Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj mi noče inštalirati Win XP?
Zakaj mi noče inštalirati Win XP?
RobyRob ::
1.) Kupil sem nov trdi disk Maxtor 120 GB ATA133.
2.) Z FDISK-om sem naredil FAT32 particijo veliko 5 GB in na njo uspešno inštaliral Win98 SE.
3.) Nato sem poskušal zraven inštalirati še XP-je, a mi je že na začetku izpisalo tole:
"Setup either detected multiple disks in your machine that are indistinguishable or detected raw disk(s). Setup has corrected the problem, but a reboot is requiered.
Setup cannot continue. Press any key to exit."
Pustil sem ga, da je računalnik ponovno zagnal, a izpisalo mi je isto! In tretjič spet isto, četrtič spet isto,... To je edini disk v mojem računalniku in tista 5 GB FAT32 particija je edina na njem (preverjeno v Partition Magic 6).
Preiskal sem celi internet, a nikjer nisem zasledil podobnega problema.
XP-je pa sem na opisan način brez problemov inštaliral na prejšnji IBM 40 GB.
Mi lahko kdo prosim pomaga?
2.) Z FDISK-om sem naredil FAT32 particijo veliko 5 GB in na njo uspešno inštaliral Win98 SE.
3.) Nato sem poskušal zraven inštalirati še XP-je, a mi je že na začetku izpisalo tole:
"Setup either detected multiple disks in your machine that are indistinguishable or detected raw disk(s). Setup has corrected the problem, but a reboot is requiered.
Setup cannot continue. Press any key to exit."
Pustil sem ga, da je računalnik ponovno zagnal, a izpisalo mi je isto! In tretjič spet isto, četrtič spet isto,... To je edini disk v mojem računalniku in tista 5 GB FAT32 particija je edina na njem (preverjeno v Partition Magic 6).
Preiskal sem celi internet, a nikjer nisem zasledil podobnega problema.
XP-je pa sem na opisan način brez problemov inštaliral na prejšnji IBM 40 GB.
Mi lahko kdo prosim pomaga?
||_^_|| ::
S fdiskom probi narest še eno(dve) particijo na ostalem neparticioniranem prostoru in probi potem zagnat setup. Mogoče bo pomagal.
RobyRob ::
Sem že rešil problem. WinXP Setup sem zagnal v Windowsih 98. Downloadal je neke "updated setup files" in potem je šlo inštalirati! Še vedno pa ne vem zakaj ni hotel inštalirati če sem zagnal WinXP Setup kot "bootable CD"...
Zdaj se mi je pa pojavil nov problem: inštaliral sem Windows XP service pack 1a in tale novi Maxtor mi zdaj praska zelo glasno ko kaj bere. V Windows 98 pa je normalno tih.
Mi zna kdo povedati kaj bi bilo lahko narobe?
Zdaj se mi je pa pojavil nov problem: inštaliral sem Windows XP service pack 1a in tale novi Maxtor mi zdaj praska zelo glasno ko kaj bere. V Windows 98 pa je normalno tih.
Mi zna kdo povedati kaj bi bilo lahko narobe?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Installacija Win98 po WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1435 (1365) | R33D3M33R |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3123 (2361) | xpozed |
» | Formatiranje diska ter install WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 7420 (7293) | PrimozR |
» | Ne morem instalirat Win98 SEOddelek: Operacijski sistemi | 1570 (1365) | Sp|di |
» | Diski crkujejo kot za stavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1796 (1299) | dexter |