Forum » Pomoč in nasveti » Zaganjanje CD-imagea z DOSa
Zaganjanje CD-imagea z DOSa
aambro ::
Zivjo!
Zanima me, ce obstaja kak program kot Daemon Tools za DOS, s tem, da bi lahko naredil virtualni disk in nanj nalozil cue fajl ze pred namestitvijo operacijskega sistema.. torej v "DOS-u", ce je tisto sploh se DOS. Crknil mi je namrec CD-rom, pa me zanima, ce bi lahko znova namestil WinXP preko njihovega imagea.
LP,
Zanima me, ce obstaja kak program kot Daemon Tools za DOS, s tem, da bi lahko naredil virtualni disk in nanj nalozil cue fajl ze pred namestitvijo operacijskega sistema.. torej v "DOS-u", ce je tisto sploh se DOS. Crknil mi je namrec CD-rom, pa me zanima, ce bi lahko znova namestil WinXP preko njihovega imagea.
LP,
TribesMan ::
Nekako skopiraj imenik i386 nekam na disk in potem zbootaj v dos z pomočjo win9x zagonske diskete. Potem pojdi v i386 direktorij in odtipkaj "winnt" (brez narekovajev seveda). Ter nato uživaj v namestitvi WinXP. Svetujem ti tudi da pred tem poženeš še smartdrv (cache za disk), ker drugače se zna tvoja instalacij zavleči. Smartdrv-ja ni na zagonski disketi zato ga najdi na internetu. Poganjanje je enostavno, ko ga imaš v enem imeniku, samo napiši "smartdrv" in zadeva se bo naložila v pomnilnik. Lahko ga dodaš tudi direktno na zagonsko disketo, ter v avtoexec.bat dodaš ukaz da se smartdrv zažene.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()
karafeka ::
Mislim, da brez smartdrv-ja sploh ne moreš inštalirat winblowse xp. Te ne spusti naprej.
TribesMan ::
Lahko samo zadeva se namesto 15 minut izvaja 2 ure. Vsekakor vredno premisliti preden se lotiš.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogonaOddelek: Operacijski sistemi | 2729 (2483) | Mercier |
» | Inštalacija windows xp brez cd-romaOddelek: Operacijski sistemi | 1959 (1794) | ender |
» | Nastavitev Win XpOddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (1466) | Jana |
» | WIN XP INSTALL NUJNO!Oddelek: Operacijski sistemi | 1057 (942) | andrej |
» | Formatiranje diska in nameščanje winsov 2000!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1358 (1154) | OldSkul |