Forum » Zvok in slika » Interlace in deinterlace (25 fps -> 50 fps) ?
Interlace in deinterlace (25 fps -> 50 fps) ?
PhotoBlaz ::
Zanima me naslednje:
Iz DV-ja dam na PC in vsi poznamo probleme interlacanja(ce ne gledas ravno v Windows Media Playerju, ki ze avtomatsko zdruzi oba Fielda(kot navaden TV)). Ponavadi sem zadevo resil tako, da sem nastimal kaksen Deinterlace filter, ki je odstranil enega od dveh Field-ov frejma, samo pri tem pride do ne-gladke slike, pri hitrejsih premikih.
Zdaj me pa zanima ce je ze kdo pogruntal finto, ki, bi npr. zdruzila oba fielda, ali pa se bolje, da jih bi predvajal enega za drugim s tako hitrostjo, da bi se vedno na koncu dobil ven 25 fps.
Zanima me tudi, ce je ze komu ratal spet predvajati ta dva fielda enga za drugim in s tem ustvariti 50fps?(to se bi dalo kasneje fajn uporabiti za pocasne posnetke)
Prosim za uporabne odgovore.
Uporabljam VirtualDUB in Premiere.
Cau
Iz DV-ja dam na PC in vsi poznamo probleme interlacanja(ce ne gledas ravno v Windows Media Playerju, ki ze avtomatsko zdruzi oba Fielda(kot navaden TV)). Ponavadi sem zadevo resil tako, da sem nastimal kaksen Deinterlace filter, ki je odstranil enega od dveh Field-ov frejma, samo pri tem pride do ne-gladke slike, pri hitrejsih premikih.
Zdaj me pa zanima ce je ze kdo pogruntal finto, ki, bi npr. zdruzila oba fielda, ali pa se bolje, da jih bi predvajal enega za drugim s tako hitrostjo, da bi se vedno na koncu dobil ven 25 fps.
Zanima me tudi, ce je ze komu ratal spet predvajati ta dva fielda enga za drugim in s tem ustvariti 50fps?(to se bi dalo kasneje fajn uporabiti za pocasne posnetke)
Prosim za uporabne odgovore.
Uporabljam VirtualDUB in Premiere.
Cau
CaqKa ::
picnik se je na forumu že preveč o tem razpisal...
tukaj maš nekaj čtiva:
What is deinterlacing? The best method to deinterlace movies
tukaj maš nekaj čtiva:
What is deinterlacing? The best method to deinterlace movies
pivmik ::
TV ne združi oba fielda, ampak jih izriše prepleteno - interlaced :)
Ko gledaš TV ga gladaš s 50fps, ne pa 25 :)
No, čeprav ker pač snemajo s progresivno kamero vidiš kot 25fps.
Jaz vedno deinterlaceam tako, da ločim fielde in dobim 50fps posentek :)
Temu se reče Bob oz. Field Bob.
Da bi se združla oba fielda, ki bi ustavarila gladko 25fps sliko je praktično nemogoče.
Sicer obstajajo neki algoritmi ampak to ni to.
Interlaced posnetki so pač posneti s 50fps in žal tako je.
Najbolše je da pustiš posnetke interlaced, a kaj ko SRAMOTNO XviD kodek (in starejši DivX) na poznajo kodiranja v interlaced načinu in tudi večina playerjev/kodekov sploh ne pozna funkcije DeInterlace (ok, FFDShow kodek ima deinterlace, pa MediaPlayerClassic, ampak to je najboljši software, ki ga malo ljudi uporablja).
Poglej si uni web page, ki ga je napisal CaqKa, zakon je!
Ko gledaš TV ga gladaš s 50fps, ne pa 25 :)
No, čeprav ker pač snemajo s progresivno kamero vidiš kot 25fps.
Jaz vedno deinterlaceam tako, da ločim fielde in dobim 50fps posentek :)
Temu se reče Bob oz. Field Bob.
Da bi se združla oba fielda, ki bi ustavarila gladko 25fps sliko je praktično nemogoče.
Sicer obstajajo neki algoritmi ampak to ni to.
Interlaced posnetki so pač posneti s 50fps in žal tako je.
Najbolše je da pustiš posnetke interlaced, a kaj ko SRAMOTNO XviD kodek (in starejši DivX) na poznajo kodiranja v interlaced načinu in tudi večina playerjev/kodekov sploh ne pozna funkcije DeInterlace (ok, FFDShow kodek ima deinterlace, pa MediaPlayerClassic, ampak to je najboljši software, ki ga malo ljudi uporablja).
Poglej si uni web page, ki ga je napisal CaqKa, zakon je!
LP, Gregor GRE^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pivmik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Redno oddajanje pričenja prva 8K televizija (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20257 (15480) | Spock83 |
» | Deinterlace pri zajemanju videaOddelek: Zvok in slika | 2213 (1742) | AtaStrumf |
» | Progressive vs. Interlaced MPEG2 kodiranjeOddelek: Zvok in slika | 1988 (1915) | SasoS |
» | 25fps ->50fpsOddelek: Zvok in slika | 1543 (1194) | pivmik |
» | meglena slika DVOddelek: Zvok in slika | 1553 (1439) | Business |