» »

Težav z RadHat-om in Grub-om

Težav z RadHat-om in Grub-om

Microsoft ::

No, pojavilo se je nekaj težav pri RedHatu.

Prva je ta, da ko sem namestil Linux in ponovno zagnal PC, nisem nikjer imel na izbiro dveh Windowsow, čeprav sta na istem disku.

Če pa sem zbarl Linux, pa sem prišel v nek "DOS" način. Pričakoval pa sem takšno okolje, kot je Windows. Linux pa sem namestil iz treh CDjev, zraven pa sme dobil še dva Source CDja in en CD z Updates.
Kako bi torej moral namestiti Linux, da bi mi ob zagonu ponudil tudi Win OSje in da bi bil to okencki Linux. No, možno je, da ta Linux to ni. Samo jaz se na Linuxe ne spoznam...

Druga velika težava pa se je pojavila ob namestitiv Grub-a. To bi naj bil program, ki bi ti ob zagonu ponudil vse OSje, ki se nahajajo na več diskih. Men je ta program šel na kur**, zato sem ga dstranil.
Sedaj pa, ko izberem naj se sistem boota iz diska, ki je formatiran (kjer je bil prej Grub), začne po celi stani metat napis Grub in to je tudi vse.
Ta program mi je naredil celo to, da nisem mogel zagnati OSja, ki sta bila na tem disku. :(
Zanima me, kako naj dokončno odstranim program Grub? Ker sedaj je tako nareto, da katerikoli OS, ki bi bil na tistem disku, ne bi mogel pognati...

No, pa lahko noč.:D

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Gandalfar ::

Jimi: zakaj si nisi niti od dalec pogledal installation-guide in osnovne knjigice?

Microsoft ::

Osnovne knjigice nisem pogledal, ker imam samo CDje. Installation-guide pa ne zato, ker sem računal na kak uporaben odgovor tukaj.
Zgleda, da bom mogu pr naslednji inštalaciji prečekirat...

Sam kaj pa kglede Grub-a? Se komu kaj sanja, kaj bi lahko bilo narobe?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

kopernik ::

Ko si nameščaš OS, ki ga ne poznaš, moraš vedno najprej nekaj stvari prebrati. In pri linuxu je potrebno kar precej prebrati, da dejansko razumeš, kaj se dogaja. Ker si vešč Windowsev, ti priporočam, da si najprej nekaj malega prebereš o možnostih bootanja winsev iz CDja in nato iščeš v smeri recovery console -> ukaz fixmbr ... ali pa kaj podobnega (use google, please)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kopernik ()

moj_nick ::

@JimiBtn

Nauči se pravilno črkovat! Drugače sledijo sankcije.

moderator
110111001001010001010000

toplakd ::

drugace pa pozeni iz winboot diskete ukaz fdisk /mbr

lp

BadB0y ::

Meni pa se je vedno lilo bolsi od gruba :) Res pa da ga ni vec zraven fedore yum install lilo :) tudi dela

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1006804 (5348) SkIDiver

Težava z Slo - tech Linuxi

Oddelek: Programska oprema
151360 (1202) Gandalfar
»

Vse o MBR