Forum » Operacijski sistemi » internet->Win98 -> WinXP
internet->Win98 -> WinXP
Sims ::
Zdravo,
torej, na voljo je računalnik na katerega je priklopljen ISDN, na tej mašini laufa Win98. Internet deluje normalno. Na drugi mašini je WinXP. Oba sta povezana v mrežo in mreža deluje normalno.
Sedaj bi pa jaz mel še internet na WinXP mašini. Probal sem z disketo, ki jo naredi XP in nastavil, da pač je XP odjemalec ... Skratka ni delovalo.
na XP mašini je takole
IP 192.168.0.2
Mask 255.255.255.0
PREHOD 192.168.0.1 -> 98 mašina
DNS tukaj pa je številka od ponudnika interneta
Torej meni ne deluje net, kako vklopim "sharanje" interneta na Win98?
Hvala.
LP,
Sims
torej, na voljo je računalnik na katerega je priklopljen ISDN, na tej mašini laufa Win98. Internet deluje normalno. Na drugi mašini je WinXP. Oba sta povezana v mrežo in mreža deluje normalno.
Sedaj bi pa jaz mel še internet na WinXP mašini. Probal sem z disketo, ki jo naredi XP in nastavil, da pač je XP odjemalec ... Skratka ni delovalo.
na XP mašini je takole
IP 192.168.0.2
Mask 255.255.255.0
PREHOD 192.168.0.1 -> 98 mašina
DNS tukaj pa je številka od ponudnika interneta
Torej meni ne deluje net, kako vklopim "sharanje" interneta na Win98?
Hvala.
LP,
Sims
- spremenil: Sims ()
Tero ::
Mislim da sploh ne gre. Windows 9x sistemi nimajo NAT-a(ICS). Mogoče bi lahko nekako usposobil z kakšnim programom za proxy server, samo ti bo deloval samo www.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Microsoft ::
Če le imaš kako možnost, da bi ISDN ušteku na WinXP mašino, to naredi. V tem primeru ti be ziher delal.
Drgač sm pa jst mel isto situacijo, sam mi v 1h ni ratal stvari prpravt, da bi delala. Se pa ne spomnem, če ma ICS Win 98. Čudno tudi, da ni šlo z disketo.
Se mi pa zdi, da more biti obkljukano nekja v tem smislu, da se naj povezava vzpostavi samodejno, če to zahteva drug računalnik.
by Miha
Drgač sm pa jst mel isto situacijo, sam mi v 1h ni ratal stvari prpravt, da bi delala. Se pa ne spomnem, če ma ICS Win 98. Čudno tudi, da ni šlo z disketo.
Se mi pa zdi, da more biti obkljukano nekja v tem smislu, da se naj povezava vzpostavi samodejno, če to zahteva drug računalnik.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
SasoS ::
Win98SE ima sigurno internet connection sharing. Z malo znanja lahko fajle preneseš tudi v navadne Win98 (morebiti celo 95, samo to pa res nisem probal ). V WinXP ti sodeč po nastavitvah fali še gateway (to je IP od Win98 mašine).
Microsoft ::
Sej ja napisal: PREHOD 192.168.0.1 -> 98 mašina
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Sims ::
Prehod sem pozabil napisat ... sem dodal v prvem postu
Ja, na netu sem videl da Win98SE ima ics ... Sedaj moram pogledat(se nisem zavzel) ali so tisti winsi 98 ali 98 SE ...
Kak je s prenosi tistih filov?
LP,
Sims
Ja, na netu sem videl da Win98SE ima ics ... Sedaj moram pogledat(se nisem zavzel) ali so tisti winsi 98 ali 98 SE ...
Kak je s prenosi tistih filov?
LP,
Sims
Lith ::
namesto prenašanja nekih fajlov, poskusi Sygate Home/Office Network
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win2003 server ent + ICS (ADSL)Oddelek: Omrežja in internet | 1848 (1756) | PaJo |
» | Win95 & WinXP - ICS - ne dela nikakorOddelek: Omrežja in internet | 952 (811) | Blond |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5223 (4459) | Klemenn |
» | Internet connection sharing! WTF???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1769 (1465) | CaqKa |
» | Gateway NUJEN problem...Oddelek: Programska oprema | 1127 (918) | matic |