Forum » Pomoč in nasveti » win2000 in linux
win2000 in linux
ciki57 ::
Torej, instaliral sem linux in pri instalaciji oznacil naj se LILO namesti v MBR. Toda pri zagonu se mi se vedno pozene samo Win2000 zagonski meni, linux pa moram kar lepo zaganjati z zagonsko disketo.
V cem je problem? A se da kako naknadno dat LILO v MBR? Kako?
Aja pa se neki: na C: mam WinME (ne vem cist dobr zakaj) na E: pa Win2000. Sam zdej nevem tocn od kje se Win2000 boom menu pozene. Iz C ali E. Instaliral sem jih iz C:.
Torej zanima ce lahko pobrisem C: particijo da bom se vedno lahko zagnal win2000?
V cem je problem? A se da kako naknadno dat LILO v MBR? Kako?
Aja pa se neki: na C: mam WinME (ne vem cist dobr zakaj) na E: pa Win2000. Sam zdej nevem tocn od kje se Win2000 boom menu pozene. Iz C ali E. Instaliral sem jih iz C:.
Torej zanima ce lahko pobrisem C: particijo da bom se vedno lahko zagnal win2000?
bastadu ::
Zagonska (aktivna) particija je še vedno C:. Če boš pobrisal to particijo, se ti po mojem ne bo sistem več zagnal, ker boš izbrisal boot.ini datoteko, ki je nujna za zagon...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boot particijaOddelek: Operacijski sistemi | 2382 (807) | MrStein |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4461 (3796) | WarMaker |
» | KNOPPIX oz. Slo-Tech GNU/Linux namesto boot disketeOddelek: Operacijski sistemi | 1287 (1239) | moj_nick |
» | Lilo v Win2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 1065 (1012) | BogyX |
» | Gross problemen mit Linux&WinME dual BootOddelek: Programska oprema | 897 (840) | whatson |