je precej velika računalniška trgovina in bi lahko skup zmetali karkoli bi hoteli, samo da bi dobili čim hitejšo mašino.

Terraner ::

Pa dobro. Navedi en tehten oz. dovolj močen razlog zakaj ne bi Intla jemal? Navijam itq ne, neke superhitrosti pri procesorju tudi ne rabim (3GHz ali več) ker je to glede na ceno relativno nesmiselno. Če bi našel kombinacijo dovolj sodobne plate, ki bi ustrezala mojemu zdajšnjemu procesorju (2.4GHz). Je že tako da bi ker sem se že odločil za menjavo vzel nekaj kar je dovolj sodobno ne pa nujno vse najsodobnejše!
Kar se pa grafe tiče, se navkljub vsemu ta trenutek še vedno bolj k ATI X800 nagibma, že zato da preiskusim kako pa kaj. NVidio mam tako ali tako v dveh mašinah, pa saj načeloma vsaj kar se igric tiče ni hujših problemov. Prav nasprotno. Leadtekov Winfast A250 se obnese kar lepo. Dela pa težave pri gledanju filmov (že prej omenjena temna slika). Še enkrat ponavljam, moje izkušnje kažejo da imajo pač grafe bazirane na NVidia Geforce čipovju pri gledanju filmov ali digitalnih fotografij nekako temnejšo sliko in je treba ponavadi kalibrirat gammo (to v nasprotju z ATI-ji in neglede na monitorje - recimo tudi na LCD-ju!).
Če dobro premislim sem osnovno vprašanje/pomoč zastavil samo za to, da vidim koliko mi je do tega da kupim neko konfiguracijo (prej omenjeno intel plato z 2.8GHz procesorjem in ATI X800). Moram priznat da malo cincam, samo v AMD-ja pa tud nisem prepričan.
Bom videl!
Feri Hajos

AtaStrumf ::

Vprašal si za mnenje, jaz sem ti ga povedal in vanj trdno verjamem, tebi pa ga vsekakor ni potrebno upoštevati, če ti to ne odgovarja. Kupi kar te bo osrečilo. V končni fazi mislim, da boš z v vsakem primeru zadovoljen, ker smo prišli tako daleč, da kakšnih zelo groznih jajc skor ne moreš kupiti, niti če se potrudiš.

Resda je škoda, da boš porabil denar za nekaj manj kot bi lahko, a kot sem že rekel, važno, da boš ti zadovoljen.

Le še zadnja opazka: Štirje smo ti odgovorili v tej temi in niti eden ti ni predlagal Intel-a ali ATi-ja. Le zakaj?

Terraner ::

Kot sem zapisal sem dejansko hotel videt koliko sploh verjamem v svojo odločitev. Zakaj nobeden ni predlagal Intla ali ATI-ja? Kaj pa vem! Pač niste pristaši Intla in ATI-ja! :D
Še enkrat ponavljam, dalo mi je vse skupaj malo za mislit. Največji problem se mi še vedno zdi izbrati pravo matično, o hitrosti procesorja pravzaprav ni dvoma (2.8GHz bo kar zadostoval), kar se tiče same grafike pa sem tudi povedal da sem trenutno ponosen lastnik kar dveh NVidiinih kartic. Predvsem zaradi tega se še vedno nagibam k ATI grafikulji. Oh, že res da po najnovejših podatkih NVidia spet mal prednjač, ampak to je vedno tko. Tekma se nadaljuje.
Kar se pa Intla in AMD-ja tiče, jah no. Je za razmislit, priznam! B)
Feri Hajos

Zlate ::

Zakaj nobeden ni predlagal Intla ali ATI-ja? Kaj pa vem! Pač niste pristaši Intla in ATI-ja!

Ma kakšni pristaši človek? Misliš ti, da se Intel-u, ATI-ju, nVidii ali AMD-ju jebe zate? Ja seveda:\ ! Zato so največji bebci tisti, ki so pristaši določene znamke.
Če že kupujem, kupim tisto kar se tisti trenutek najbolj izplača, od izdelovalca, ki je pač tisti trenutek boljši. Ne upoštevam znamke!
Trenutno je stanje tako, da je najboljši nakup AMD64, grafika pa nVidia. Simple as that.
Intelovo razmerje cena/kakovost, pa itak nikoli ni bilo najboljše. Vedno si ga bolj ali manj preplačal.
Kar pa se nVidie tiče, ime trenutno na razpolago boljšo izbiro grafikulj, serijo 6800 namreč. Pred tem je bil ATI boljša izbira, nič več.
Stvar je torej taka: ali kupi AMD64 in nVidio ali pa raje sploh ne kupi ničesar. Če imaš 300k na razpolago, potem imaš prostor za raznorazne kombinacije. Če nisi siguren kaj točno, piši, pa ti povem kaj bi vzel jaz za 300.000. Lahko pa ti celo zrihtam res hudo mašino za ta denar, pa se ti sploh ne bo treba matrat;) .
Z računom in garancijo seveda, pa še ceneje...
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

mahi ::

se popolnoma strinjam z atam in zlatam :)
res, brez veze kupovat intla, ki se dejansko slabse obnese v okoljih ki jih ti uporabljas (igranje igrc, in druga) ... je pa recimo 5% programov kjer se intel malo bolje odreze od amd64. jaz pravim AMD64 je bliznja prihodnost v sedanjosti.
skoda denarja za intla.

btw: kaj menite o grafulji winfast a380 TDH 256mb myVIVO?? to je nvidia 5950 ultra.
a je za 87k sit dober nakup? a se splaca?
v kombinaciji z amd64 3500+ socket 939 in pa ASUS A8V deluxe WiFi plato z 1gb dual rama od corsaira twinx ???

help me

Zheegec ::

Nikakor ne. Raje kakšen R9800PRO (256-bit) za okoli 55K (?) ali pa seveda naslednja stopnička - 6800GT.
6600GT so že v Slo?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mahi ::

sam shit je k RABM VIVO, ter bolje je da ima 256mb rama. zdej rad bi 6600GT ampak je problem k je na PCI-e, tko da odpade, bi jo pa zlo rad imel. zdej radeon 9800pro 256mb VIVO prouzvaja ASUS , ampak JO NI za dobit v slo!!! preprosto jo ne nabavljajo, ne vem zakaj - kreteni. bi pa bila drazja kot za 5950 ultra od winfasta. (pa na testih se ne izkaze tko kot ta nvidia 5950).

kaj potem menite? se mi zdi da bom to stvar tako preplacal, da kr glava boli???!

AtaStrumf ::

@mahi

Mislim, da tudi MSI izdeluje 9800 Pro VIVO. Preveri pri e-misiji: http://www.e-misija.si/ (01/544-30-55; moraš morda parkrat poklicat, ker jim včasih traja, da se oglasijo, ampak dela pa 100%, ker sem par dni nazaj klical)

Drugača pa ne rabiš nujno VIVO. Kupi normalno kartico 9800Pro, pol pa še eno TV kartico, k imajo itak vse Video in, pa za razliko v ceni lahko celo kako boljšo kupiš in še ob nadgradnji ne boš rabil spet kupovati VIVO grafike, ampak ti bo ostala stara. Dost boljš varianta če mene vprašaš. 87k je TOTALNO PREDRAGO. Lahko že 6800 navadno dobiš za ta denar.

Zlate ::

True, true... AtaStrumf je prav povedal; za ta denar definitivno raje 6800 navadno!
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Terraner ::

Priznam, PC-ja še vedno nisem kupil. Odločitev vsekakor ni enostavna. Kljub vsem nasvetom se vsaj načeloma še vedno nagibam k Intlu, tako pač je. Okusi so različni. Nikjer pa ne piše da na koncu ne bom kupil AMD-ja.
Sicer mi je na uho prišlo da je kar nekaj problemov s SATA standardom, pa vir ni vedel povedat točno kaj. A morda kdo tu ve?

Kakorkoli, vse skupaj bo potrebno še malo prespat, počakat kakšen mesec ali dva, da se ti novi standari vsaj malo skristalizirajo (stabilni driverji press). Sicer lahko načeloma čakaš potem spet ne vem kako dolgo, dobro tako ali tako ne bo nikoli!

Vseeno, hvala za vse nasvete!
Feri Hajos

Grey ::

No, ti bom pa še jst mal popihu na dušico;).
Tale sistem je super hiter in še vedno v tvojem limitu za keš:

EPOX 5EPA+ 915P RAID +SB+GBL+SATA---------------34.884 (Mlacom)
INTEL Pentium 4 530 3.0/800 1MB BOX LGA---------53.922 (Mlacom)
512MB PC3200 DDR TwinMOS------------------------21.546 (Mlacom)
512MB PC3200 DDR TwinMOS------------------------21.546 (Mlacom)
MAXTOR 120GB 7200 SATA 8MB----------------------25.194 (Mlacom)
Leadtek WinFast PX6600GT------------------------59.760 (JAE)
LOGITECH Internet Navigator SE črna--------------7.969 (Mlacom)
LOGITECH MX1000 Laser, brezžična----------------19.494 (Mlacom)
TEAC DV-516G DVD-+RW (16x) dvosl. oem-----------24.396 (Mlacom)
LOGITECH X-220 2.1, 32W-------------------------10.944 (Mlacom)

Skupaj: 279.655 SIT


Tole so nekako glavne stvari. Ti pa seveda priporočam 3.0GHz varianto, ker grafična kartica dobi nenavaden pospešek pri tem procesorju. Plata je super, zanesljiva in stabilna. Seveda je odločitev še vedno tvoja. Tole je samo predlog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

Jeronimo ::

terraner - tud jaz kupujem PC .... pa ne vem ... al nej počakam še kakšen mesec al ne ... sam ta dilema se vleče že kakšno leto ... :D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Terraner ::

Jah, za enkrat sem dal nakup na standby.
Bom(o) videl kaj bo čas prinesel!

Mogoče sem že od vsega začetka pozabil omeniti da PC ne bi uporabljal samo za igranje ampak npr. tudi za obdelavo videoposnetkov pa slik ali še česa. Tko da konc koncev mogoče ne bi bilo slabo razmisliti tudi o kakšni bolj splošni in ne specifični gejmerski kartici! Kaj pa vem?!
Feri Hajos

AtaStrumf ::

A si lahko bolj specifičen o kaki obdelavi slik in videa se to gre? Če se ne gre za kaj zelo specifičnega (se ne izvaja na video kartici), pol je bolj kaka "gejmerska" kartica, ker Doom 3 in Half-Life 2 boš definitivno hotel vsaj probat in verjetno še kaj več :).

Tic ::

Ne vem ali se samo meni zdi ali vas tipo dobesedno zajebava v glavo?
persona civitas ;>

Terraner ::

Tic: a maš res tak vtis?
Hmm, ni bil to moj namen!

AtaStrumf: Ja, pač kakšna obdelava fotografij, morda retuširanje, video pa iz MiniDV kamere!
Feri Hajos

AtaStrumf ::

Za te stvari ne rabiš posebne video kartice, to bo Radeon ali pa GeForce čist OK.

Tic ne smeš bit tako strog, pač ga nekaj matra pa še ni čist prepričan. To se men velikrat dogaja.

Tic ::

Saj nisem strog. Samo se mi zdi da Terraner ni tako konzervativen, da bi rad plačal več za manj. Očitno sem se motil. Torej so kakršnikoli nasveti v tisto smer neuporabni. :\
persona civitas ;>

maticm ::

mene pa zanima kako je kaj s tole matično - bolj švoh a ne?
matična

Dr_M ::

uf...da pa tole kupis, more bit pa ze en hudicevo dobr razlog. in ta razlog je lahko samo miniATX.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

maticm ::

lej NFS7-S je boljš kot ta sekret
dons bo padla odločitev o PC zato sprašujem in mam že 1 mesec vkup nametane določene stvari glej:

Ekran LCD:
Samsung SyncMaster LCD 710T 17" 107.988 SIT

PC:

- PROC AMD XP 2400+ Barton Mobile 45W 19.192 SIT *
- Abit NF7-S 23.940 SIT
- Geil DDR LONG DIMM 512 MB 400 MHz 25.650 SIT
- Sapphire Radeon 9600 128MB DVI TV 24.990 SIT
- Disk AT 160 GB 7200rpm HITACHI 8MB 24.863 SIT*
- DVD-RW enota: DVD snemalnik NEC-3500 DVD-/+RW 23.672 SIT
- CD-RW enota: CDRW Teac CD-W552G 52/32/52 OEM 8.170 SIT
- Ohišje: ohišje PC tower+350w Kob 139 7.490 SIT
- TV tuner: TV tuner Pinnacle PCTV Pro 24.108 SIT?
- Disketnik: TEAC PM-100 1.881 SIT
- mrežna: vgrajena na plati
- zvočna: vgrajena na plati


ma bi še kaj spremenu razen grafične (ne igram igrc)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: maticm ()

maticm ::

bo ok???
Samo procesor bi vzelnamesto tega barton mobile 2500 če se še kje dobi?!

kajzer ::

Kje boš pa dobil tega mobilca??

Zlate ::

Hmm... Mogoče neumno vprašanje, toda zakaj potrebuješ CD-RW potem pa še DVD-RW?!?
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

AtaStrumf ::

DVD-RW in CD-RW je smiselen, če DVD-RW-ju snemanje CD-R jev ne gre preveč dobro od rok (tako je recimo z mojim LG 4081B), pa včasih rabiš kak disk to disk copy, pa pri podrobnostih se lahko enote precej razlikujejo, npr. hitrost in kvaliteta AUDIO ekstrakcije.

dojaja glede tvoje konfiguracije imam le eno večjo pripombo: ohišje in napajalc. Ta generična ohišja so vsa po spisku jajca. To vidiš sicer šele pol ko prešaltaš na kaj boljšega, a bi ti vseeno rad prihranil zezancije s cenenimi ohišji. Kupi vsaj kakega Chieftec-a ( poglej si malo tu) pa par zalmanovih ali pa kakšnih svetlečih z ledicami, 80x80 ventilatorjev si nabavi, da prevetriš ohišje. Najbolj pomembno je to za dobro počutje trdih diskov, pa tudi procesor in graiflna se bosta bolje počutila.

Glede napajalca pa vzami kakega Enermaxa, lahko tudi samo cca. 350W, samo da je kvaliteten. Prednosti so tu dvojne. Prvič bo računalnik bolj stabilen ob navijanju in/ali dodajanju veliko hardware-a, drugič pa ima tudi več priključkov kar pomeni manj zezancije ko nadgrajuješ, pa vidiš, da za 3. disk nimaš več molexov. Nemajhna prednost je tudi tišina, saj so ponavadi to zelo tihi napajalniki, kaki cheap pa znajo imeti precej glasne ventilatorje.

Malo manjša pripomba pa bi bila izbira proca in plate. Zdaj če kupuješ novo res ne vem zakaj ne bi dal par jurjev več za MSI NF3 250GB S754 plato in Semprona 3100+. Tudi če rad navijaš boš imel s tem veliko veselja in ne boš kupoval ravno leto in pol staro robo (glede na datum prihoda na trg), kar je v računalniškem svetu že STAROOOO!

Dead_Eye ::

Samo nekaj: zakaj bi dal 50k za 2.8 p4 če imaš sedaj 2.4? Se sploh kje opazi unih 400Mhz razen v testih?
The one and only

Dr_M ::

ja sam to ni vse. mors gledat tut FSB ki mnogo prinese k pospesitvi.
v njegovmu primeru vsaj 50% tok kot tistih 400mhz...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

maticm ::

zdaj sem pa tam!
ven sem dal TV tuner - kdaj drugič pa rajš mal več denarja v matično in procesor
tko da sem procesor že zamenjal z - CPU AMD Sempron 3100+ BOX za 36.472 SIT zdej pa sam še plato (ne najdem cene za zgoraj navedeno) pa eno solidno ne PREDRAGO ohišje prosim če predlagate

AtaStrumf ::

Imenuje se MSI K8N NEO FIS2R-PLATINUM +SB+GBL+SATA+FW cena pri Mlacomu je 35.226, imajo jo pa tudi pri e-misiji, v redu je pa tudi Gigabyte GA-K8NS (24.120,00) ali GA-K8NS PRO (31.440,00), ki jo imajo pri JAE-tu. Glede ohišja bi ti jaz priporočal Chieftec-a (poglej link in cenik pri mlacomu) z najcenejšim Enermax ali pa Antec napajalnikom. Imaš polno takih na pol zadovoljivih ohišij, samo jaz zase vem, da nikoli več ne kupim manj kot Chieftec, več je pa že spet pretiravanje a la Xaser ipd.

konkretno:

CHIEFTEC DX-01SLD-U srebrn, brez ps 16.872
ENERMAX EG365AX-VD ActivePFC 13.110

Ja vem, da je bistveno več kot en poceni ohišje s priloženim napajalnikom (cca. 10k), ampak mislim, da bo 1. tišje, 2. ti pa lahko prihrani kako izgubo podatkov zaradi pregrevanja diskov, kar je več kot vredno tega denarja. Verjami mi da vem, ker sem preiskusil na lastni koži in to več kot enkrat pa ne le z IBM-i! Odkar imam veter v ohišju pa niti enkrat, TOK, TOK, TOK!

Glede dobavljivosti stvari pa se prej pozanimaj po telefonu, ker veliko teh stvari hitro zmanjka in je treba pol mal čakat, da bobijo nove zaloge.

Zgodovina sprememb…

maticm ::

plato bom kar ono prvo vzel sam če je ziher OK (MSI pa te zadeve ker se bolj mal spoznam :(
drugač pa poglej tole škatlo! OK?

ohišje :)

AtaStrumf ::

V kompletu z napajalcem za 24k bo pomoje kar v redu. Jaz sem vmes glih popravil moj zgornji post z konkretnimi predlogi, amak bo tudi ta tvoja izbira OK. Pa ne pozabi 5 kom. 80x80 (3x je spredar in 2x zadaj) Zalman ventilatorjev (855 SIT na komad pri Mlacomu), ker drugače ne bo nič z prezračevanjem. Ful dobri so tudi kaki z barvnimi LED-icami, samo to je pa pol že drago: cca 2k in več na vent, ali pa razni kompleti z regulatorji vrtljajev od thermaltake-a ipd., ampak lahko to še malo počaka. Minimalno 3 navadne 80 mm vente vzemi (2 spredaj in 1 zadaj).

Zgodovina sprememb…

maticm ::

no in končen izgled:

Ekran LCD:
Samsung SyncMaster LCD 710T 17" 107.988 SIT

PC:

- PROC: CPU AMD Sempron 3100+ BOX 36.472 SIT
- MAT:MSI K8N NEO FIS2R-PLATINUM +SB+GBL+SATA+FW 35.226 SIT
- RAM: Geil DDR LONG DIMM 512 MB 400 MHz 25.650 SIT
- GRAF: Sapphire Radeon 9600 128MB DVI TV(mimovrste) 24.990 SIT
- Disk: AT 160 GB 7200rpm HITACHI 8MB 24.863 SIT
- DVD-RW enota: DVD snemalnik NEC-3500 DVD-/+RW 23.672 SIT
- CD-RW enota: CDRW Teac CD-W552G 52/32/52 OEM 8.170 SIT
- Ohišje + napajalec: Ohišje Chieftec DX-01BL-D 360W 24.087 SIT
- 3× ventilator: Zalman (855SIT/kom) ali 5kom? 2.565 SIT
- Disketnik: TEAC PM-100 1.881 SIT
- mrežna: vgrajena na plati
- zvočna: vgrajena na plati

miška: Miš LOGITECH Premium Optical Mouse OEM Black 4.320 SIT
tipkovnica: Tipk. LOGITECH Internet OEM SLO 3.744 SIT
Hub-switch: LevelOne (ali max 5 vhodov) okol 6.000 SIT
___________________________________________________________________________
Okol 330.000 SIT

Zheegec ::

Tista dva jurja za A64 2800+ se splača dati...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

AtaStrumf ::

Evo to ti je mašina :D!

ALIEN3001 pri nas je razlika 5 jurjev, pa pol moraš pazit, da je Newcastle CG stepping, itak pa je x86-64 neuporabno in bo tako ostalo vsaj še eno leto, takrat so bo pa že splačalo kak dober 90nm steping nabavt, saj bo AMD tudi S754 prešaltal na 90 nm, samo da se jim mal povečajo kapacitete.

Zgodovina sprememb…

Tic ::

Saj ni samo 64 bit ampak ima procesor več predpomnilnika.
persona civitas ;>

maticm ::

kaj zdej s tem 64 ja al ne?!?!

AtaStrumf ::

Če si ti ni žal še 5 jurjev pol JA. Pridobiš 256 KB L2 Cache-a in x86-64, ki pa ni baš nevem kakšna pridobitev, saj je za windows uporabnike za zdaj še v beta fazi in bo tako tudi ostalo še kakšno leto.

Tic ::

Pomembenih je dodatnih 256 KB L2 Cache.
persona civitas ;>

Boki_ ::

@AtaStrumf So pa nekatere distribucije linuxa 64 bitne...
I'm back
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri rač. za srfanje z LCD

Oddelek: Kaj kupiti
331226 (966) mtosev
»

Komentar in predlogi k konfiguraciji ATHLON 64 3000+...

Oddelek: Kaj kupiti
261693 (1176) _Dejan_
»

Sempron ali Celeron???????

Oddelek: Strojna oprema
201863 (1344) Spajky
»

Komentirajte konfiguracijo računalnika!!

Oddelek: Kaj kupiti
241264 (942) rene100
»

SOCKET 939 (Athlon 64)

Oddelek: Kaj kupiti
181379 (1210) TribesMan

Več podobnih tem