Forum » Programiranje » Kako komunicirati preko USB
Kako komunicirati preko USB
strobos ::
No, naslov ni ravno pravi, ker sem ga skrajšal. In sedaj opis problema: V VB6 sem že pred kar nekaj časa napisal program za komuniciranje preko COM porta z mikrokontrolerjem. Stvar lepo deluje, vendar se zalomi, ko hočem hitrost prenosa povečat čez 115200 baudov. Takrat VB javi napako. Tako sem se odločil komunicirat preko USB. Prvo bi lahko uporabil pretvornik USB/COM, ki iz USB porta naredi navidezni COM port in s programom komuniciraš kot z navadnim COM portom, vendar, kot sem že napisal, VB6 ne podpira več kot 115200. Zanima me, če gre v VC++6 ali VB6(ali pa .NET variantah) napisat program, ki bo komuniciral preko USB porta ampak res preko USB porta in ne s kakšnim COM adapterjem. Ali zna kdo to napisat oz. je kdo kaj takega že naredil?
Lp
Lp
int47 ::
Za opis USB in standarde poglej na USB.org
Tukaj je primer prikljčitve AVR-ja direktno na USB.
FTDI chip. ponuja (chipe) pretvornike USB/rs232. Na voljo so gonilniki in primeri za različna razvojna okolja. Če te svar zanima, lahko njihove chipe naročiš tukaj.
Tukaj je primer prikljčitve AVR-ja direktno na USB.
FTDI chip. ponuja (chipe) pretvornike USB/rs232. Na voljo so gonilniki in primeri za različna razvojna okolja. Če te svar zanima, lahko njihove chipe naročiš tukaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: int47 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 28198 (11442) | eVro |
» | Upravljanje PC-ja preko daljincaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5952 (4525) | kulSMS |
» | Daljinec za pcOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1826 (1463) | SloMusty |
» | USB ATtiny2313 kontroler v SLO?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2172 (1989) | Tugo |
» | Priključitev mikrokrminlnika pic16f877 na USB vmesnik.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2659 (2103) | _EN_ |