» »

Sony digitalna kamera. Na TV ok, na računalnik zanič kvaliteta. HELP!

Sony digitalna kamera. Na TV ok, na računalnik zanič kvaliteta. HELP!

Maxtor ::

Torej, kot že v naslovo napisano. Imam težave s kamero DCR-TRV33E. In sicer imamo v službi to kamero in ker se na to nič ne spoznam, se obračam na vas. Prvo kot prvo je ločljivost 320 x 240. Meni je to ful malo. Ali jaz kaj ne vem nastavit ali je to običajna ločljivost?

Kot drugo, ko priklopim na TV in predvajam, je OK slika, ko pa prenesem posnetek preko SUB na računalnik, pa je slika zanič. Če predvajam v malem oknu (na 320 x 240 seveda) je slika OK, kakorhitro pa dan na celi zaslon, pa je katastrofa. Saj vidi se, ampak je zanič. Ni priemrjave s kakim divx-om.

Kaj delam narobe? Kvaliteto sem nastavil na maksimum. Sploh nimam ideje, kako priti do boljše kakovosti. Kot drugo pa so AVI datoteke ful velike, čeprav gre za par sekund posnetka.

Delam pa s priloženim sonyjevim programom.

Prosim pomagajte, nimam pojma več, kaj naj naredim.

Čudi me tudi to, ker mam doma Cannona A70, pa dela boljše posnetke na 640 x 480 kot ka kamera, tako da ziher nekaj delam narobe, samo kaj?????

Help!

MAxtor

Cveto ::

1. Če sem prav razumel, imaš ti računalnik in kamero povezano preko USB-ja, ki ima dosti premajheno pasovno širino za prenos kvaliteten vido slike. Tak priklop je smiselen samo za uporabo kamere kot "WEB-CAM" ali pa za predogled posnetkov.

2. Če želiš kvalitetno prenašati posnetke, boš moral PC in kamero povezati preko FIREWIRE kabla (pojavljajo se tudi oznake "1394" in pa pri sonyu I-link) Na kameri je ta konektor označen kot DV-out. Če nimaš Firewire konektorja že na matični plošči (konektor je podoben odebeljenemu in na eni strani zaobljenemu USB konektorju), potem boš moral kupiti DV kartico. Pri mlacomu se dobijo DV kartice INNO za ceno okoli 5.000 sit, lahko pa si kupiš tudi kakšno bolj kvalitetno (in dražjo) varianto.

3. Verjetno si poskusil zajemati video z priloženim Sonyevim programom, ki je zanič, ker shranjuje posnetek samo v MPG1 kvaliteti(Video CD). Za kvalitetne posneteke boš moral nabaviti kakšen drug program, za sam prenos je dovolj dober tudi Windows Movie Maker, ki je priložen Windows XP. Z neta pa si lahko preneseš še Verzijo, ki omogoča še dodatne možnosti.

Pe še to: za delo z DV video posnetki boš potreboval dost prostora na trdm disku, ker so datoteke ogromne (5-10)GB. Ne priporočam pa programov, ki že ob zajemu kompresirajo posnetek, ker je kvaliteta tako kompresiranih ponsetkov zelo slaba.

Jest prenašam vido po takem postopku.

1. Najprej z programom Windows Movie Maker prenesem posnetek na trdi disk v DV obliki (25 MBPS)
2. Z programom Canopus Pro Coder ga prekodiram v DVD obliko (VOB datoteke,8-10MBPS)
3. Z programom TMPG DVD author naredim menije in uredim posnetke.
4. Zapečem z NERO-om 6 na DVD

Če bi hotel DV posnetek presneti v DIVX, potem pač pri drugem koraku kodiraš v DIVX ali XVID.

Maxtor ::

Hvala lepa za izčrpen odgovor. Zdaj mi je vse jasno. Mi je kolega že razložil in je povedal enako. Ker pa je kamera službena, pa ne morem poročat, če sem kaj pametnega naredil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5316024 (10192) BorutK-73
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286099 (5064) Tomay
»

Prenos videa s kamere na PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
194148 (3670) Idrizi
»

Digitalna kamera - boljša izbira

Oddelek: Kaj kupiti
111559 (1148) CaqKa
»

Pretvorba DV v DivX

Oddelek: Zvok in slika
323247 (2150) teoo

Več podobnih tem