Forum » Pomoč in nasveti » Zamrz ob inštalaciji WinXP Pro
Zamrz ob inštalaciji WinXP Pro
++ ::
Hmnja.. Sesuvanje Win98 mi je nekako začelo presedati, zato sem zavihal rokave ter sformatiral disk, z namenom popolnoma sveže inštalacije WinXP Professional. Vse lepo in prav, dokler setup ne pride do zaslona z "Welcome to Setup". Piše, naj za nadeljevanje stisnem enter, to storim, začuda se ne zgodi nič. Isto je z F3 za izhod iz setupa ter z R za Repair. Ne deluje tudi ctrl-alt-del, tako da preostane edino hard reset.
Setup, kot rečeno, zaganjam na sformatiran disk (sprva imel dve particiji, potem sem drugo pobrisal), probal sem skopirati celoten WinXP CD na disk ter ga preko winnt.exe zagnati od tam (ni pomagalo, s tem, da se mu je prvič zaustavilo po končanem kopiranju filetov iz i386 direktorija, po soft resetu se je samodejno zagnala WinXP inštalacija ter se do konca zagozdila ob Welcome to Setup zaslonu), bootal sem direktno s cedeja, iz računala sem odstranil večino hardvera (tuner, mrežno, modem, disketar, en CD-ROM), v BIOSu imam onemogočeno Virus warning postavko (oziroma kakorkoli se pač že imenuje). Pomagalo ni (spet začuda) prav nič; vedno se ustavi na istem zaslonu.
Računalo: Iwillova matična VD133pro/pl (VIA Apollo Pro 133A chipset), Celeron 700 MHz, Elsa TNT2 grafična, 128RAMa, IBMov 20 giga Deskstar, Creativov CD-RW8435E in Teacov 52x, tipkovnica s PS/2 vtičem.
Ponudnik kakršnekoli delujoče ideje dobi mojo večno hvaležnost. :P
Setup, kot rečeno, zaganjam na sformatiran disk (sprva imel dve particiji, potem sem drugo pobrisal), probal sem skopirati celoten WinXP CD na disk ter ga preko winnt.exe zagnati od tam (ni pomagalo, s tem, da se mu je prvič zaustavilo po končanem kopiranju filetov iz i386 direktorija, po soft resetu se je samodejno zagnala WinXP inštalacija ter se do konca zagozdila ob Welcome to Setup zaslonu), bootal sem direktno s cedeja, iz računala sem odstranil večino hardvera (tuner, mrežno, modem, disketar, en CD-ROM), v BIOSu imam onemogočeno Virus warning postavko (oziroma kakorkoli se pač že imenuje). Pomagalo ni (spet začuda) prav nič; vedno se ustavi na istem zaslonu.
Računalo: Iwillova matična VD133pro/pl (VIA Apollo Pro 133A chipset), Celeron 700 MHz, Elsa TNT2 grafična, 128RAMa, IBMov 20 giga Deskstar, Creativov CD-RW8435E in Teacov 52x, tipkovnica s PS/2 vtičem.
Ponudnik kakršnekoli delujoče ideje dobi mojo večno hvaležnost. :P
Mr.B ::
Vsaj po včerajšnih izkušnjah, ram.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
RAM sem dvakrat spustil skozi 7 default testov v Memtestu, ni javilo nobenega errorja. Zdaj se matra še z extended testi, ampa je bojda precej malo možnosti, da bi našli kako napako, ki so jo prejšnji zgrešili.
Mr.B ::
A ti je na levi strani naisalo 7 od 7 pass, ali imaš kakšne errorje na desni strani. Meni je šel tudi čez, toda s tem modulom nišem prišel dlje kot format., ko sm ga dal ven je delalo bp. če sem imel samo njega notri pa isto sranje. Grugo je lahko kaj s plato narobe mogoče kak napihnjen kondič, bolj malo vrjetno pa procesor. Napajalnik mogoče, probaj z minimalno količino hardwera.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Ni bilo nobenih errorjev. Poleg tega sem 128 zamenjal z enim 64MB modulom (ki mi sicer popolnoma dobro služi na mašini, s katere to pišem :) ), pa je isto. Sicer imam, kot rečeno, odstranjene vse nepotrebne stvari (tuner, mrežna, modem, en ali oba CD-ROMa, občasno tudi disketar), tako da je res zgolj matična, proc, grafika in disk, pa nekako ne pomaga.
Kakorkoli, obema najlepša hvala za pomoč, grem nazaj na 98. :P Bom probal še enkrat inštalirati od tam, če bo delalo, kul, sicer pa ostanem na starih Winsih. Če ima pa kdo še kako idejo, pa le.. :)
Aja, še zanimivost: če imam priključeno miš, mi inštalacija zamrzne en zaslon prej kot sicer, tj. na zaslonu z Starting Windows Setup. :P
Kakorkoli, obema najlepša hvala za pomoč, grem nazaj na 98. :P Bom probal še enkrat inštalirati od tam, če bo delalo, kul, sicer pa ostanem na starih Winsih. Če ima pa kdo še kako idejo, pa le.. :)
Aja, še zanimivost: če imam priključeno miš, mi inštalacija zamrzne en zaslon prej kot sicer, tj. na zaslonu z Starting Windows Setup. :P
kriko1 ::
En prjatu je tudi imel identične probleme z tem diskom, samo da je bil 30 GB. Probaj z drugim diskom (on je tudi kupu novga in je nanj namestu xpje, tega pa uporablja kot sekundarnega)
Sycroft ::
lep pozdrav
tudi jaz bi rad pristavil svoj loncek. enako se mi je dogajal ko sem prijatelju poizkusal namestiti win xp. problem je bil enak, je pa res da pri njemu nisem spucal memtesta. konfiguracija pa je bila sledeca duron 1200 mhz, asus mamaplata ne vem tocno kera z ali magik chipsetom, 512 MB rama v enmu modulu in pa ibm disk 40GB tudi ne vem tocno kateri pa creativov sb live! .. to je to... torej verjetno ram? disk? ker smo poizkusili tudi z drugim diskom pa je bila zadeva enaka...
tudi jaz bi rad pristavil svoj loncek. enako se mi je dogajal ko sem prijatelju poizkusal namestiti win xp. problem je bil enak, je pa res da pri njemu nisem spucal memtesta. konfiguracija pa je bila sledeca duron 1200 mhz, asus mamaplata ne vem tocno kera z ali magik chipsetom, 512 MB rama v enmu modulu in pa ibm disk 40GB tudi ne vem tocno kateri pa creativov sb live! .. to je to... torej verjetno ram? disk? ker smo poizkusili tudi z drugim diskom pa je bila zadeva enaka...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | inštalacija windows xp s trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3139 (2279) | ngc2392 |
» | disk se ne da formatiratiOddelek: Programska oprema | 1030 (924) | Spajky |
» | Težave z namestitvijo WindowsOddelek: Pomoč in nasveti | 1116 (950) | para! |
» | NA POMOC! huda carovniska tezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1106 (837) | kokoon |
» | K7T266 Pro2 in AMD XP 1500+ problemOddelek: Pomoč in nasveti | 949 (772) | chucki |