» »

Red Hat Linux 8.0 in Windows XP Pro?

Red Hat Linux 8.0 in Windows XP Pro?

Moonfire ::

Glede na to, da že imam sistem, na katerem deluje OS ( Win XP Pro), kako bi insatliral Red Hat Linux 8.0? Kako potem izberem OS ob zagonu?

Hvala za odgovore....

Lp,

Moonfire

bmen ::

Ob instalaciji RH8 ti bo ponujena tudi možnost da določiš s kej in kateri OS bo privzet ob zagonu (prednastavljen boot manager je GRUB, lako pa si izbereš tudi LILO).

Ko boš računalnik kasneje prižgal se ti bo pokazal zagosnki men v katerem bodo vpisani vsi OS, ki jih imaš. Izbereš željenega in gremo.

Paziti je potrebno le ko na novo nameščaš windowse. Bill Gates ni nikoli slišal za kar koli drugega zato ti bodo eindowsi veselo povozili boot sektor, zato si preventivno pripravi tudi zagonsko disketo za Linux - kar ti RH prav tako ponudi ob koncu instalacije.

Pa veliko veselja z Linuxom.

borchi ::

železno pravilo pri nameščanju večih operacijskih sistemov je, da najprej namestiš bolj neumne, potem pa bolj pametne OSje. mislim, da vemo kateri so neumni in kateri pametni, ne ;-)

torej maš srečo, ker imaš WinXP že instalirane in je namestitev Linuxa poleg WinXP popolnoma enostavna. Redhat ti bo intaliral grub (boot manager) in boš na začetku izbral a hočeš it v WinXp al v Redhat.
l'jga

Moonfire ::

Ugotovil sem, da ima RedHat 8 pet CD-jev. Zdi se mi veliko, kaj vse je gor? :\

Lp,

Moonfire

bmen ::

prvi trije CD-ji - programski paketi
četrti in peti CD - izvorna koda
šesti cd - dokumentacija

kaj je na teh CDjih - veliiko proogramov - za veliko večino uporabnikov čisti overkill - za vsako reč imaš najmanj 2 programa zanjo (npr. openoffice, kdeoffice, abiword .... )

Za samo instlacijo so dovolj prvi trije cd ji. Fino je če si snameš tudi šesti cd z dokumentacijo (človek se uči vse življenje)

Moonfire ::

Razumem....kako pa sploh začnem? Poženem PC v Dosu....izberem CD-Rom....vstavim Linux...poženem "Setup"....ali se lotim drugače?

Navodila bom že prebral, saj so na spletni strani, samo hočem izvedet s prve roke....:))

Lp,

Moonfire

bmen ::

V biosu nastavi, da se ti sistem zbudi s cd-roma (v biosu najdi advanced settings - first boot device = cd rom ali kaj podobnega)
daš RH cd1 v pogon in zaženeš računalnik - računalnik se ti bo zbudil iz cdja nato pa se požene setup RH8.

ElectricMan ::

Imeti moraš še prosto particijo na disku kamor boš inštaliral Linux. Nepravilno nastavitev particije se lahko zgodi, da zbrišes svoj obstoječi sistem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
16213530 (8612) Eru
»

Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
322226 (1486) nicnevem
»

Win 98 se, win xp

Oddelek: Operacijski sistemi
111082 (940) duh
»

Namestitev Windows 98SE

Oddelek: Operacijski sistemi
183005 (2801) Moonfire
»

simbioza windows 2000 on Red hat 8.0

Oddelek: Operacijski sistemi
261162 (879) dr.J

Več podobnih tem