» »

Čudne temperature

Čudne temperature

hostar ::

Men se dogaja neki čudnga. Imamo osnovno ploščo abit nf7. Pred kratkim sm naredu novo ohišje. Nanjga sm dal 4 ventilatorjev. Na stranici 2 na vrhu edn in zravn proc enga. Na proc ima volcano 12 skos na 300 rpm. Dogaja se da pržgem računalnik in imam temp proc že takoj okol 40. Ponavad so temperature okol 30 - 33 cpu in 23 ohišje. Dogajajo pa se te skoki. Recimo zdle ko pišem to vprašanje je proc 40 ohišje pa 24. Recimo včeri ja bla pa temperatura skos nizka. Zdle bom reštartu comp pa me zanima če se bo kej spremenil. A obstaja kkšn program k ne bere podatke iz biosa, k men se zdi da so tm isti, al se to ne da drgač.Če je to kej s plato narobe, ne vem. Garancije ni več. A ma kdo kkšn predlog. thx

boštjan ::

naloži mother board monitor,najnovejšo verzijo

delfinus ::

Meni se na Abit NF7-S in uradnim biosem d22 dogaja naslednje cudo. Ko zazenem racunalnik prvic in grem v Windowse XP in cakam nekaj casa (30 min da se segreje) imam temperature za cca. 5C - 6C visje kot pa, ce takoj nato racunalnik resetiram in ponovno zazenem. Potem imam za 5-6C nizje temperature in to ves cas delovanja. Tudi, ce sedaj PC ponovno zazenem so temperature na tej nizji vrednosti.
Problem je samo ob prvem zagonu, ko jih senzor za CPU detecta visje. Isto velja, ce cakam v Biosu in se racunalnik segreje in mi kaze npr 51C. Takoj nato resetiram racunalnik in grem nazaj v bios in mi pokaze 46C. Sedaj lahko nestetokrat resetiram (hard in soft reset) in temperature bodo skoz na tej nizji vrednosti. Problem pa je samo pri tipanju temperature CPUja. Za tipanje temperature SISTEMA nimam teh tezav.

V glavnem cudno.
lp, D.
lp, D.

speed machine ::

Pri meni je isto, na začetku 60C, potem pa ponavadi 48, vendar temperatura sobe stalna.

Gost ::

Tisti senzorji na matični so nenatančni. Za merjenje temperatur je najbolje uporabiti kak zunanji merilnik.

djgregec ::

Senzorji so že natančni samo temparature niso pravilno kalibrirane.
Ta bios bug je že znan kar nekaj časa! Na Abit forumu je že o tem preteklo kar nekaj besed, nevem pa zakaj tega ne odpravijo!;((

Meni se temparatura na idle (po 30 minutah) vrti okoli 40C, po resetu se dvigne na 45C, po ponovnem resetu na 50C, po ponovnem resetu pa pade na 45C, potem pa ga lahko skos resetiram pa še vedno ostane 45C.

P.S.: To se dogaja od verzije 18 naprej.

hostar ::

Zravn volcano 12 sm dubu še en senzor. K ti pol odčitava temp in ti vrti s takimi obrati. A se da to kej uporabt, da se na kej prkluč, al rabš posebi merilnik.

boštjan ::

tisti senzor se na proc zalepi,če se ne motim,sicer pa ti v navodilih vse piše.

hostar ::

Ja, in pol pravjo da ti hladi s takimi obrati kokr je temp, prbližn. Sam je problem k morm celo osnovno vn dt da lohka proc vn dam, ker sva z bratom kišto nardila in sva mogla dt osnovno na levo stran in je proc čist oducpodi in ne prideš zravn.. S tem se pa trenutno ne bom zafrkavu.

Desk-Star ::

Mam abit NF7-S in pap podobne probleme.Ko vžgem računalnik (ki je že nekaj časa ugasnejn) mi pokaže velik nižjo temperaturo, K pa ga restartam mi da kr precej višjo ???
Kja je to a če bi bios flashu z novejšim a bi delal ???
:\

boštjan ::

koliko sem opazo,ti samo bios d10,da pravilne T,od samega začetka,pri vseh drugih je treba ponoven restart,da dobiš dokaj realne.

heatpipe ::

Yo!

Ej po moje se je brezveze sekirat, kolk ti kažejo tisti senzorji na plati. Čist možn je, da je T proca dejansko ves čas enaka, amapak senzor neki bluzi (zakaj? ... ne mene vprašat). Zato bi blo najbolš (če maš to možnost), da bi meru temperaturo proca z enim neodvisnim merilnikom, medtem pa bi komp večkrat restartu. Če bi tisti k******* senzorji na plati še naprej bluzili, z neodvisnim merilnikom pa bi dobivu enake rezultate pol ... konc debate :)) . Problem je edin v tem, da mogoče nima lih vsak enga termometra, k bi ga lohk zbasu nekam bliz proca :'(

LP

T
Take it easy, but take it!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resnične temperature

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121619 (1393) Poldy
»

Abit NF7-S vs Asus A7N8X-E Deluxe in Barton 2500+

Oddelek: Navijanje
341727 (1102) lenkosmrk
»

Upgrade vodnega - zgleda da je presvoh :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
482169 (1426) frenk
»

Previsoka temperatura, ali pokvarjena matična?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101782 (1619) Vlady
»

Temp. AMD Athlon XP 2500+/Barton na ABIT NF7-S r.2.0???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241616 (1261) DjTonic

Več podobnih tem