» »

Disk je crknil IBM DTLA

Disk je crknil IBM DTLA

Flying ::

Imam tezavo kolegu je disk nehal delovati do te mere da ga ne zazna niti v biosu. Ce ga v 1 od 10-ih poiskusov ze zazna se namesto IBM 40G... pojavijo "...---???". Disk se kot kaze noce vec zavrteti. Se poskusa, vendar je kot bi se zataknil(jokajoc zvok :D). Zanima me ce je v sloveniji kaksno podjetje, pri katerem se ukvarjajo s popravili diskov in resevanjem podatkov. In ce slicajno kdo ve koliko stane da ti preberjo podatke z diska.

Hvala za odgovor
LP Mitja

Caligula ::

Malo pobrskaj pod iskanjem-se je o tem ze pisalo, se spomnem.
Tudi katere firme,...

prav poceni ni, samo ce so kaki pomembni podatki pa se naceloma da.

Skratka disk je sel po gobice. Se pa ponavadi da kar precej resit.
Pobrskaj v iskanje.

ali3n ::

hm - v delovi prilogi - informacijska tehnologija - ene 14dni nazaj (recimo 5, 12 ali 19. januar) je bil intervju s predstavnikom podjetja, ki popravlja diske...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

sloxl8 ::

Popravijo ti ga lahko v podjetju Mikrosistemi (01/5108514). Koliko pa stane, je pa odvisno od vrste okvare.

Ko sem se jaz za to zanimal (kaksno leto ali dve nazaj), bi mi podatke lahko resili za od 30kSIT naprej (dejansko bi stvar prisla od 50k do 100kSIT).

Ce je samo manjsa napaka (ala kontroler), potem ni tako hudo, ce pa je disk fizicno poskodovan, potem pa raje pozabi na podatke in kupi nov disk.

LuckyMato ::

Tudi meni se je zgodilo podobno. Predvčeraj se mi je disk začel večkrat zaganjati. Sedaj pa se zaganja non stop, tako da se windowsi ne morejo naložiti, čaprav ta disk ni sistemski. Imel sem ga ra racku, da sem ga lahko prenašal kam drugam ,ker sem imel na njem celotno inštalacijo, vse kar imam inštalirono na mašini in še en kup filmov. Fora je v tem, da mi ga v biosu najde, če pa sem ga testiral z IBM drive fitness programom, pa mi je program napisal, da je problem v kablu ??? Disk pa je kapacitete 30G.;((

mrbungle ::

Mislm, da se s tem ukvarja podjetje MAITIM v Šmarci (blizu Kamnika). Baje da so eni boljših (sem bral v časopisu

še link Vnesite tukaj

Flying ::

Hvala vsem za odgovore. Poklical sem vecino firm ot teh ki ste jih nasteli in ugotovil da je preprosto predrago. Recimo ze samo da pregledajo disk je 16.000SIT. Da pa povrnejo podatke z njega pa je od 50.000 SIT dalje. Vendar se mi je tokrat nasmehnila sreca:P. Od kolega sem zvedel da ima backup na disketah, ki pa jih je pred kratkim pobrisal(rabil je prazne). Hvala bogu za undelete ali R-Studio 2.0, ki povrne zbrisane datoteke. Sledila bo samo se pridiga o backupih in upam da se bomo takim problemom v prihodnosti izognili.
LP Mitja

EjTi ::

Men je glih učeri Maxtor neki šteknu. Se ni hotu zavrtet ob prižigu. Po enih treh poizkusih je delal pa sem takoj backup preko mreže naredu. A kdo ve za kakšn program, ki sinhronizira (stalno pregleduje spremembe) mrežni disk (ali mapo) s tvojo particijo oz. mapo na disku?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reševanje podatkov z defektnih trdih diskov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
527647 (6103) kretnichar
»

Reševanje podatkov z diska

Oddelek: Strojna oprema
354713 (3959) Spajky
»

Obnova podatkov?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111467 (1356) maxie
»

Cena servisa?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
546556 (4884) deco16
»

Hdd WD 80G crknil a se da kaj podatkov rešit!

Oddelek: Pomoč in nasveti
221518 (1111) BlackHole

Več podobnih tem