Forum » Strojna oprema » kako prepoznati 256 sdr ram ????
kako prepoznati 256 sdr ram ????
admiral ::
in sicer zanima me kako najlažje prepoznati 256 sdr ram pc133 vem da majo dve reži
a mogoče ve kdo če so kake posebnosti so večji ali kaj takega???
a mogoče ve kdo če so kake posebnosti so večji ali kaj takega???
ker me je danes en grdo napizdil z 128 sdr ram
ali pa je celo mogoče da jih matična nebi prepoznala....(sicer je slednji model asus p2b)
ali pa je celo mogoče da jih matična nebi prepoznala....(sicer je slednji model asus p2b)
Dr_M ::
prepises podatke iz cipov v google in pogledas ksne podatke,med drugim tut velikost cipov, potem pa pomnozis s stevilom cipov na palcki. tko nekak to gre.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
nevem toda zdi se mi da matična ne podpira
chipi so od hynix in sicer je tako napisano
-najvišje v desnem kotu piše 252A A
-nato pa neka številka : hy57v56820bt- h
-in še desno spodaj : as28215pk
a mi prosim lahko kdo pomaga ?????!!!!
chipi so od hynix in sicer je tako napisano
-najvišje v desnem kotu piše 252A A
-nato pa neka številka : hy57v56820bt- h
-in še desno spodaj : as28215pk
a mi prosim lahko kdo pomaga ?????!!!!
VASkO ::
mas 32MB na cip in 8 cipov = 256MB
plata ti pa podpira samo 16MB cipe ali pa samo 128MB na eno banko (nisem ziher ali je prvo ali drugo, kar sem napisal) in zato ti najde samo 128MB, 1 DIMM slot pa ima dve banki.
ti rabis doublesided 256MB modul, to je najvec, kar lahko das v 1 DIMM slot. samo takih vec ne najdes novih, le se rabljene.
plata ti pa podpira samo 16MB cipe ali pa samo 128MB na eno banko (nisem ziher ali je prvo ali drugo, kar sem napisal) in zato ti najde samo 128MB, 1 DIMM slot pa ima dve banki.
ti rabis doublesided 256MB modul, to je najvec, kar lahko das v 1 DIMM slot. samo takih vec ne najdes novih, le se rabljene.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SDRAM 133-7,5 8chip in 133-8 16 ChipOddelek: Strojna oprema | 1104 (1042) | tiborrr |
» | Ne zaznja povne rameOddelek: Pomoč in nasveti | 1163 (1035) | MKrmec |
» | SDramOddelek: Strojna oprema | 1291 (1043) | urosh |
» | Plošča s P166 MMX prepozna 8 MB SDRAM (namest 64)?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1009 (932) | kuglvinkl |
» | Nujna pomoč - abit bh6 - ramOddelek: Pomoč in nasveti | 1244 (1185) | matevzm |