» »

Kako se rešiti faraonk?

Kako se rešiti faraonk?

schurda ::

V stanovanju so mravlje faraonke, pasti za mravlje jih sploh ne pritegnejo, gredo pa največ tja, kjer je voda oz. kakšno meso (kakšen crknjen metulj ali kaj podobnega). Kako se rešiti tega?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Thomas ::

Polijanje s tekočim dušikom, je najboljša stvar. Injiciraj jim ga v brlog.

Proti mrazu nimajo obrambe.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

boych ::

Dobi se kupit en prah in ga posipas tam ko ti prihajajo v hišo, mravlje ga pobirajo in nosijo v gnezdo in crknejo vse skupaj z mamo mravljo.
Problem je če ti prihajajo kje od zgoraj!
Kak se reče prahu pa žal ne vem!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Popeye ::

Mas en zelo uncikovit strup, ki zacne delovat sele kasnej, se prav, ko ga mravlje odnesejo v gnezdo. Pol jih pa pokonca. U glavnm pogledas, kje majo svojo pot in jim tm pospricas. Dobis ga pa v usaki semenarni.

Lp

PersonaRudis ::

V kozarec pripravi nasičeno raztopino sladkorja in ga postavi ob njihovo domovanje. Bodo imele sladko smrt.:D

Redkvica ::

Proti faraonkam je meni pomagalo:
- redno čiščenje stanovanja (drobtine, ostanki mesa, moka...to rade žrejo)
- vse kar jim je dobro, sem pospravila v neprodušno zaprte škatle ali pa v hladilnik
- cevi od centralne, ki so šle vertikalno po bloku, pa tudi vse kote po kopalnic (tud tisto odprtino pod banjo), pa zračnik, vse sem pošpricala s Faracidom (to je ta strup prot faraonkam).

Ko se je kakšna pojavila, je bilo treba špricanje ponovit.

To je pomagalo toliko, da jih po par mesecev ni bilo videt - so se zadrževale pri sosedih al kaj. Če bi jih hoteli spraviti iz bloka, bi jih morali vsi naenkrat intenzivno tkole odganjat, pravijo. A to se nikol ni zgodilo.

Zanimivo pa je, da sladkarij pa niso hotele jest. Rajš meso, kruh, moko, še celo papir. Včas menda znajo nardit gnezdo v kakem zvezku ali knjigi. Pol ko odpreš, pa se kar usujejo.

BigWhale ::

Spucat moras celo bajto. Cel blok. Ko jih odzenes jih nekaj casa ne bo, potem spet pridejo.

V vecjih blokih je stvar precej brezupna. Hive se naseli v kak del bloka kjer nikogar ne poti, mravlje pa delajo svoje plenilske pohode. Zivi v sozitju z njimi. One ti pucajo stanovanje, ti jim pa nudis streho ;> Pac, se navadis, da vsakic preden se obleces svoje gate temeljito streses, da mravlje dol popadajo. :P

Imej v mislih, da je strup, ki pobija mravlje, se vedno strup. Tudi zate ;)

kolesar ::

Meni so tiste pasti pomagale.

Baje da je pri teh mravljah na pohodih samo 5% clanov mravljisca na enkrat. Ostalih 95% je v gnezdu globoko v zidovih. Zato povrsinsko spricanje posameznih mravljic baje ne zaleze kaj prida. Strup iz tistih vab pa odnesejo v brlog kjer vse pocrkajo.

Jaz sem najprej pocakal in gledal kje hodijo. Imele so par standardnih poti. Nato sem kupil tiste vabe (modra skatlica) in jih nastavil tocno na poti. Vab sem kupil dva kompleta in takoj nastavil cisto vse. Sparat in nastavljat samo po eno verjetno tukaj ne smes. Kjer so imele pot po zidu sem vabo pac prilepil na zid itd.

Po kakem tednu ali dveh ni bilo nobene vec in je po dobrem letu se vedno ni. (tok-tok) Seveda pa sem rutino pospravljanja hrane v hladilnik in sprotnega ciscenja obdrzal. Ocitno jim je bolj prijetno v kakem drugem delu bloka...in se ne mislijo znova naselit v blizini.

Srecno!

gkovac ::

Obstaja primitivna a učinkovita rešitev. Na okenske police in tja, kamor ti zahajajo nareži limono in jo nastavi faraonkam.
Preverjeno deluje.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

sid_dabster ::

Faraonke so cel hudic. Ce si v bloku, imas lahko se tako cisto stanovanje, pa bodo vseeno prihajale, ce imas soseda prasca z umazano kuhinjo. Pomaga edino kolektivna akcija, kjer stanovalci celega bloka nastavijo pasti / nasipajo strup za te nadlezne zverce.
In ponavadi ravno tisti, ki imajo v stanovanju najvecjo svinjarijo in posledicno najvec mravelj, trdijo, da jih pri njih ni in da oni ze ne bodo prispevali za deratizacijo. In tako je boj proti rdecim mravljicam izgubljen.
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

BigWhale ::

Ja... izgubili smo boj! ;> We're doomed :P

der_Alte ::

Pri nas, v bloku, smo jih imeli.... dosti (v obeh pomenih besede ;) Dokler sam spricas, pridejo hitro nazaj. Lani poleti pa je bil bilo odloceno, da zadeva pride pod Zavod za zdravstveno varstvo, ja... meni se je tudi cudno zdelo, in so prisli dvakrat skropit, v razmiku enega meseca. Se mi zdi, da zato pod ZZZS, ker s tem prisilis, tudi tiste skrtuhe, ki nocejo dat tistih par tisocakov za dezinsekcijo, da jih vseeno dajo in da odprejo vrata stanovanj in omogocijo spricanje s strupom :) Drugace pa kazen. Vsaj za nekaj je drzava dobra. Javna higiena zgleda ni bavbav :D Je pa res, da se je kaksna osamljena mravlja spet prikazala. Pa ni ostala dolgo ziva. Najmanj enkrat na mesec pa vseeno pospricam v ventilacijske jaske, po okenskih robovih sob in NE POZABI na jasek z vodovodnimi cevmi. Mimogrede, ce je v bloku poseben jasek za antene... pospricaj tudi tam :)

BigWhale ::

> Je pa res, da se je kaksna osamljena mravlja
> spet prikazala.

Osamljenih mravljic ni. Pika.

There is always The Hive! Think Ender! ;>

der_Alte ::

So so... Ko jim gre slabo, gredo osamljene na pohode, stikat za hrano in morebitnim novim mestom, kjer bi matica jajceca valila. :) Glede na to, da pa niti osamljenih mravelj nisem videl ze pol leta... bi rekel, da jih vsaj tu v stanovanju ni. Za stavbo ne dam roke v ogenj. Spricam pa vseeno... preventivno.

BigWhale ::

Osamljene v stilu hiveless... mravlje, ki gredo na pohod so takrat mogoce res osamljene, samo se vedno je hive relativno v blizini :)

Thomas ::

BW ma prav. Over&Out.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Matev ::

najboljš je če se odselš kam drugam

sam morš pazt da ne pridejo za tabo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mravlje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7711236 (8840) radmannsdorf
»

Faraonke

Oddelek: Loža
359768 (4572) Compufreek
»

mravlje v hisi

Oddelek: Loža
2110009 (9082) Tear_DR0P
»

Mravlje

Oddelek: Loža
206087 (5639) Matev
»

Kako pregnat mravlje iz hiše??!!!

Oddelek: Loža
1722489 (22225) para-site

Več podobnih tem