» »

Bios občasno ne prepozna trdega diska

Bios občasno ne prepozna trdega diska

kinca ::

Računalnik je bil okužen z virusom, sledilo je formatiranje diska in ponovno nalaganje Windowsov (XP pro). Namestitev je potekala brez težav. Ko sem nalagal programe je bilo večkrat potrebno izvesti ponovni zagon računalnika in naenkrat bios ni hotel več prepoznati trdega diska. Preveril sem konektorje na disku (IDE, napajanje), bios je nato prepoznal disk, Windowsi so se normalno naložili. Nato računalnik nekaj časa normalno deluje nato pa se pri zagonu zopet pojavi da bios ne prepozna diska. Sledi snemanje konektorjev in njihova ponovna priključitev pa računalnik spet dela. Nekaj naslednjih zagonov računalnika stvar dela normalno, nato pa se zopet pojavi zgoraj opisan problem. Disk se ne pregreva (35 C) tudi na otip ni topel.

Realman ::

Ne da bi te strasil, ko sem jaz imel pred kar nekaj casa podoben problem je sel disk v penzijo.
Samo pri tebi zna biti tudi kaj drugega.Ker ce ga ponovno odklopis in priklopis pa dela? Poskusi cisto odklopit, pa pocakaj kar nekaj casa par ur, da se popolnoma ohladi, pa priklopi.Pa ce ga bo bios nasel.Ker v mojem primeru, so bile tezave ko je bil disk se hladen, ko se pa je segrel pa je delal normalno.

kinca ::

Včeraj zvečer spet nisem mogel pognati mašine, pa sem jo ugasnil. Danes zjutraj je zagon stekel normalno. Čudne stvari se dogajajo, problem pa je tudi v tem da je računalnik v garanciji in ne bi rad preveč šaril po njem, ker trgovci in serviserji komaj čakajo da okvaro kakšne komponente naprtijo lastniku računalnika, po drugi strani pa nategujejo stranke in ne odpravljajo napak, če nisi dovolj siten in jim dokažeš katera stvar je crknila. Zamenjati disk ni problem, lahko ga vzamem iz druge mašine, bojim se pa da bo to opazil serviser in mi zato ne bo priznal garancije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kinca ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk problem!!

Oddelek: Strojna oprema
245646 (4517) Bye
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535670 (4606) svetetko
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312208 (11595) k0lar
»

Zagon Windows pri prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
312502 (1992) Gundolf

nx9010, Linuxi krivi, da combo ne dela

Oddelek: Operacijski sistemi
241367 (993) ToniT

Več podobnih tem