Forum » Loža » Kako pregnat mravlje iz hiše??!!!
Kako pregnat mravlje iz hiše??!!!
ali3n ::
Kako pregnat iz hiše mravlje, na njim in nam prijazen način. Mam dva mačka in enga psa - zato naj bo način okolju prijazen. Biokil se je izkazal samo kot trenutna rešitev, tiste vabe (hiške) pa nimajo efekta - mravlje mirno hodijo mimo (nobena ne gre not pogledat...).
A ma kdo kak nasvet (lahko tud kej iznajdete)?
LP Ali3n & Ants
A ma kdo kak nasvet (lahko tud kej iznajdete)?
LP Ali3n & Ants
MadMax ::
A si jih zasledoval-ugotovil od kod prihajajo in kam grejo?
Zastrupil?
Biokil je vodica... Uporabi nekaj konkretnega, kot je npr. Pips ali Flok (pa ne kake forte varijante, ampak najmocnejso) in naspricaj prehode (luknje za radiatorske cevi, podboje vrat... ) ter njihove standardne poti v cimvecjem obsegu.
Svoje ljubljencke pa pospravi v kak locen prostor za kako uro ali dve, da se zadeva posusi. Vec ne rabis.
Zastrupil?
Biokil je vodica... Uporabi nekaj konkretnega, kot je npr. Pips ali Flok (pa ne kake forte varijante, ampak najmocnejso) in naspricaj prehode (luknje za radiatorske cevi, podboje vrat... ) ter njihove standardne poti v cimvecjem obsegu.
Svoje ljubljencke pa pospravi v kak locen prostor za kako uro ali dve, da se zadeva posusi. Vec ne rabis.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Tomi ::
Kupi pač samo en prašek za netoplokrvne živali, in potem ne bo panike glede hišnih ljubljencev. Meni je pomagalo, pa sem imel cele roje v stanovanju.
metrodusa.blogspot.com
darh ::
jest mam tud skor vsako letu probleme z temi gospodičnami.... pa sej nimam neč prod njim... sam k so tooolk majhne pa tako nekotrolabilne ...
Sem jim pa nastavil hiško (tisto k znosjo hrano-strup domov pol pa cela kolonija pomre). Prvi dan normalno - nekaj mravlic, nobena ne hodi v hiško, drugi dan en kup mravlic kot zmešnane nosijo hrano nazaj domov. Sedaj pa še samo vsaketoliko kao zafleša pa se malo sprehodi okoli... v navodilih piše da traja kak teden ali dva.. bomo vidl...
Sam... imamo tolk enih stvari, naj pa nekdo še nekej učinkoviteha poštudira za mravle... goddamit.. če skorej spravimo iz narave tako živalsko vrsto kot so kiti al pa tigri, bi pa lahko še nekej učinkovitega za mravle odstranjevat (jim omejevbat gibanje) pogruntal
Sem jim pa nastavil hiško (tisto k znosjo hrano-strup domov pol pa cela kolonija pomre). Prvi dan normalno - nekaj mravlic, nobena ne hodi v hiško, drugi dan en kup mravlic kot zmešnane nosijo hrano nazaj domov. Sedaj pa še samo vsaketoliko kao zafleša pa se malo sprehodi okoli... v navodilih piše da traja kak teden ali dva.. bomo vidl...
Sam... imamo tolk enih stvari, naj pa nekdo še nekej učinkoviteha poštudira za mravle... goddamit.. če skorej spravimo iz narave tako živalsko vrsto kot so kiti al pa tigri, bi pa lahko še nekej učinkovitega za mravle odstranjevat (jim omejevbat gibanje) pogruntal
Excuses are useless! Results are priceless!
Tomi ::
Xbite, problem pri mravljah je njihova kvaniteta in dejstvo, da razen za mravljinjčarje niso pretirano zanimive, posebej v našem klimatskem področju nimajo veliko naravnih sovražnikov. Lahko jih samo postavimo znake: Ants forbidden!
metrodusa.blogspot.com
IR Babun ::
Mi mamo vsako pomlad cel kup mravelj u bajti, po jim pa jest nastavm med, pa gor posujem pecilen prašek, to pustim kakšen dan, da vse znostjo u gnezdo in jih do naslednje pomladi ni več.
Fora pecilnga je, da jih napihne in poj pocrkajo.
Ostalo pa ni imelo kakšnega posebnega efekta.
Fora pecilnga je, da jih napihne in poj pocrkajo.
Ostalo pa ni imelo kakšnega posebnega efekta.
SCREW THE GOVERNMENT
Tomi - na znake ne trzajo ...smo enkrat za hec lepil nalepke po hiši (ročno narisane - prekrižana mravlja... prepovedan promet v obe smeri). Mravljic se sicer nismo znebili, je bilo pa zabavno družinsko popoldne....
ta fora s pecilnim je pa zlo zanimiva!!
ta fora s pecilnim je pa zlo zanimiva!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ali3n ()
LojzePek ::
Do sedaj je bilo najbolj učinkovito, ko sem tla namazal z usiromašenim uranom. Ni blo nobene več na spregled. Sam mama je neki pizdila da je lak na parketu pobral.
para-site ::
vi ne veste kolko so lahko faraonke nadležne.
so se zaredile v vseh blokih na gradnikovih v Gorici in se jih ne da rešit ker so u stiroporju za izolacijo. Pri hrani pa sploh niso izbirčne, vse kar ni hermetično zaprto ti napadejo, da ne moreš nič pustit na mizi, vse v hladilnik. Najbolj hard pa je, če pustiš kozico v kateri si nardil jajca v koritu- se dobesedno mečejo iz razpok v zidu.
so se zaredile v vseh blokih na gradnikovih v Gorici in se jih ne da rešit ker so u stiroporju za izolacijo. Pri hrani pa sploh niso izbirčne, vse kar ni hermetično zaprto ti napadejo, da ne moreš nič pustit na mizi, vse v hladilnik. Najbolj hard pa je, če pustiš kozico v kateri si nardil jajca v koritu- se dobesedno mečejo iz razpok v zidu.
servo ::
Vsako leto imam vojno z mravljami - letos je prva bitka že za mano. Uporabljam pa RAID peno, s katero pošpricam vse potke in luknce kjer se mravlje gibljejo in pol je 2 -3 mesece mir (ampak res mir)
(na žalost pa dobljena bitka ne pomeni tudi dobljene vojne)
(na žalost pa dobljena bitka ne pomeni tudi dobljene vojne)
darh ::
moja bakica poliva mravljišča z vrelo vodo... sam tega ne morš v hiši počet... je pa baje učinkovito za zunaj... če najdete izvor seveda..
Excuses are useless! Results are priceless!
blabla: Sicer to ni naša specialiteta, vendar si vabljen na porcijo pečenih mravelj.
Če hoče še kdo prit, ni problema, mamo mravelj kolker češ.
Če hoče še kdo prit, ni problema, mamo mravelj kolker češ.
sej ne da sem vegetarjanc... sam ... ne hvala.. :-)))
dobr tek - zanimal me je sam kako se na čim mravljam prijaznejši način znebit njih samih.... una varjanta s pecilnim praškom mi je še nejbolj všeč... una s kropom mal manj,,, jedu jih pa nebi vseen ("nema tice do prasice")
LP Ali3n
dobr tek - zanimal me je sam kako se na čim mravljam prijaznejši način znebit njih samih.... una varjanta s pecilnim praškom mi je še nejbolj všeč... una s kropom mal manj,,, jedu jih pa nebi vseen ("nema tice do prasice")
LP Ali3n
sej ne da sem vegetarjanc... sam ... ne hvala.. :-)))
dobr tek - zanimal me je sam kako se na čim mravljam prijaznejši način znebit njih samih.... una varjanta s pecilnim praškom mi je še nejbolj všeč... una s kropom mal manj,,, jedu jih pa nebi vseen ("nema tice do prasice") na kako svinjsko pečenko z restanim krompirjem se takoj povabim...
LP Ali3n
dobr tek - zanimal me je sam kako se na čim mravljam prijaznejši način znebit njih samih.... una varjanta s pecilnim praškom mi je še nejbolj všeč... una s kropom mal manj,,, jedu jih pa nebi vseen ("nema tice do prasice") na kako svinjsko pečenko z restanim krompirjem se takoj povabim...
LP Ali3n
svinjske pečenke ni na jedilnem listu
ti, ma tisto s pecilnim ni glih mravljam prijazno, če jih napihne...
ti, ma tisto s pecilnim ni glih mravljam prijazno, če jih napihne...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mravlje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12952 (10556) | radmannsdorf |
» | FaraonkeOddelek: Loža | 10167 (4971) | Compufreek |
» | Kako se rešiti mravelj na fasadiOddelek: Loža | 2608 (2402) | bajsibajsi |
» | mravlje v hisiOddelek: Loža | 10169 (9242) | Tear_DR0P |
» | MravljeOddelek: Loža | 6187 (5739) | Matev |