» »

Zaganjanje CD-imagea z DOSa

Zaganjanje CD-imagea z DOSa

aambro ::

Zivjo!

Zanima me, ce obstaja kak program kot Daemon Tools za DOS, s tem, da bi lahko naredil virtualni disk in nanj nalozil cue fajl ze pred namestitvijo operacijskega sistema.. torej v "DOS-u", ce je tisto sploh se DOS. Crknil mi je namrec CD-rom, pa me zanima, ce bi lahko znova namestil WinXP preko njihovega imagea.

LP,

TribesMan ::

Nekako skopiraj imenik i386 nekam na disk in potem zbootaj v dos z pomočjo win9x zagonske diskete. Potem pojdi v i386 direktorij in odtipkaj "winnt" (brez narekovajev seveda). Ter nato uživaj v namestitvi WinXP. Svetujem ti tudi da pred tem poženeš še smartdrv (cache za disk), ker drugače se zna tvoja instalacij zavleči. Smartdrv-ja ni na zagonski disketi zato ga najdi na internetu. Poganjanje je enostavno, ko ga imaš v enem imeniku, samo napiši "smartdrv" in zadeva se bo naložila v pomnilnik. Lahko ga dodaš tudi direktno na zagonsko disketo, ter v avtoexec.bat dodaš ukaz da se smartdrv zažene.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Mislim, da brez smartdrv-ja sploh ne moreš inštalirat winblowse xp. Te ne spusti naprej.

TribesMan ::

Lahko samo zadeva se namesto 15 minut izvaja 2 ure. Vsekakor vredno premisliti preden se lotiš.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogona

Oddelek: Operacijski sistemi
142729 (2483) Mercier
»

Inštalacija windows xp brez cd-roma

121959 (1794) ender
»

Nastavitev Win Xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
91594 (1466) Jana
»

WIN XP INSTALL NUJNO!

71057 (942) andrej
»

Formatiranje diska in nameščanje winsov 2000!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
151358 (1154) OldSkul

Več podobnih tem