Forum » Izdelava spletišč » mysql - decimalno ločilo
mysql - decimalno ločilo
Zzzzzzz ::
En majčken problemček: Decimalno ločilo v mySql.
Naše privzeto decimalno ločilo je vejica, mysql bi pa rad piko. A se da poštimat, da uporablja namesto vejice piko (ali pa kar oboje)?
Naše privzeto decimalno ločilo je vejica, mysql bi pa rad piko. A se da poštimat, da uporablja namesto vejice piko (ali pa kar oboje)?
pivmik ::
V slovenščini je vejca decimalno ločilo.
V angleščini je pa PIKA decimalno ločilo.
Znaki za grupiranje številk so v slovenščini PIKE v angleščini pa vejce.
Ročno preseravanje in spreminjanje iz vejc v pike lai obratno je slabo početje.
Nekje se da nastavit LOCALE, LANGUAGE LOCALE na SL za slovenščino ali EN za angleščino.
Poskusi to naredit samo v PHPju (če ga uporabljaš) s funkcijo set_locale ali neki podobnega.... poglej v PHP Manual. (v MySQL bazo vpisuj tako kot je po deafultu.... verjetno angleščina)
Poglej pa tudi v MySQL Manual kako se nastavi LANGUAGE LOCALE v MySQL bazi/serverju.
Morda pa bo treba imet popolno dostop do mysql strežnika. (če je strežnik tvoj pol ne bo problema).
V angleščini je pa PIKA decimalno ločilo.
Znaki za grupiranje številk so v slovenščini PIKE v angleščini pa vejce.
Ročno preseravanje in spreminjanje iz vejc v pike lai obratno je slabo početje.
Nekje se da nastavit LOCALE, LANGUAGE LOCALE na SL za slovenščino ali EN za angleščino.
Poskusi to naredit samo v PHPju (če ga uporabljaš) s funkcijo set_locale ali neki podobnega.... poglej v PHP Manual. (v MySQL bazo vpisuj tako kot je po deafultu.... verjetno angleščina)
Poglej pa tudi v MySQL Manual kako se nastavi LANGUAGE LOCALE v MySQL bazi/serverju.
Morda pa bo treba imet popolno dostop do mysql strežnika. (če je strežnik tvoj pol ne bo problema).
LP, Gregor GRE^
ABX ::
Sicer malo butasta.
Jaz v Perlu sem določil da v primeru "čudnega" rezultata uporabi piko namesto vejice.
Jaz v Perlu sem določil da v primeru "čudnega" rezultata uporabi piko namesto vejice.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | excel, zamenjava separatorja (, v .) decimalk LE v celiciOddelek: Programska oprema | 2056 (1801) | japol |
» | Excel automatsko računanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1240 (1085) | petkofak6527 |
» | Excel - menjava pike in vejiceOddelek: Programska oprema | 7742 (6861) | cegu |
» | SQL vprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 1317 (1248) | no_use4 |
» | množenje v delphijuOddelek: Programiranje | 892 (869) | bking |