Forum » Elektrotehnika in elektronika » High-tech elektro magnet vrata moje sobe 8)
High-tech elektro magnet vrata moje sobe 8)
T0RN4D0 ::
Sem (spet) dubu eno idejo.
no, nekak sem se spomnu, da bi si naredil malo bolj high-tech vrata. Sicer se ne spoznam na te zadeve, ampak zamislil sem si nekako tako, da bi v okvir nekako montiral elektromagnet, na drugi poziciji preklopnega stikala pa nekakšne buzzer.
Torej, ko bi kdo hotel odpret vrata, bi mogu najprej preklopt na zvočni, magnet bi popustil in lahko bi odprl vrata. Pol pa seveda nazaj v lock-mode, da se zadeva nebi več drla.
zadevo bi najraj prklopu kr na 'kluko', sam pol mislim, da bi rabu kr močn EM, tko da bi mogu najbrž nardit recimo nek vodnik, pa mal en fedr... pa ko bi izklopu magnet, bi se 'odklenl'.
tko k v kakem filmu, sam da bi blo pr men bol za foro.
in kaj me zanima?
1. a se da naredit to lepo enostavno, brez da bi podr pol hiše (najraj bi tud vrata čim manj razrezu... oz okvir. )
2. kje bi se dalo dobit primern magnet?
3. ve kdo kak nardit enostavn buzzer? najraj bi uporabu kak majhn in ne preglasn piezo zvočnik al pa kej... recimo tak k v telefonu... ker ni potrebe da ponoč moja vrata pol bajte zbudijo.
4. last but not least: približno kolk bi me taka zadeva pršla koštat? (če je sploh normalno izvedljiva)
no, hvala za morebitn nasvete in lep pozdrav!
no, nekak sem se spomnu, da bi si naredil malo bolj high-tech vrata. Sicer se ne spoznam na te zadeve, ampak zamislil sem si nekako tako, da bi v okvir nekako montiral elektromagnet, na drugi poziciji preklopnega stikala pa nekakšne buzzer.
Torej, ko bi kdo hotel odpret vrata, bi mogu najprej preklopt na zvočni, magnet bi popustil in lahko bi odprl vrata. Pol pa seveda nazaj v lock-mode, da se zadeva nebi več drla.
zadevo bi najraj prklopu kr na 'kluko', sam pol mislim, da bi rabu kr močn EM, tko da bi mogu najbrž nardit recimo nek vodnik, pa mal en fedr... pa ko bi izklopu magnet, bi se 'odklenl'.
tko k v kakem filmu, sam da bi blo pr men bol za foro.
in kaj me zanima?
1. a se da naredit to lepo enostavno, brez da bi podr pol hiše (najraj bi tud vrata čim manj razrezu... oz okvir. )
2. kje bi se dalo dobit primern magnet?
3. ve kdo kak nardit enostavn buzzer? najraj bi uporabu kak majhn in ne preglasn piezo zvočnik al pa kej... recimo tak k v telefonu... ker ni potrebe da ponoč moja vrata pol bajte zbudijo.
4. last but not least: približno kolk bi me taka zadeva pršla koštat? (če je sploh normalno izvedljiva)
no, hvala za morebitn nasvete in lep pozdrav!
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Brane2 ::
Svojcas smo pisali o TItanovih elektricnih napravah za nadzor dostopa Titantronic. Eno imam v delavnici na polici. Zgleda super. Majhna skatlica z elekronsko tipkkovnico zmontirana na steni.
Prides zraven, odtipkas sifro ali priblizas kodirano kartico, kljucavnica kllikne in lahko odpres vrata. Stvar ima tudi RS-232 za povezavo na PC, kjer lahko spremljas case vstopov in identiteto folka...
Prides zraven, odtipkas sifro ali priblizas kodirano kartico, kljucavnica kllikne in lahko odpres vrata. Stvar ima tudi RS-232 za povezavo na PC, kjer lahko spremljas case vstopov in identiteto folka...
a ve kdo kaj, kar bi men pomagal?
sej jst bi rade vole eml tud takole zadevo, kot si ti reku brane... sam glede na to , da tega ne rabim, nebi rad zdajal veli $$$ za to.
sej jst bi rade vole eml tud takole zadevo, kot si ti reku brane... sam glede na to , da tega ne rabim, nebi rad zdajal veli $$$ za to.
Brane2 ::
Saj ta stvar res ne stane velik.
Mogoce kakih 100 kSIT. V to je vsteta elektronska kljucavnica, ki jo vdelas v vrata, poseben panel s tipkovnico in napajalnik z akumulatorskim napajanjem.
Kaj pa je to zate. Skuris par motherboardov pa si cenovno nekje tam...
Mogoce kakih 100 kSIT. V to je vsteta elektronska kljucavnica, ki jo vdelas v vrata, poseben panel s tipkovnico in napajalnik z akumulatorskim napajanjem.
Kaj pa je to zate. Skuris par motherboardov pa si cenovno nekje tam...
nisem še nobene plate skuru
pa jst govorim o projektu, ki bi me stal mogoče par procentov tvoje varijante...
pa jst govorim o projektu, ki bi me stal mogoče par procentov tvoje varijante...
Highlag ::
Enostaven buzzer si lahko narediš iz enega releja. Zvežeš ga tako, da eno žico napajanja releja vežeš preko njegovih mirovnih kontaktov (stikala). Ko tuljavica pritegne kotvo se stikalo razklene in tuiljavica zgubi napetost. Kotva se odmakne in stikalo se ponovno sklene. Ta cikel se ponavlja , dokler je na rele priključena napetost. Posledica je brenčanje, ki odvisno od samega releja. Večji ko je bolj ropota.
Električno ključavnico bi mogoče dobil v kakšni Elektronabavi. Ponavadi je 12V.
Električno ključavnico bi mogoče dobil v kakšni Elektronabavi. Ponavadi je 12V.
Never trust a computer you can't throw out a window
Lio ::
neki tacga sm tud jst razmišlu, sam jst se bl ogrevam kr za tisto klučavnico z kodo pri conradu. Stane 10k, in mi dokaj ustreza, ker kartico lohk kje pozabš.....
Lio ::
Sej je res, ampak v praksi je šezmer laži zgubit kartico, kt pozabt kodo. Pa kartico ti lohk ukradejo,itd... kodo pa lohk dobijo sam tk da ti veš.
no ja, sej še ni tak drago...
comradu trenutno stran itaq ne dela
sam mam občutek, da bom ta projekt opustu... bom preveč bankrotiru če bom šow vse delat kar se spomnem
comradu trenutno stran itaq ne dela
sam mam občutek, da bom ta projekt opustu... bom preveč bankrotiru če bom šow vse delat kar se spomnem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 4 … 50 51 52 53 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 483081 (1746) | Lonsarg |
» | vezava zvoncaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12735 (5287) | mirator |
» | domač avtoalarmOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 986 (734) | blay44 |
» | KLjučavnica na prstni odtis (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18916 (13911) | poweroff |
» | Elektronska ključavnicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2808 (2580) | nastyboy |